Vojvodi po godu

Vojvodi po godu

Avtor: TRACY ANNE WARREN
Serija: Byrons of Braebourne, 3.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: At the duke's pleasur

* * * * ½ 27 vote
Oceni knjigo:
17

Vsi Byroni so blazni, divji in nevarni … In zdaj je prišel čas, da se poroči tudi najstarejši sin …

Edward Byron, vojvoda Clybournski, ima vse, kar si moški lahko želi … razen žene. Dolžnost od njega zahteva poroko, zato se odloči, da bo dogovorjena poroka prava stvar. Ve, da je njegova nevesta čudovita, ubogljiva in dovolj pametna, da bo lahko vodila njegovo gospodinjstvo in mu rodila otroke. Pričakuje, da bo njegova izbranka lejdi Claire Marsden presrečna, da se bo lahko poročila z njim, vendar na njegovo veliko žalost ni!

Claire že dolgo hrepeni po Edwardu, vendar ji ni jasno, kako lahko pričakuje, da se bo poročila z njim, ko pa je sploh ne pozna. Niti je ne ljubi. Nič je ne bo prepričalo v zakon brez ljubezni.

Edward spozna, da bo moral izgubiti srce, da bo osvojil ženo. Mu bo uspelo?

Komentarji:

  1. G2 23/09/2014 9:14

    Claire Marsden je pamatna, trmasta, prebrisana in navihana, da je kaj, vendar
    tudi Edward Byron ni drugačen. Boj dveh močnih karakterjev, iskre se krešejo.
    Čudovita knjiga, komaj čakam naslednjo.

  2. sabina 23/09/2014 10:13

    No, tale zgodba pa mi je bilo veliko bolj všeč kot pa prejšnja.
    Zanimivo dogajanje, polno Clarinih škandalov, da bi se otresla zaroke in ironično, nazadnje jo nočna vožnja z nekim zapeljivcem stane dobrega imena in se vendarle poroči z Edwardom. Hm, napetosti ne manjka. Se mi pa zdi, da Claire preveč ostro sodi Edwarda…ta še vedel ni, da je bila vanj zaljubljena že od najstniških let, ko ga je le videla (hm, drugič ali tretjič v življenju). In kakšne potem ušpiči! Joj, nisem vedela, ali naj se smejim, ali naj ob njenih, roko na srce, precej otročjih izpadih, kar zavijam z očmi….. duhovito!
    Tudi dvojčka sta zanimiva in zelo zabavna lika, ki bi ju bilo vredno spoznati, pa tudi Mallory, uboga revica, ki tragično izgubi zaročenca…..

  3. Petra 23/09/2014 18:40

    @sabina, že večkrat sem hotela kaj napisati glede tvojega komentiranja, a sem se do danes nekako lahko vzdržala. Tale komentar na knjigo Vojvodi po godu, je bil pa kaplja čez rob.
    Saj sem vesela, da hitro komentiraš , a žal, vsaj za moje pojme, s svojim pisanjem izdaš preveč vsebine. Jaz si knjige izposojam v knjižnici in jih nikoli ne dobim hitro, zato verjemi, da mi ni prijeten občutek. če izvem že kakšne vsebinske podrobnosti veliko prej.
    Upam, da si boš to moje pisanje vzela bolj v vednost, kot karkoli drugega, ker samo takšen je bil tudi moj namen.
    Prav tako tudi vse ostale prosim za razumevanje.

  4. sabina 23/09/2014 18:52

    Petra, se bom skušala drugič zadržati. Vzamem na znanje! :)

  5. ana 23/09/2014 20:24

    Moram še jaz komentirati komentar od Petre. PETRA, meni pa so komentarji od Sabine zelo všeč. In upam, da ne bo postala preveč zadržana.
    Če te moti, da Sabina preveč razkrije vsebino, pa njene komentarje oziroma komentarje podobne njej PRESKOČI, dokler ne prebereš knjige!!!!!!

