Preračunljivka v žametu

Preračunljivka v žametu

Avtor: LORETTA CHASE
Serija: Dressmakers, 3.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Vixen in velvet

* * * ½   28 vote
Oceni knjigo:
5

Iz dnevnika Leonie Noirot: Popoln steznik mora vabiti k slačenju …

Pogubno očarljiv Simon Blair, markiz Lisburnski, se je z veliko nejevoljo vrnil v London iz enega samega razloga – zaradi družinske obveznosti. Vseeno bo nemara našel čas za zapeljevanje rdečelase krojačice, toda Leonie Noirot nima časa zanj, saj želi njegovo sestrično, neposrečeno oblečeno lady Gladys, spremeniti v laboda.

Leonie zna pričarati obline – in zaslužek – iz nič, vendar je pregrešno čedni lord preveč zaposlen z zapeljevanjem, da bi opazil njene mojstrske veščine, zato mora dobiti pošteno lekcijo in stava, v katero se zaplete z Leonie, ga bo enkrat za vselej izučila.

V mislih je skovala odličen načrt, vendar ji Lisburne meša glavo in njena običajna razsodnost jo bo nemara zapustila, kot bo svilena srajca spolzela z njenega telesa. Mar bo največjo preobrazbo te sezone doživela prav Leonie?

Komentarji:

  1. Lady Starlight 27/01/2015 22:04

    Nad to knjigo sem prav navdušena in sem jo prebrala v enem dihu. Je sila zabavna in duhovita, junaka sta izjemno všečna. Moram reči, da me je avtorica s to serijo o krojačicah prav neverjetno presenetila, kurtizane mi namreč sploh niso bile všeč, ta je pa mojstrsko napisana, kot da ne bi šlo za eno in isto avtorico.

  2. sabina 04/02/2015 11:35

    Zelo duhovito in iskrivo branje. S krojačicami je Chaseva zadela v polno. Zgodba lepo teče, ima duhovite dialoge in všečne like. Poleg Simona in Leonie tu srečamo še jezikavo in “nemodno debelušno” Gladys in romantičnega pesnika Swantona, ki z recitiranjem svojih otožnih pesmi očara ženska srca. Še posebej mi je bilo všeč, kako se je Leonie potrudila z Gladys, da se je povsem razcvetela.
    In naj še omenim Leonino stavo z markizom. Ta ju popelje tudi v svet čutnih užitkov in porajajoče se ljubezni. Ju lahko ogrozi njuna svojeglavost?

  3. Mrs. Darcy 19/03/2015 9:47

    Še ena odlična knjiga o pridnih in delovnih puncah, ki na koncu najdejo svojega “princa”.
    Zraven pa še zgodba pesnika Swantona, ki je popestril dogajanje in poskrbel za smeh. Tudi Gladys je bila zelo zanimiva.
    Leona in Simon sta mi bila oba zelo všeč, zgodba super teče, zaplet pa je tudi domiselen!

    Ocena 9/10

  4. maxim 30/08/2015 14:37

    Se strinjam, zgodba res lepo in gladko teče, že skoraj preveč gladko.
    Pripetljaj, ki pesnika in Leoni pahne v težave ni lih potešil moje želje po zapletih. Pogrešala sem “krizno napetost.”
    Drugače pa je to čist všečno branje.

  5. Krofi 24/07/2017 19:18

    Tudi mene je popolnoma navdušila. Leonie in Simon sta popolna drug za drugega. Kako se revež kljub lastnemu prepričevanju vedno znova znajde v njeni krojačnici in njeni bližini je tako simpatično. Malo po malo in Leonie mu popolnoma zleze pod kožo,ga prevzame in mu prekriža načrte o vroči romanci, saj se vanjo zaljubi. Vesela sem tudi za stranska lika Gladys in Swantona, ki sta našla srečo drug z drugim. Sploh za Gladys sem si želela srečnega konca, saj je bilo očitno kako nesigurno in neprivlačno se počuti, a hkrati je hrepenela po tem,da bi jo nekdo občudoval in ljubil. Čista 5ka :D

Napiši komentar