Tvoja za vedno

Tvoja za vedno

Avtor: J.A.REDMERSKI
Serija: Edge of never, 2.knjiga
Zvrst: S

Org. naslov: The edge of always

* * * *   35 vote
Oceni knjigo:
9

Tvoja za vedno je pretresljiva, čustvena in čutna pripoved Camryn in Andrewa, nadaljevanje romana Nikoli tvoja, v katerem sta se sorodni duši srečali na potovanju po ZDA, se zaljubili in skupaj prehodili vrtoglavo pot, na kateri je Andrewovo življenje viselo na nitki med življenjem in smrtjo.

Usoda poskrbi, da sta po petih mesecih še vedno skupaj. Zdaj se želita ustaliti in zaživeti skupaj, toda pot jima prekrižajo nove preizkušnje, njuno življenje zaznamuje nova tragedija. V želji, da bi svoje življenje znova spravila v red, se odločita za novo potovanje, ki ga bosta napolnila z upanjem in strastjo.

Rdeča nit pripovedi se vseskozi prepleta z otipljivo čutnimi prizori, ki nadgrajujejo ljubezenski odnos in bralcu sporočajo, da je v pravi ljubezni prava samo ena vrtnica. Ena, edina, izbrana … in ne katerakoli.

To je zgodba, ob kateri se poraja neizogibno vprašanje: je taka brezpogojna ljubezen, ki premaga vse ovire in poruši vse tabuje, sploh mogoča? In zakaj bi se ji prepustili? Knjiga ponuja kratek in jedrnat odgovor: »Imamo namreč samo eno življenje. Samo eno možnost imamo, da ga naredimo vrednega živet

Komentarji:

  1. sabina 28/05/2014 9:46

    Čudovito in pretresljivo branje!

  2. lilija 31/05/2014 19:42

    Škoda, da so na naslovnico tega romana napisali “najbolj seksi roman leta Drugi del”, ker so s tem roman uvrstili med tiste romane, ki tako ali drugače spominjajo na 50 odtenkov.
    Pa je vendar ta roman precej drugačen od takšnih romanov. Je zgodba o osebah, ki sta vsak zase polovica, skupaj pa tvorita čudovito celoto. Po eni strani želita življenje brez načrtovanja prihodnosti, a se hkrati soočata s številnimi osebnimi tragedijami, ki ju bogatijo, še tesneje povežejo…jima pomagajo odrasti. Orfej in Evridika tako s to zgodbo dobita nov, sodoben pomen.
    Se strinjam s Sabino – res čudovito in pretresljivo branje, primerno za vse, ki v romanu ne iščejo zgolj vročih prizorov, ampak se jih dotakne t.i. duhovna rast obeh junakov.

  3. sabina 01/06/2014 9:33

    O, lilija, res lep komentar in se povsem strinjam s tabo. Zgodba je topla, ganljiva in kar se tiče glavnih junakov, tu spremljamo njun notranji razvoj.
    Kar se tiče oznake, so res povsem zgrešili poanto romana. Roman nima glavne poante v spolnih prizorih, ampak v čustvenem odraščanju dveh mladostnikov, ki se kljub mnogim preizkušnjam borita zase in za njuno zvezo. In to je pravi čar njune zgodbe.

  4. Lea 07/06/2014 13:30

    Samo opomba…narobe ste napisali original naslov….The Edge of Never je prva knjiga, drugi del se imenuje The Edge of Always.

    Drugače je pa tole ena luštna knjiga, prvi del sicer veliko boljši kot drugi, vendar vseeno odlična knjiga!

  5. Lea 07/06/2014 13:32

    Ah, narobe sem prebralal…..v redu ste napisali…piše iz serije The edge of never….se opravičujem, prehitro berem :)

  6. maxim 13/06/2014 14:33

    Prebrala.
    Strinjam se, da je oznaka “najbolj sexi roman leta in uvrščanje knige med erotično literaturo totalni šus v temo.
    Priznati pa moram, da me ta zgodba ni tako “sezula” kakor prva, a to še zdaleč ne pomeni, da ni vredna branja in nakupa. Obe sta namreč kot njun tattoo, dve polovici, kot Orfej in Evridika, ki skupaj tvorita celoto. Vekakor jo je treba prebrat ter si k srcu vzet resnico naslednega stavka;” Samo eno živlenje imamo, zato ga naredimo vrednega živeti.”

    Kapo dol, bi rekel Katanec………………čista 5.

  7. Mrs. Darcy 23/12/2014 15:27

    popolnoma se podpišem pod maxim!
    Tudi meni je bila prva bolj všeč, ampak drugi del je še vedno odlična knjiga!

  8. sandra 17/07/2015 23:38

    Čudovita zgodba, zelo čustvena, priporočam.

  9. michelle 20/08/2016 15:29

    Mene pa drugi del ni navdušil. Cel čas sem imela občutek, da berem povzetek prvega dela… komaj, komaj sem jo prebrala. Sicer je tekoče berljiva, ji pa manjka “tisto nekaj”.

    Ni me navdušila.
    Moja ocena: 3

Napiši komentar