Noč predaje

Noč predaje

Avtor: TESSA DARE
Serija: The Spindle Cove, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: A night to surrender

* * * *   44 vote
Oceni knjigo:
14

Damska obmorska letoviščna vas brez razvratnežev in vročekrvnih moških … Pa je res?

Spindle Cove je letovišče za točno določeno vrsto mladih dam: takšnih, za katere nihče ne ve, kaj naj z njimi. Sem prihajajo bolehne, škandalozne in boleče sramežljive mladenke, mlade žene, razočarane nad zakonom, in mlada dekleta, preveč očarana nad napačnimi moškimi. Vse te mladenke so sem pripeljale družine ali skrbniki, za katere so predstavljale prevelik problem, v upanju, da bo morski zrak ozdravil njihove bolezni.

Podpolkovnik Bramwell hitro spozna, da ne spada v to nenavadno gručo starih devic in … ovac. Zaradi zvestega služenja kroni so mu podelili naziv grof Rycliff in naložili posebno nalogo: v Spindle Covu mora zbrati milico in prirediti vojaško parado. Vendar mu načrte prekriža uporniška vaška gostiteljica in apotekarica gospodična Susanna Finch. Susanna ne bo pustila, da bi ta arogantni prišlek s svojo milico ogrozil njeno ljubljeno skupnost …

Komentarji:

  1. sabina 21/03/2014 13:35

    Luštna, predvsem pa duhovita ljubezenska zgodba med zagreto vaščanko Susanno, ki brani večinoma žensko vasico pred “vdorom sovražnika”, to je podpolkovnik Bramwell s svojimi prijatelji. Že začetek je zabaven, saj skušajo “bombardirati ovce”. :D
    Sicer zgodba mogoče toliko ne izstopa, sta pa junaka toliko bolj posebna: Bramwell, sicer hudo ranjen v nogo, se zagrizeno bori, da bo naredil iz vaščanov ugledno četo, ker se hoče dokazati, da zmore, pri tem mu pa načrte prekriža zdravilka Susanna, ki ga nauči, kaj je ljubezen.

  2. Lady Starlight 22/03/2014 13:38

    Tudi meni zelo zanimiva avtorica, njen slog je zelo humoren, sem se zelo nasmejala, ko so “odcvetele device”, ki so seveda vse prej kot to, ugnale vaško milico pod poveljstvom privlačnega Brama. Morem priznati, da me je knjiga, predvsem glavna junakinja v knjigi, hipoma zelo spominjala na Amando Quick, ki sem jo že zelooo pogrešala.

  3. Lady Starlight 22/03/2014 13:40

    Ne odpira pa mi knjige od Eloise James. :( Piše, da mi je antivirusni program blokiral trojanskega konja. :O
    Pa bom kar tu napisala še mnenje o Velikih užitkih:
    Sem čisto navdušena nad avtorico. Odličen stil pisanja, začinjen s humorjem, do ponatankosti izdelani in zanimivi junaki, lepa in inovativna zgodba, res svoje mnenje lahko strnem samo v en woooow, čisto se lahko kosa celo z Julio Quinn. :)
    Zgodba pa tako romantična, lepa, humorna, niti malo prazna ali šablonska. Ljubezen med Charlotte in Alexom pristna, čeprav je Alex na momente tudi tepec, Charlotte resnično ljubi in prava ljubezen res premaga vse. Komaj bom čakala naslednjo njeno knjigo. :)

    Ocena definitivno čista petica.

  4. marjorie 24/03/2014 22:29

    Lady Starlight, omenila si Amando Quick…tudi jaz jo fuuuull pogrešam :/ A bo sploh še kaj prevedenih njenih knjig? Ve katera kaj več?

  5. maxim 26/03/2014 12:26

    Tole bi pa jaz lahko še pa še brala.
    Pisana nagajivo in zelo humorno, men osebno je šlo po malem ves čas na smeh in upam samo, da pisateljica v tem slogu nadaljuje tudi v naslednji knjigi. Špeglarca Minerva in malopridnež Colin bi znala biti noro dobra kombinacija za smeh. Jaz že komaj čakam.

    Čeprav vsebinsko nič posebnega ji dam čisto petico.

  6. janc.jancy 26/03/2014 13:10

    Tudi mene zanima če ima katera kakšne informacije o knjigah Amande Quick? ;)

  7. Lady Starlight 26/03/2014 13:50

    Marjorie, jaz tudi, še posebej njene izjemne like. :/ Upam, da bo. Sem vprašala našo prijazno urednico Majo, pa je rekla, da bo videla kaj se bo dalo narediti, ampak da letos zagotovo ne bo nobene. Ji je pa Tessa Dare podobna, čeprav Amanda je Amanda. Z njo sem jaz začela brati zgo romance in zato mi bo vedno na posebnem mestu. :)

  8. aja 28/03/2014 22:33

    Res prijetno branje! In popolnoma se strinjam s predhodnimi komentarji. Nestrpno čakam na nadaljevanje, ki bi znalo biti še boljše od te zgodbe :)

  9. G2 31/03/2014 7:25

    Čudovita, tudi jaz se strinjam z gornjimi komentarji. :)

  10. teycha88 29/05/2014 18:45

    Knjiga je res dobro napisana, liki so dobro razviti in zgodba je konsistentna. Pisateljica je dogajanje tako dobro opisala, da sem se skoraj videla tam na hribu zraven moških, ki obstreljujejo ovce. Resnično sem vesela, da sem knjigo kupila in že komaj čakam na drugi del. Izgleda obetavno :)

  11. Mrs. Darcy 02/10/2014 12:40

    Ta knjiga me je pa zelo prijetno presenetila. Vzela sem jo bolj po naključju in pričakovala bistveno manj, kot pa sem dobila.

    Zgodba mi je dobra in tekoča, zelo zabavna, obe glavni osebi (pa še nekaj stranskih) pa je odlično opisanih. Tudi stil pisanja mi je zelo všeč, sploh vsi neizrečeni monologi in kometarji (tu sem se res velikokrat nasmejala) .
    Všeč mi je tudi bilo, kako sta se en drugemu predala, tista prava privlačnost in strast, ki je bila tako dobro opisana, na koncu pa seveda še ljubezen.

    Ocena 10

  12. akasha 23/04/2015 12:25

    vsec mi je bila,zgodba je zelo dobra :)

  13. monique 08/03/2017 10:39

    Pri Tessi Dare je običajno za pričakovati dobro dozo smeha in tudi ta zgodba jo ima :D luštno in posrečeno, pa še lepo naslovnico ima

  14. TINA 14/08/2022 18:28

    Če katero morda zanima imam vse štiri knjige iz zbirke The Spindle Cove. Zelo lepo ohranjene, žepna izdaja. Nanje sem naletela pri čiščenju stanovanja.

Napiši komentar