Ljubezenske lekcije

Ljubezenske lekcije

Avtor: VICTORIA ALEXANDER
Serija: Effington Family, 3.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: The marriage lesson

* * * * * 22 vote
Oceni knjigo:
5

Lejdi Marianne Shelton pride v London po življenjske izkušnje, toda zakon ni del njenih načrtov za prihodnost. Njene anonimne zgodbe, s katerimi si namerava zagotoviti finančno neodvisnost, hitro postanejo predmet govoric visoke družbe in le ona ve, da v njih nastopa sam drzni in vihravi Thomas Effington, bodoči vojvoda Roxborouški.

Thomas proti svoji volji postane zaščitnik Marianne in njenih dveh sester. Ker se po njegovem mnenju za markiza ne spodobi, da bi igral vlogo guvernante, sklene, da bo vse tri sestre kar najhitreje poročil. Vendar pa se izkaže, da njegove varovanke pri tem niso pripravljene sodelovati. Ko mu Marianne zagrozi, da bo življenjske izkušnje pridobivala v objemu prvega voljnega lahkoživca, se Thomas strinja, da je bolje, da tovrstne izkušnje pridobiva kar doma, z njim.

Tako začneta izvajati svoje ljubezenske lekcije, ki pa so vse prej kot to, kar sta pričakovala, in zadeve se kmalu zapletejo do nepričakovanih razsežnosti.

Komentarji:

  1. G2 22/09/2014 13:46

    Marianne odločena, da izpolni svoje sanje, Thomas pa tudi ni od muh. Skratka zanimiva,
    preberite, ne bo vam žal.

  2. sabina 26/09/2014 10:24

    Zelo lepo branje, ko se lekcije spremenijo v zapeljevanje… in v cel kup nesporazumov. :D
    Na eni strani imamo romantično Marianne, ki stalno tiči za knjigami in si želi pustolovščin, na drugi strani pa malce blebletavega Thomasa, “spoštljivega lahkoživca”, kot imenuje sam sebe. Njune lekcije preraščajo v nekaj več, ampak Thomas kot tipični moški tega ne spozna, dokler skoraj ni prepozno. Vmešavanje sester, obiski tiskarne časopisa, nočni zmenki in besedni dialogi te prav nasmejijo. Reči moram, da je ta pisateljica ena od najbolj duhovitih in iskrivih novosti pri nas!

  3. Lady Starlight 12/10/2014 21:08

    Strinjam se z G2 in sabino ob knjigah Victorie Alexander ti enostavno ne more biti dolgčas, saj avtorica poskrbi za vrsto zabavnih zapletov. Tudi oba junaka sta mi bila zelo všeč, dva različna karakterja, ki se zlijeta v lepo celoto. Super. :)

  4. Mrs. Darcy 18/02/2015 14:28

    Njene zgodbe so res zabavne, vendar pri vsaki čutim preveč “hoje okoli vrele kaše”. Ampak se počasi navajam na njen slog pisanja in mi je vsaka še malo bolj všeč :D
    Sem se pa v zadnjih dveh poglavjih res nasmejala vsem izjavam … predvsem izjava: Pa imamo, ker ženskam dovolimo brati”

    ocena -8/10

  5. zarja 10/05/2015 16:28

    Knijiga mi je bila zelo všeč, sploh zadnje strani. Tista ukana, ko se problečejo v razbojnike … V knjigi je tudi kar nekaj humorja, kar zeloooo cenim. Super!

Napiši komentar