Višavski sokol

Višavski sokol

Avtor: MONICA MCCARTY
Serija: Highland Guard, 2.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: The Hawk

* * * *   41 vote
Oceni knjigo:
10

Elitni bojevniki Višavske straže, ki jih je zbral Robert Bruce, da bi mu pomagali rešiti Škotsko pred angleško vladavino, se soočajo z najtemnejšimi dnevi. Ko je Bruce primoran pobegniti, njegova svoboda leži na ramenih izjemnega bojevnika.

Erik MacSorely, sijajni pomorščak, še nikoli ni naletel na veter, ki ga ne bi mogel vpreči, in žensko, ki je ne bi mogel osvojiti – dokler iz vode ob irski obali ne povleče mokre, napol gole ‘pestunje’. Elliejin preprosti videz postavlja na laž resnico: je gospa Elyne de Burgh, ognjevita hči najmogočnejšega plemiča na Irskem.

Še huje, ta izredno privlačna ženska se odloči dokazati, da je Erikovi čari ne ganejo – takšnemu izzivu pa se on ne more upreti.

Resda je njen ugrabitelj do zadnje pedi podoben robatemu bojevniku, a Ellie si priseže, da bo treba kaj več kot nespodobno božanje, če jo bo želel presuniti. Erik bo njeno upornost strl s poželenjem, ki se skriva v njenem srcu. Vendar je on moški, ki ga žene zvestoba, ona pa ženska s skrivnostmi, ki bi lahko ogrozile Bruceovo priložnost, da dobi prestol nazaj. Bo med bitko za kralja in deželo Elliejina ljubezen zadoščala, da končno ukroti legendo, poznano kot Sokol?

Prepustite se nasladi romana iz serije o višavskih bojevnikih.

Komentarji:

  1. sabina 21/07/2015 16:30

    Lepo nadaljevanje serije. Sokol, izjemno prebrisani pomorščak, če se lahko tako izrazim, pod videzom šaljivega zapeljivca dobro skriva svoje čuteče srce, ki se prebudi ob Ellie.
    Ellie ni tipična ženska, za katero Erik ponavadi gleda, ampak ga kljub temu vleče v njeno bližino. Dekle je namreč pametno, ima dolg jezik, predvsem pa ga očara njena želja po pustolovščinah. Sicer Erik res zna ravnati z ladjami in z ženskami, vendar se mora pri Ellie kar pošteno potruditi. Zaradi nenačrtovane ugrabitve, ki ju zbliža, pa preti huda nevarnost. Vojna med Višavci in angleškim kraljem postaja vse bolj krvoločna. Poleg tega pa ju ločuje skrivnost njunih identitet. Jima bo uspelo premagati ovire?

  2. maxim 24/07/2015 19:58

    Men je tut ta O.D.L.I.Č.N.A.
    Eric MacSorely pa tip, ki je ves čas branja v moji domišliji nastopal kot glavni junak tistega našega TV spota, ki pravi; “Njmamiiiiiiiiiiiiiii še bi…………….za ožent in to brez kančka dvoma.

    Bog daj, da čimprej dobimo nasledjno zgodbo in potem naslednjo, ki jo sama res težko čakam. Lachlan MacRuairi-Gad po dosedanjih opisih najbolj buri mojo domišlijo.

    Dam petico.

  3. neja 16/08/2015 8:35

    Razen nekaj hecnih besed se mi je zdela še boljša kot prva. Mi pa ostaja grenak priokus; moški nadaljujejo z bojem za Brucovo oblast, ženske pa ostanejo same – najbrž se presneto osamljene, nak?

  4. renata 20/08/2015 13:48

    Všečno, všečno.

  5. marjorie 29/08/2015 15:39

    Zelo vsecna, se boljsa kot prva! Tudi meni se je porajalo enako vprasanje kot Neji, kaj pa zenske??

  6. anja 31/08/2015 8:17

    Meni se zdi, da je ta knjiga boljša kot prva (in komaj čakam na ostale knjige). Skratka lušno poletno branje.

  7. monique 04/09/2015 11:36

    Mi je bila že prva res dobra, ampak ta je še boljša. Sokol je res sanjski moški, pa tudi Ellie je taka zanimiva ženskica, da sta skupaj res posrečen par :)
    Kar se tiče žensk, da so ostajale same doma medtem, ko so se moški borili, ja pa tako zares bilo. Mi je zanimivo, da enkrat ni vse tako idilično, kot so običajno konci pri romancah.
    Naslovnica je pa za prste obliznit :D

  8. Mrs. Darcy 07/09/2015 13:56

    Bistveno boljša kot prva knjiga in z veseljem sem jo prebrala. Ženski lik mi je bil tokrat res všeč, moški pa itak! Komaj čakam nadaljevanje … vsi ti bojevniki so zelo zanimivi; prav za lep šopek so jih nabrali :D

  9. Pat 10/09/2015 11:35

    Osebno mi je dosti bolj všeč kot prva! :D Res super knjiga!

  10. akasha 13/01/2016 17:33

    poglavar mi je bila ljubsa,vendar je tudi ta zgodba pregresno dobra! ocena 4 plus

Napiši komentar