Ženitna ponudba

Ženitna ponudba

Avtor: MARY BALOGH
Serija: Survivor's Club, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: The proposal

* * * *   26 vote
Oceni knjigo:
13

Gwendoline, lady Muir, je življenje že prineslo svoj delež nesrečne usode. Mlada vdova je zadovoljna z mirnim življenjem v družbi prijateljev in družine in nima prav nobene želje po vnovični poroki. Ko pa jo Hugo, lord Trentham, po padcu dvigne v svoje roke, občuti nekaj, kar jo obenem pretrese in opogumi. Hugo je plemič samo po imenu; vojni heroj, ki si je z junaštvom prislužil naziv, sin trgovca, ki je po očetu podedoval veliko premoženje. Najsrečnejši je, ko obdeluje svojo zemljo, toda dolžnost in naziv zdaj terjata, da si najde ženo. Hugo ne želi dvoriti Gwen, in vendar se ne more upreti njeni odkritosrčni naravi, nalezljivemu smehu in mičnemu obrazu. Želi si jo. Ga bo ona hotela? Strogi nekdanji vojaški častnik, ki je Gwen tako udvorljivo odnesel na varno, je moški, ki se mora naučiti, kako osvojiti žensko srce. Ob dvorjenju in zapeljevanju pa Gwen kaj kmalu odkrije, da jo Hugo z vsakim poljubom in z vsako nežnostjo bolj in bolj očara – s svojim poželenjem, s svojo ljubeznijo in z obljubo, da bo tokrat za vedno.

 

Komentarji:

  1. Lady Starlight 23/10/2014 19:40

    Ta pa nekako ni po mojem okusu, na sploh mi knjige Mary Balogh očitno ne sedejo najbolj. Bila mi je medlo napisana, mlatenje prazne slame, brez neke posebne zgodbe, cel čas samo neka neodločenost junaka ali bi ali ne bi zasnubil junakinje, še to ne vem zakaj sploh ne (nobenih pravih preprek nista imela), realnih, razen, da se je on čutil, da ni rojen aristokrat, ker si je naslov pridobil v vojni. Grr, me je jezilo to, da ji je cel čas ponavljal, da jo hoče poljubljati, poročiti ne. Mogla bi mu ona eno okrog kepe pipeljati, da bi ga malo streznila, pa bi se mogoče že na začetku knjige lepše obnašal, sicer pa tudi ona ni bila ne vem kako prijeten karakter, sta bila kar oba malo naporna. Še razmišljam o nakupu naslednjih knjig iz zbirke, očitno mi žal avtorica ne leži.

  2. Ella 25/10/2014 21:22

    Jo sicer moram še prebrati, ker nimam takega dostopa do novosti kot tiste, ki ste v centrih. Toda glede na moje izkušnje glede te avtorice – na njene že izdane knjige, mislim, da so njene zgodbe sicer kratke in jedrnate, vendar te nekako pritegnejo. Imajo nek žar… To je samo moje osebno mnenje – brez reklame, saj vemo, da ima vsak malar svoje… Ko jo dobim v roke povem kaj več.

  3. lilija 01/11/2014 11:56

    Zanimivo, kako različno dojemamo posamezne zgodbe – meni pa je bil glavni junak zanimiv ravno zaradi njegovega svojevrstnega smisla za humor (tako sem namreč dojemala njegovo “oklevanje” glede dvorjenja in govorjenja o poljubih ). Res je, da ne gre za šablonsko predstavljanje visoke družbe, saj gre za mešanico meščanstva, ki je zgolj po naključju pristalo v visoki družbi. Tudi junakinja ni nedolžnica, temveč zrela ženska s trpko preteklostjo. Pa vendar: kombinacija obeh junakov pričara lepo zgodbo, polno posebnega humorja, ki ga je avtorica prikazala že v nekaterih drugih svojih romanih. Veselim se že novih zgodb o preostalih članih kluba Preživelih. Sicer pa: vsak bralec naj presodi sam.

