Glasba senc

Glasba senc

Avtor: JULIE GARWOOD
Serija: Highlands' Lairds, 3.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Shadow music

* * * *   53 vote
Oceni knjigo:
16

Princesa Gabrielle je hči enega najvplivnejših angleških baronov. Njena lepota slovi tudi onkraj britanskih meja, zato jo kralj sklene poročiti s prijaznim škotskim poglavarjem, da bi zagotovil mir v Višavju. Toda te poroke ne bo.

Gabrielle na poti skozi divjo, osupljivo pokrajino z eno samo puščico kaznuje krutost, reši življenje in sproži vojno. V razburkanih dnevih, ki sledijo, jo usoda pripelje v trdnjavo skrivnostnega Colma MacHugha, pred katerim se trese vse Višavje. Pod njegovim prodornim
pogledom zadrhti tudi Gabriellino srce.

Komentarji:

  1. janc.jancy 09/07/2014 18:53

    Garwoodova tudi tokrat ni razočarala…moram povedat, da bom prav pogrešala njene knjige o Škotih… Tale Hugh je huuuuh :) knjiga je super, tako da jo priporočam punce ;)

  2. lunca 09/07/2014 23:09

    Najprej moram reči, da sem se nove knjige Garwoodove zelo razveselila :)
    Kot da sem že vnaprej vedela, da me njena zgodba čudovitega Višavja in njenih trdoživih prebivalcev, nikakor ne more razočarati. In me tudi ni. Ko sem jo začela brati, sem dobila tisti prijetni notranji občutek, kot da sem prišla domov.
    Julie, je spet spisala zgodbo, polno bojne napetosti, premaganih čustvenih ovir, in junakov, ki ti zlezejo pod kožo.
    In seveda, moški lik je spet opisan tako, da bi ga kar nesla v “tisti domov” ;)
    Odlična, odlična.

  3. G2 10/07/2014 10:03

    Vem, da me ne bo razočarala. Komaj čakam žepno izdajo, da se bo na knjižni polici pridružila knjigama Highlands’ Lairds, ki sem ju te dneve zopet vzela v roke. Ne bom si je izposodila v knjižnici. Ko je knjiga moja in jo berem, imam čisto drugačen občutek. Tako prijetno mi je pri srcu, ker vem, da jo bom zopet prebrala takrat, ko bom želela in ne, ko bo na razpolago v knjižnici. Pa še vse moje knjige čuvam in so lepo ohranjene.

  4. Lady Starlight 10/07/2014 13:54

    Prebrala in mi je bila zeloooo všeč, Colm je bil ta pravi Višavec, drzen, pogumen, neustrašen, a tudi ljubeč in globoko v sebi (čeprav ne bi priznal) prijazen. Gabrielle pa princesa v pravem pomenu besede. Edino malo mi je bilo hudo, ko sem se celi čas zavedala, da je to njena zadnja zgodba o Škotih. Bi še kakšno brala. Lahko bi tudi o Colmovem bratu Liamu svojo napisala, pa o Ramseyu in Bridgid … No, pa upam, da bodo vsaj preostale 3 njene zgo romance prevedene, ker je JG res pravi biser med avtoricami. :)

    Drugače se pa moj pogled na knjigo, popolnoma ujema s tvojim G2.

  5. Lady_Bella 15/07/2014 11:13

    Lady Starlight se strinjam z vsem napisanim. Knjiga mi je bila všeč kot skoraj vse njene o Višavcih in jaz bi kar še več teh zgodb.

  6. lilija 19/07/2014 17:40

    Gabrielle je tipična Garwoodina junakinja – trmasta, odločna, samosvoja…in neizmerno simpatična. S svojim tipičnim izrekom:”Kakor ukažete” spravlja ob pamet Colma, ostale v klanu pa v dobro voljo…pa njeni odhodi…Colm pa, po eni strani odločen in strah vzbujajoč, po drugi strani pa ob Gabrielle – tako kot že njegovi predhodniki v seriji – postane mehak kot maslo in nežen ter pozoren…

  7. Angelika 01/08/2014 21:10

    Klasična Julie Garwood, tudi če ne bi bila podpisana, bi jo prepoznali. Vendar se meni ta zdi v primerjavi z njenimi ostalimi zelo povprečna; konec koncev mine več kot 200 strani, preden se glavna junaka sploh srečata iz oči v oči.

  8. sabina 09/08/2014 15:04

    Tipična višavska zgodba Julie Garwood, ki ne razočara, vendar sta mi vseeno prvi dve iz te trilogije ljubši. Manjka tista čarobna iskrica. Sicer pa je vsekakor vredna branja. Colm je sicer na videz grob in brezobziren bojevnik, a ob Gabrielle postane povsem “udomačen”. Luštno branje. :)

  9. Mrs. Darcy 11/08/2014 11:30

    Se strinjam z Angeliko in Sabino … je njena tipična višavska zgodba, vendar ji nekaj manjka. Je bolj mlačna in manj izrazita od ostalih. Recimo, da ji oceno 4 vseeno dam.

    Zdaj, ko sem prebrala vse njene višavske, lahko rečem, da mi je serija Laird’s fiancees bila bistveno bolj všeč, saj sta obe knjigi enkratni.
    Tudi ta serija (Highlands’ Lairds) je zelo berljiva in zabavna, ampak vsaka mi je bila za odtenek slabša od predhodne.
    Mogoče je razlog tudi to, da so si zgodbe glavnih likov med seboj res zelo podobne in ni več tistega začetnega presenečenja. Je pa vseeno nisem odložila, doker ni bila prebrana :D

  10. saška 05/09/2014 14:35

    Luštna zgodbica, vredna branja hehe, res je da je treba kar nekaj strani prebrati da se glavna junaka res srečata, sam je vredno :D

    Zanimivo mi je bilo tudi to da jo je prevedu moški hehe – mogoče zato ni blo took erotičnih prizorov haha

  11. Nika 25/12/2014 14:00

    Obozujem vse njene knjige :)komaj cakam da se to dobim v roke..imam eno vprasanje zivim v tujini in me zanima ce obstaja kaksna stran kjer narocis knjige in ti posljejo v tujino ?K poletje je dalec

  12. Lady Starlight 26/12/2014 8:01

    Po moje, če direktno naročiš pri vsaki založbi, pri kateri izide knjiga, ti jo tam tudi v tujino pošljejo. Vem, da GLS ima pakete v tujino zelo poceni.

  13. urednica Maja 27/02/2015 14:10

    Živjo! V prevodu imam še zadnje tri zgodovinske romance Julie Garwood, knjiga Ko pride pomlad (Come the spring) izide 15. junija. Potem smo, žal, izčrpali zgodovinske zgodbe, Garwoodka pa piše samo še sodobne romance.

    A vas lahko lepo prosim, da mi poveste, katero serijo od teh ta sodobnih bi rade imele v slovenščini? Pred časom mi je pisala bralka in mi je eno serijo že predlagala, pa žal ne najdem njenega maila. Se priporočam tule ali na: maja.ogrizek@mkz.si Hvala!

  14. Lady Starlight 28/02/2015 11:10

    Juhuhuuuuu, se že veselim njenih zgodovinskih romanc. :D

  15. nika88 18/05/2015 20:06

    Odlična knjiga! Tako kot je nekatera že prej napisala, se tudi jaz počutim, kot da sem prišla domov, ko berem njene knjige. Enostavno nepremagljiva. Škoda, ker bo to opustila. Jaz bi kupila prav vsako njeno knjigo še naprej, če bi le nadaljevala o višavcih :)

Napiši komentar