Nikoli ne ljubi bojevnika

Nikoli ne ljubi bojevnika

Avtor: MAYA BANKS
Serija: Highlander, 3.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Never love a Highlander

* * * ½   48 vote
Oceni knjigo:
15

Caelen McCabe je z mladostno nepremišljenostjo skoraj povzročil propad svojega klana.

Zdaj postavi na prvo mesto lojalnost do družine in se odloči poročiti z zavrženo nevesto starejšega brata. Prelepa Rionna McDonald je sicer ženska, kakršno bi si želel vsak moški, toda Caelen ne zaupa nobeni ženski, še najmanj pa očarljivi zapeljivki, ki zna razvneti njegovo poželenje. Rionna je pripravljena sprejeti vlogo žrtvenega jagnjeta v igri moči, ki jo igra njen oče, vendar se je zaklela, da nihče ne bo ponižal njenega srca. Toda dotiki vročekrvnega Caelena v njej vzbudijo vročo željo po čutnih užitkih. Pripravljena je tvegati očetov srd, bes sovražnikov in svoje življenje, zato da bi dokazala Caelenu, da nikakor ne sme izgubiti ženine ljubezni.

 

Komentarji:

  1. G2 03/09/2014 11:53

    Tudi ta je zelo lepa. Škoda, da je konec trilogije.

  2. Q 03/09/2014 21:14

    Odlične so vse tri knjige. Moram pa napisati, da mi je bila ta zadnja najboljša. Res škoda, da je konec trilogije. Upam, da bodo prevedli še katero njeno serijo. Na voljo jih je še dovolj.

  3. Lady Starlight 05/09/2014 8:49

    Odlična – ta zgodba je še od prejšnje pridobila na globini, se je videlo, da sta oba, Riona in Caelen imela že na svoji duši brazgotine, ki pa sta jih drug drugemu s svojo ljubeznijo in požrtvovalnostjo zacelila in komaj sedaj spoznala kaj je to nesebična in prava ljubezen, ki se ji lahko brez strahu prepustiš. Vse njene zgodbe zelo lepo tečejo, pa ne vem, če je to zaslužna avtorica, prevajalec, ali urednica. Moram priznati, da me je zadnjič pri Glasbi senc nekaj motilo, no, potem sem pa ugotovila, da je bila druga urednica, no, mogoče se imamo torej še za nekaj (poleg vse njene velikodušnosti in dobrote, ko nas razveseljuje s knjigami) zahvaliti še za lepo teko zgodb, kakor verjetno tudi za izbiro knjig. ;)

    Kolikor vem Q bodo mogoče v načrtu za leto 2016, če jih bomo pridno kupovale seveda in bomo pokazale interes do avtorice. ;)

  4. Saby 05/09/2014 16:06

    Caelen mi je bil v prvi knjigi zelo všeč, potem v drugi je pa postal moj najljubši brat, ter sem res nestrpno čakala, da bom prebrala njegovo knjigo, ter moram reči, da me ni razočaral, ter Rionna je tudi bila zelo močen karakter in sem se pri njunih ˝prepirih˝ zelo nasmejala, želim si le da bi ona na začetku knjige pokazala malo več samozavesti, vendar se je proti koncu oddolžila:)
    Res Lady Starlight? Potem pa komaj čakam leto 2016, čeprav pa dvomim da bom tako dolgo zdržala, verjetno si jih bom kar kupila in prebrala v angleščini ;)

  5. sabina 07/09/2014 18:39

    Ne vem, kako lahko da kdo tako lepi zgodbi nizko oceno. Mene je zgodba presunila.
    Rionna je sicer zelo rada v vlogi ženske bojevnice, vendar ko jo bolje spoznamo, je v bistvu v sebi negotova ženska, ki želi biti ljubljena in sprejeta. In, ko vstopi Caelen v njen svet, se vse spremeni.
    Caelen jo sicer hoče povsem spreobrniti v “popolno” gospodarico, kar pa je njegova največja napaka. No, to na koncu celo prizna. :D Tisti zaplet proti koncu pa pokaže, da je Rionna zares odločna, pogumna ženska, ki se bori za svojo ljubezen. Škoda, ker je že konec trilogije. Jaz bi še. ;)

  6. lilija 09/09/2014 10:57

    Na zunaj odločna bojevnica, ki svojo ženskost zaradi očetove pokvarjenosti skriva za moškimi oblačili, v sebi skriva nežno in ljubeče dekle. Caelen, zaznamovan s preteklostjo, v njej vidi tako eno kot drugo plat…in veliko več kot zgolj lojalnost do klana je vzrok za poroko – pa če si to sam pri sebi prizna ali pa ne.
    Njegovo priznanje ljubezni in sprejetje take kot je – pred celotnim klanom – pa je najlepše darilo, ki ga je lahko dal svoji ženi.

