Odpelji me opolnoči

Odpelji me opolnoči

Avtor: LISA KLEYPAS
Serija: Hathaways, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Mine Till Midnight

* * * *   50 vote
Oceni knjigo:
44

Čeprav živita po svojih pravilih, na koncu oba podležeta strasti.

Spodobno dekle iz skromne družine spozna svetovljana in lomilca ženskih src. Ko družina Hathaway nepričakovano podeduje plemiški naslov, Amelia Hathaway spozna, da je skrb za tri mlajše sestre in nebrzdanega brata dosti lažja od življenja v visoki družbi. Še težje pa se upira privlačnosti, ki jo čuti do visokega, temnega in nevarno čednega Cama Rohana.

Sanjsko bogati Cam je naveličan nesmiselnih družbenih pravil in se želi vrniti k neomikanim ciganom. Ko ga prikupna Amelia prosi za pomoč, ji sprva namerava ponuditi samo prijateljstvo, vendar se nihče od njiju ne more upreti strastnemu poželenju. Toda – ali lahko nenavadni moški sprejme najstarejši običaj in jo zaprosi za roko?

Komentarji:

  1. Lady Starlight 12/01/2015 21:08

    Pa še moje poročilo o novi Kleypasovi – odlična – kot po navadi, prejšnji seriji sta mi bile sicer rahlo boljši, ampak tudi ta je fenomenalna, izjemno obetavna, mogoče se sprva malo preveč vsega nakopiči, ker vzporedno že tečejo zgodbe o Amelijini sestri Win in izjemno žalostna zgodba o bratu Leu, ampak hrupna in nenavadna družina Hathaway bralca popolnoma očara, da ne govorim o Camu, ki je utelešenje sanj vsake ženske – po videzu in značaju. Srečamo tudi stare znance iz prejšnje serije, juupii, to me je še posebej navdušilo. Še posebej pa se veselim naslednje knjige, ki se zdi, da bo to še prekosila. ;) Punce izredno priporočam v nakup. ;)

  2. lilija 13/01/2015 7:41

    Zagotovo smo se vse, ki smo brale Zimsko romanco, spraševale, kaj se bo zgodilo z Rohanom, privlačnim Romom, ki ukrade prvi poljub Daisy, zvesto skrbi za Evie in novega lastnika igralnice vpelje v posel. No, tale knjiga nam da odgovor…in to kakšen odgovor.
    Čeprav razpet med željo po svobodi na eni strani in civilizacijo na drugi, ga trmasta in družini zvesta Amelia neizmerno privlači. In tudi za Amelio pride čas, da dovoli nekomu prodreti skozi oklep skrbi in odgovornosti.
    Zagotovo bo serija tudi z naslednjimi zgodbami poskrbela, da bomo rade posegale po Kleypasovi.

  3. Erienne 13/01/2015 8:37

    Hvala Lady Starlight, se že veselim. Mi je pa zelo žal in pogrešam še kakšno od Susan Elizabeth Phillips.

  4. Lady Starlight 13/01/2015 15:58

    Malenkost Erienne, mi je bilo v veselje deliti podatke, ki so mene tako razveselili, še s tabo. :)
    Dodatno sem še izvedela, da je tudi KMŠ dal celo 5 knjig v tisk, in sicer:
    1. Laura Lee Guhrke: In potem jo je poljubil
    2. Catherine Bybee: Soproga do srede
    3. Catherine Bybee: Poročena do ponedeljka
    4. Julianne Donaldson: Blackmoore
    5. Courtney Milan: V vojni z vojvodo

  5. Lady Starlight 13/01/2015 15:59

    Pa še tole, za vse oboževalke Garwoodove – na cobissu sem videla, da sta v tisku ponovno njeni stari in meni osebno najljubši njeni romanci: Nevesta in Dar. :D

  6. janc.jancy 13/01/2015 16:14

    Waaauuuuuu, Lady Starlight to je odlična novica :)

  7. marjorie 19/01/2015 14:15

    Lady Starlight, polepšala si mi dan… :)

  8. G2 19/01/2015 15:27

    Čudovita, ponovno srečamo nekatere osebe iz serije Wallflowers, kot je že omenila Lilija. Komaj čakam naslednjo. Vsi člani družina Hathaway so nekaj posebnega. Upam, da bomo v naslednji knjigi o Win izvedeli kaj več o Camu in Kevu (tetovaža).

