Tatovi senc

Tatovi senc

Avtor: ELIZABETH HOYT
Serija: Maiden Lane, 4.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Thief of shadows

* * * *   39 vote
Oceni knjigo:
8

MOŠKI Z MASKO

Winter Makepeace živi dvojno življenje. Podnevi je stoičen upravnik doma za sirote, ponoči pa se pokaže njegova temnejša plat. Ko zasije luna, se zbudi duh iz St. Gilesa – zaščitnik, razsodnik in preganjani. Neko noč duha reši lepa plemkinja. Winterju se ne sanja, da se bosta njegova svetova združila v enega.

 

NEVARNA ŽENSKA

Lady Isabel Beckinhall uživa v izzivih. Ko jo prosijo, naj pustega upravnika sirotišnice pouči o vedenju v omikani družbi in ga popelje v svet spogledovanja, dovtipov in škandaloznih razmerij, se kmalu začne spraševati, zakaj se ji zdijo njegove oči tako nenavadno domače in njegove ustnice tako zelo vabeče.

 

STRAST, KI JE NE MORETA POTLAČITI

Zaradi njune trme se podnevi krešejo iskre in ponoči izbruhne strast. Potem začnejo iz St. Gilesa skrivnostno izginjati deklice, s čimer se Winter ne more sprijazniti. Morda bo zaradi svojega poslanstva moral žrtvovati vse – sirotišnico, Isabel in … celo svoje življenje.

 

Komentarji:

  1. G2 29/09/2014 7:45

    Zelo lepa, preberite, ne bo vam žal.

  2. sabina 02/10/2014 10:17

    Hoytova je iz knjige v knjigo boljša! Winter me je naravnost prevzel….je čisto drugačen od likov lahkoživcev, ki so stalnica zgodovinskih romanc. Winter je zadržan in meniški upravnik, a ko v njegovo življenje vstopi prelestna in živahna Isabel, se spremeni. Mogoče se res preveč žrtvuje za druge in pozablja nase, a Isabel ga sčasoma pouči, da mora misliti tudi nase in lekcije iz vedenja postanejo lekcije zapeljevanja. Winter pa na drugi strani Isabel nauči, da začne ponovno verjeti v ljubezen. Čudovito branje z zanimivim zaključkom.

  3. Lady Starlight 11/10/2014 18:09

    Več kot odlična. Moram se strinjati s sabino – Hoytova je iz knjige iz knjigo samo še boljša. Njen stil je osvežujoč in prijetno naraven, iskriv in skrivnosten. Njenih knjig si lahko le še želimo. Winterja in Isabel je lepo opisala in zadela že sabina, tako da kaj posebej ne bi dodajala, kot lika sta mi bila izjemno všeč in prav posebna. Všeč mi je bilo, da je Hoytova naredila zamenjavo in vzela bolj izkušeno žensko ter zadržanega moškega (vsaj v ljubezensih zadevah) – nora kombinacija. Skratka božansko branje.

  4. Tina 28/11/2014 22:10

    Knjigo mi je že predlagala knjižničarka pa nevem kako debela je. Koliko strani ima ?

  5. akasha 18/12/2014 9:03

    dooosti boljsa od prve;vredna branja,te kar potegne notri…

  6. maxim 04/01/2015 15:35

    Prebrala, in prav po vsaki knjigi iz te serije sem na koncu hip ali dva brez besed. Tudi tokrat ni nič drugače, tudi ta zgodba je namreč s čustvi prežeto in vražje dobro branje pa pika. Enostavno nimam besed, vem samo, da sem več kot zadovoljna in ponosna, da so knjige tudi na moji knjižni polici in vem, enostavno vem, da bo v prihodnosti žepnice zamenjala trda vezava.

  7. Mrs. Darcy 23/02/2015 16:16

    Odlična, malo drugačna od prejšnjih, ampak še vedno super!

  8. Pikajla 20/03/2023 18:46

    Ta knjiga je vredna branja.
    Sabina je s svojimi besedami povedala vse in ni kaj dodati.

    Hoytova je izvrstna avtorica, ena izmed mojih najljubših.

Napiši komentar