  6. sabina 24/09/2014 18:10

    Ana, lepo je slišati, da so ti moji komentarji všeč, ni pa se je zaradi mene treba tu “prepirati.” Ne bom pa postala zelo zadržana, nič bat. Še naprej boste brale moja (včasih obširna) poročila. ;)
    Po svoje ima Petra prav; mogoče sem res malo preveč zašla v podrobnosti…..se zgodi. To je pa tako, ko ti je zgodba všeč in bi se lahko razpisala na dolgo in široko. :) Saj razumem, da še niste vse prebrale in, ko nekje prebereš kakšen detajl, ki daje malo preveč informacij, povsem razumem, da si potem jezna zaradi hm, kako se že reče….”spoilerjev”. Tako, da punce, knjigo v roko in uživajte. Jaz se veselim naslednje, če bo prevedena (držim pesti!) in govori prav o Mallory.

  7. janc.jancy 26/09/2014 17:06

    Sabina tudi jaz sem zelo vesela tvojih komentarjev, saj vidim da imava podoben okus in sem jih zelo vesela! Upam da bodo ostali še naprej takšni kot do zdaj! Saj to je namreč namen te strani ali ne? Da se o knjigi pogovarjamo oz. jo komentiramo, ali se morda motim? Upam, da ne :D jaz sem vedno pripravljena na to, kadar grem prebirat komentarje, da bom kje našla kaj napisano o zgodbi….

  8. Mateja 30/09/2014 9:13

    Glede tega komentiranja. Se strinjam, da komentiraš kakšna se ti je zdela knjiga, ni pa mi všeč, če se razkrivajo delčki zgodbe knjige. :)

  9. Lady Starlight 12/10/2014 14:25

    Moje mnenje je najbolj podobno sabininemu. Zelo sem občudovala Edwarda, Clairinini izpadi so me deloma zabavali, še večkrat pa so se mi zdeli otročji in me celo jezili, saj je z njimi pretiravala in si jih Edward niti najmanj ni zaslužil. Ampak vsekakor je zelo lepa zgodba, Claire je Edwarda že dolgo ljubila, on se v njo zaljub v hipu, na koncu sta oba zadovoljna. Knjiga mi je zelo všeč. Avtorica mi pa postaja vedno bolj ljuba. Drugače pa moram tudi jaz podati še mnenje o sabininih komentarjih: sabina – jaz tvoje komentarje naravnost obožujem, velikokrat so mi merilo, če je knjiga dobra ali ne, ker imaš res dober okus in knjige hitro prebereš. Jaz se že veselim tvojih naslednjih komentarjev. Po drugi strani pa (ne mislim nič slabega) tista, katera jo moti razkrivanje vsebine, naj pač njene komentarje preskoči in je to to. :)

  10. Angelika 16/11/2014 15:14

    Meni je bila knjiga zelo všeč. Ena boljših pisateljic zgodovinskih romanc. Zgodba se bolj osredotoča na Claire, če bi enakovredno v ospredje postavila tudi Edwarda bi ji dala oceno 5, tako pa dobro 4/5.

  11. maxim 02/12/2014 13:04

    Prebrala.
    Čeprav se večina zgodbe vrti okrog Clair in njenih izpadov, bo meni ostala v spominu predvem zaradi njegove “naučene” hladnoktvnosti, ki kar daje slutiti, da se pod masko uglajenega, mirnega in v nulo skuliranega tipa, skriva moški kot se šika. Jaz bi jo že prej po r……..

  12. Mrs. Darcy 03/12/2014 9:40

    Kljub temu, da je super knjiga, mi je najslabša od prvih treh prebranih.
    Nekaj mi je manjkalo, pa niti ne vem kaj. Ona mi je šla precej na živce s svojimi (sicer zabavnimi) otročarijami.
    In ja, se strinjam, Edward je bil zelo zanimiv, ko ni bil naučeno hladen.
    Ma cela družina je dobro opisana in računam, da dvojčka dobita svojo knjigo, ko malo odrasteta … mogoče si celo zaslužita vsak svojo :)

    8/10

  13. maxim 03/12/2014 22:31

    Se strinjam Mrs. Darcy, tudi meni najmanj všeč od teh treh do sedaj prevedenih.

  14. marjorie 12/12/2014 17:04

    A ve katera, če bodo še kaj prevedli od te serije?

  15. Lady Starlight 12/12/2014 17:55

    Kolikor vem jaz, imajo v načrtu celo serijo, juuupiii. :D

Napiši komentar