Polnočni vojvoda

Polnočni vojvoda

Avtor: ELIZABETH HOYT
Serija: Maiden Lane, 6.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Duke of Midnight

* * * *   49 vote
Oceni knjigo:
12

KO ZAMASKIRANI MOŠKI …

Maximus Batten je bil pred dvajsetimi leti priča surovemu umoru svojih staršev. Zdaj samovoljni vojvoda Wakefieldski dni preživlja v vročih razpravah v parlamentu. Toda v zavetju noči se preoblečen v duha iz St. Gilesa potika po temačnih ulicah in bori proti zločincem.

SPOZNA ENAKOVREDNO NASPROTNICO …

Artemis Greaves je neopazna družabnica dame, a pod njeno pusto rjavo obleko bije srce boginje lova. Ko jo duh iz St. Gilesa reši pred napadalci, v njem prepozna sorodno dušo, ki jo očara. Še bolj je očarana, ko spozna, kdo se skriva pod masko …

HREPENENJE ZANETI NEVARNO STRAST

Artemis se odloči za drzno potezo: od Maximusa zahteva, da izkoristi svoj vpliv in osvobodi njenega brata, sicer ga bo razkrinkala. Toda izsiljevanje mogočnega vojvode ni brez tveganja. Bo zmogla prenesti njegov bes? Se bo lahko uprla skušnjavi po njegovem objemu?

Komentarji:

  1. Lady Starlight 17/02/2015 9:11

    Hoytovo je več kot odlična avtorica – od nje mi je bila sedaj všeč čisto vsaka prebrana zgodba, zgodba Maximusa in Artemis pa še prav izjemno zanimiva, res sta fajni par, malo me je spominjala na Vojvodinjo po sili od Tesse Dare, s tem, da je ta bolj resna, tista bolj zabavna, vsaka ima pa svoj čar.

  2. sabina 17/02/2015 11:49

    Hoytova se je kot ponavadi izkazala. Me pa je nekajkrat imelo, da bi vojvodo Wakefieldskega naučila nekaj lekcij. Ah, ti moški! Artemis ni nikakršna “tiha miška”, pravzaprav je zelo strastna ženska, ki se ima trdno na vajetih, dokler se ne znajde v objemu Maximusa. Mogočen vojvoda poruši njeno pusto življenje družabnice ob puhli in afnasti sestrični. Da ne omenjam njenega brata Apolla – ob njem sem dobila občutek, da prikriva svojo bistroumnost….in mislim, da to še ni vse.

  3. neja 19/02/2015 13:22

    Močno upam, da to še ni vse. Artemisin veliki brat je očarljiva uganka, o kateri bi se bilo vredno razpisati, Hoytova pa blesti.

  4. G2 19/02/2015 15:42

    Čudovita, komaj čakam naslednjo.

  5. Meta 20/02/2015 15:08

    Kir odličen prevod, knjige nisem mogla odložiti, dokler je nisem cele prebrala. Kdaj pride naslednjea?

  6. Lady Starlight 21/02/2015 17:09

    Neja ravno naslednja knjiga je o Artemisinem bratu Apollo – in ja, Hoytova blesti. :D

  7. maxim 22/02/2015 20:09

    Še eno več kot škandalozno dobro branje izpod peresa pisateljice, ki jo tudi jaz obožujem. Hoytova prav zares blesti.

  8. MonaLisa 23/02/2015 14:27

    Pozdravljene, sicer tole ni komentar na tole knjigo, ampak se ne morem prijaviti na forum zaradi tehničnih težav, tukaj pa vidim, da ste aktivne…namreč iščem naslov knjige in seveda tudi avtorja, ki sem jo prebrala, nekaj časa nazaj, nisem si pa zapisala naslova bi rada imela tudi ta naslov in predvsem katera avtorica je to napisala.. Nekako zgodba je takole, če bo kakšni znana, seveda zg. romanca:

    Ena punca, mislim, da iz Amerike pripotuje s starši na angleško podeželje, na dogovorjeno poroko z lordom, grof, ne vem kateri naziv je že. Namreč poročiti se mora, zaradi oporoke svojega dedka, na ta način pa tudi, da reši premoženje svoje družine.Ima še tudi mlajšo sestro. Torej, ko je na obisku s starši na podeželju svojega svetlolasega soproga, gre jahat in naleti na enega moškega, na robu gozda, ki se ji zdi star in bolan. ne vem ali ona kaj pade, ali on. v glavnem predstavi se ji kot nekakšen upravnik gradu, pomaga v njegove prostore, ki so tam na robu dvorca, nekje spodaj. in nato se srečuje in spoznava s tem človekom. ona je seveda romantična, ponosna, da bere in raziskuje, med drugim je brala zgodbe nekega pirata o tujih kulturah ali nekaj takšnega in sedaj verjame, da lahko razišče karkoli v zvezi s tem piratom, pisateljem tudi na tem dvorcu. v glavnem ta tip kao upravnik je seveda ta pirat oz.raziskovalec tujih kultur in tudi mrtvi brat njenega bodočega soproga, v katerega seveda misli, da je zaljubljena, tukaj je še tudi sestra od teh bratov in mama, v glavnem neka skrivnostnost te plemiške družine. Na sredini roman še v zgodbo pride nekakšna zapeljivka iz vzhoda, torej prijateljica tega “pirata”, vmes pa se seveda romantično zapleta odnos med to punco in tem “upravnikov-piratom”, ki postaja vedno bolj zdrav in seveda čeden. KOnec je takšen kot mora biti, ta dogovorjeni bodoči soprog pa na koncu pristane z njeno mlajšo sestro…

    Je mogoče kateri zgoda kaj znana, komu bi pripadala oz. pod katerim naslovom jo najdem??

    Full hvala in hvala za razumevanje, ker sem se na tak način obrnila na vas :)

  9. Mrs. Darcy 02/03/2015 16:04

    F A N T I S T I Č N A knjiga!

    Zelo, zelo mi je bila všeč; tako glavni liki, kot sam zaplet in (seveda) razplet.
    In res, vedno znova me pozitivno preseneti, kako prepleta stare junake in osebe iz prejšnjih knjig v vedno nove dogodivščine!

    Komaj čakam nadaljevanje!

  10. akasha 06/08/2015 14:48

    tudi jaz komaj čakam nadaljevanje…zelo dobra pisateljica,ki te potegne v zgodbo,da kar ne mores odložiti knjige…

  11. zarja 08/08/2015 9:39

    Ena redkih knjig, ki sem jo dejansko kupila in ni mi žal! Ena boljših iz te serije, pa so vse dobre …

  12. Pikajla 20/01/2023 9:00

    Ko jo začneš brati, te kar mami naprej, da izveš, kako se bo zgodba razpletla.

Napiši komentar