  4. ana 02/11/2014 16:00

    Knjigo sem prebrala, bila mi je zelo všeč, tako, da tudi jaz komaj čakam na ostale prevode. Ravno zaradi malo drugačnosti so mi njene knjige všeč in jih imam vse v domači knjižnici.

    Lilija, prav lepo si opisala glavna junaka, tako ju vidim tudi sama.

    In na koncu si lepo napisala, da imajo vsake oči svojega malarja.

  5. sabina 07/11/2014 9:57

    Mary Balogh ima svojevrsten slog pisanja, ki ne leži vsaki bralk, mene pa je Ženitna ponudba naravnost očarala. Je zgodba z globino! Se že veselim naslednjih knjig iz te serije.
    Tu imamo junaka s težko preteklostjo iz vojne, ima tudi poseben smisel za humor in se zna prikupno mrščiti, ker zelo težko izraža svoja čustva. Na drugi strani pa imamo vdovo Gwendoline, ki je iz zakona prinesla trpko izkušnjo. Je preprosta, a bistroumna ženska, ki tako kot Hugo, okreva po čustvenem zlomu v preteklosti. Všeč mi je, kako avtorica vključi druge like; sploh ta “klub preživelih” se mi zdi zelo zanimiva zamisel. Ko sem prebirala, kaj se je vsem preživelim zgodilo zaradi neke vojne, povzročene s strani pohlepnih politikov, me je kar stiskalo pri srcu, ker je tako opisano tako realistično, a sočutno in toplo. Pridružujem se komentarjema lilije in ane, bolj se ne bi mogla strinjati.

  6. zala 13/11/2014 8:24

    Uživala ob branju. Ljubim Mary Balogh. (In za razliko od predhodnih dveh, izdanih pri nas, tudi lepo prevedena.)

  7. maxim 20/01/2015 11:11

    Čeprav napisana drugače in je dejansko mimo šablone ki smo je vajene je mene Mary Balogh s to zgodbo prepričala, naravnost očarala in res sem jo z užitkom brala. Sem pa enkrat že napisala, da mi je pri teh naših komentarjih še najbolj všeč spoznanje, da eno in ta isto zgodbo dojemamo na tisoč in en način. In prav je tako, bi bil dolgcajt, če bi vse mislile enako.

  8. Lady Starlight 20/01/2015 14:37

    Maxim se strinjam, ampak me pa vseeno razjeda, kako da je bila vsem všeč, pri meni pa tako kontra učinek, hihih. ;) Ne razumem. ,) Mi je pa všeč brati različna mnenja, zato sem še prav posebej hvaležna, da imamo to stran, na kateri lahko pristne bralke izmenjujemo svoja mnenja. ;)

  9. maxim 20/01/2015 16:59

    Ne se sekirat Lady, škodi lepoti.

  10. Lady Starlight 22/01/2015 20:43

    Hehe, maš prav maxim, pač ni potegnila, danes preberem 2. del, pa bom videla, če bo kaj boljše. :)

  11. janc.jancy 24/01/2015 8:57

    Ta zgodba je odlična! Vse pohvale pisateljici, mene je zelo presenetila! Hugo – hmm kaj naj rečem, moj tip moškega, ki me zna vedno nasmejat, se požvižga na vse ostale ter je vedno direkten in iskren :) Tako, kot sem se nasmejala ob branju te zgodbe, se že dolgo nisem! ;)

  12. marjorie 04/02/2015 21:35

    Ravno jo berem. In ne morem se “odlepit” od nje, tako mi je všeč. :) M.Balogh ima res svoj stil… Mogoče pa po poplavi raznoraznih avtoric, prav paše malo spremembe. Tudi zgodba in sam prevod je več kot odličen. Komaj čakam naslednj:)o

  13. Mrs. Darcy 15/05/2015 9:16

    Super knjiga, ob kateri sem uživala in se nasmejala.
    Predvsem mi je všeč ta “drugi krog” izbiranja partnerja, ko opisuje ljudi z izkušnjami, kilometrino. Se bistveno lažje uživim in jih razumem, kot pa v neizkušene in v vatko zavite pozne najstnice :D

Napiši komentar