  9. Lady Starlight 20/01/2015 14:21

    marjorie me izjemno veseli, no, lahko ti ga še bolj, ker sem videla, da se za knjige KMŠ in SeXznam od Kiroje že zbirajo prednaročila z 20 % popustom do izida knjige, jupiii, tako da bomo vse te knjigice kaj kmalu lahko že brale, izidejo namreč 3. 2. :)

  10. urednica Maja 21/01/2015 10:54

    Druga knjiga je že pripravljena za tisk; v njej izvemo vse o skrivnostni tetovaži … in še marsičem o otroštvu Cama in Keva. Pa tudi o Win in … hm hm, ne smem povedati. Prisrčna in spodbudna zgodba, ki se krasno bere.

    Sem v oddelek prodaje posredovala tudi vaše želje glede prednaročil in prednaročniških cen. Upam, da kaj bo …

  11. Lady Starlight 21/01/2015 15:42

    Urednica Maja vi ste naša dobra vila, druge knjige se še bolj veselim, ker se mi zdi, da bo še prekosila prvo in kot vidim, se ne motim, ste mi prav lušte naredili že. :) Komaj čakam, da izide in da jo postavim na mojo poličko.

    Še najbolj se vam pa zahvaljujem, za posredovanje pri prednaročilih, ki bi bila res dobrodošla. Najlepša hvala pa če bo ali ne bo. :D

  12. MILADY 27/01/2015 22:08

    Knjiga mi je všeč, kot vse njene. Me pa moti, da tako dolgo ne izide mehka vezava oz. bi jo lahko dali vsaj v nakup v Svet knjige. da bi bila vsaj malce cenejša.Jezi me pa tudi, da čez nekaj mesecev potem knjige lahko kupiš za nekaj evrov. Za vse tiste, ki knjige redno kupujemo kar malo hladen tuš.
    Morda pa se bo politika prodaje le enkrat spremenila?

  13. katarina 29/01/2015 12:01

    Čudovito, čudovito in še enkrat čudovito branje…. Komaj čakam drugo in vse ostale po vrsti…. Mislim, da jih bom začela kupovati, da jih bom imela na mojih knjižnih policah … Že prve štiri iz SERIJE: WALLFLOWERS (SKRIVNOST POLETNE NOČI, JESENSKA VROČICA, ZIMSKA ROMANCA IN SPOMLADANSKI ŠKANDAL) so me potegnile v branje in zelo navdušile. V teh novih knjigah se osebe iz prejšnjih štirih pojavljajo in to me navdušuje…. Tudi SERIJA: BOW SRTEET RUNNERS (MOJ ZAŠČITNIK, LJUBIMEC LADY SOPHIE IN ZA VSAKO CENO) mi je bila všeč. Skratka vse Lisine knjige so enkratne…..

  14. sabina 11/02/2015 19:09

    Wooow, kako čudovita zgodba. Povsem me je očarala! Kleypasova je znova dokazala, da je mojstrica v pisanju zgodbe, ki prikaže like tako, da si jih predstavljaš v živo. In to, da vplete junake iz serije Wallflowers – navdušena sem. Enostavno sem se tako močno vživela v vlogi Cama in Amelie, da knjige nisem mogla odložiti, dokler nisem obrnila zadnjega lista. Tudi romska vraževernost pride do izraza in zgodbo naredi malce skrivnostno.
    Zgodba nam ponudi tudi vpogled v žalostno stanje Amelijinega brata Lea, ki se utaplja v bolečini, poleg tega pa tudi ne gre zapostavljati drugih sester iz družine Hathaway in še enega Roma – Merripena, ki prav tako skriva zanimivo skrivnost.
    Ocena: + 5!

  15. urednica Maja 21/02/2015 9:24

    Tudi MK se je odločila, da bo zaradi zakona o enotni ceni knjige, ki žal ne omogoča več nižjih cen v Svetu knjige takoj ob izidu, ponudila možnosti prednaročil. Za katere knjige in koliko, bo znano sredi marca.

    Lepo bi prosila bralko, ki mi je pisala na moj službeni mail glede knjig Julie Garwood, da se mi ponovno javi – žal njenega maila ne najdem. Pisala pa mi je, katera še neprevedena serija oz. knjige so ji všeč. Julie Garwood je namreč prenehala pisati zgodovinske romance (kar še ni prevedeno, imamo že v prevajanju), tako da iščemo naslove iz njenih sodobnih serij, ki so vam všeč in bi jih imele tudi v slovenščini. Moj naslov: maja.ogrizek@mkz.si Hvala!

Napiši komentar