  7. Miss Braveheart 22/09/2014 19:19

    Zelo lepa zgodba, ki mi je prišla do živega :) – na koncu je bilo kar nekaj solz :P, upam pa, da bodo prevedli še kakšno serijo te avtorice o škotih, ker so res ‘top’ :D

  8. Mrs. Darcy 24/10/2014 11:05

    Prebrala še zadnjo knjigo o Banksovih škotih.
    Sicer sem se med branjem večkrat spraševala v katerem zgdovinskem obdobju naj bi se dogajalo, ampak za samo zgodbo to niti ni pomembno.

    Res lepa ljubezenska zgodba, polna strasti o dveh osebah, ki sta se zavoljo višjih ciljev združila, a počasi našla drug v drugem to, kar sta najbolj potrebovala – lojalnost in pripadnost ter seveda nesebično ljubezen in sprejemanje drugačnosti.

    Vse tri knjige so super, kot tudi vsi trije bratje – bi se kar težko odločila za najljubšega.
    In čeprav mi je bil v prvi knjigi najbolj všeč Caelen, po vseh prebranih knjigah vseeno vzamem Alarica :)

    Ocena -9/10

  9. maxim 21/12/2014 18:14

    Prebrala in če mene vprašate ,Rionna ni na koncu čist nič na škodi, ker sta jo tako nehote zavrnila prva dva brata. Tudi jaz vzamem Caelena. Samo na zunaj hladen in brez čustev, drugače pa pravi mucek. Njami…….

    Men je celotna trilogija lepa in prav vesela sem, da je v moji knjižni omari.

  10. Zina 26/12/2014 11:11

    Ali morda katera ve kje bi dobila mehko vezavo Teh dobrih škotkov?

  11. sabina 26/12/2014 12:00

    Mehka vezava trilogije o Škotih Maye Banks bo izšla drugo leto: kot sem videla na cobissu, je v tisku prvi del – V postelji z bojevnikom. Mogoče bo več znala povedati urednica Maja.

  12. evi 28/04/2015 8:40

    Težko je opisati občutke ob koncu trilogije.Lahko samo rečem, da me je avtorica popolnoma prevzela.Vsaka zgodba je tako bogata, zanimiva, tekoča in lepo zasovana, da mi je zelo žal, ker jih ni več.
    Že dolgo nisem ob knjigi potočila solze in ob branju drugega dela, se mi je zgodilo, da je rokav bil ves posmrkan.Zgodba je bila tako napeta, da ni bilo časa za iskat robček.V glavnem sem navdušena nad avtorico in upam, da prevedejo še kakšno.Zadnje čase je veliko novih ženskih ljubezenskih knjig, vsebina je hladna, nima nekaj, da te vleče naprej in ob koncu ne moreš reč, da si navdušen in je že isti trenutek pozabljena, ko jo odložiš na polico.
    Vem, da je težko nadomesti avtorice kod so: GAELEN FOLEY, KATHLEEN E. WOODIWISS, KRESLEY COLE, JULIE GARWOOD ampak zame MAYA BANKS sedaj sodi v sam vrh in ima v moji posebni zbirki svoje mesto.

  13. sandra 18/07/2015 0:37

    Čudovite zgodbe, dodelana vsebina, priporočam vsem, ki imate radi zgodovinsko romantično dramo :)

  14. akasha 23/12/2015 17:20

    meni je bila druga dosti boljsa…vendar tudi ta je sigurno vredna branja!

  15. Simona 26/01/2017 15:35

    Prebrala na dušek (se vidi da ni bilo dragega doma ;) )
    Lepa serija, lep zaključek, super bratje ampak se strinjam z Mrs. Darcy in vzamem Alairica :-)

Napiši komentar