Zimsko morje

Zimsko morje

Avtor: Seznam knjig, SUSANNA KEARSLEY
Serija: Slains, 1.knjiga
Zvrst: S

Org. naslov: The winter sea

* * * *   23 vote
Oceni knjigo:
7

Po tristo letih mora Sophiejina skrivnost priti na dan. Ko avtorica prodajnih uspešnic Carrie McClelland obišče vetrovne ruševine gradu Slains, jo neusmiljena in prelepa Škotska pokrajina povsem uroči. Okolica ji je nenavadno poznana, a vseeno odrine na stran blag občutek nelagodja in prične pisati nov roman.

Komentarji:

  1. Lea 20/09/2015 9:11

    Knjiga mi je bila super,čeprav je proti koncu bilo kr nekaj solz, sam konec pa lepo speljan. Dve zgodbi v eni knjigi.

  2. Lady Starlight 26/09/2015 21:35

    Ooo, zelo lepa knjigica, tudi sama sem že točila solzice ob njej, obenem pa se veselila za oba junaka iz preteklosti, Mojstrsko izveden preplet zgodovinske in sodobne zgodbe z rahlim pridihom mistike in vpogledom v prejšnja življenja; pisateljico Carrie namreč sorodnica Sophie, izpred 300 let, vodi ob pisanju zgodbe njenega življenja, odkrije ji tudi do takrat nepoznano skrivnost svojega življenja. Definitivno osvežujoča in inovativna. Priporočam.

  3. Sabina 07/10/2015 9:46

    Neverjetno lepo in ganljivo branje, mene je povsem navdušilo. Čisto sem se vživela v glavni lik pisateljice. :) Ugotovila sem, da podobno razmišljam o pisanju zgodb kot ona (čeprav nimam “genskega spomina” – izvirna ideja, moram avtorico pohvaliti)) in tudi pri dojemanju zgodovine imava kar dosti skupnega. Toliko, kot sem se naučila o Stuartih, jakobincih in drugih zgodovinskih dejstvih v tej knjigi, pa me že dolgo ni tako presenetilo. Ampak če pogledam na splošno, jaz se več zgodovine naučim iz mojih ljubih romanc, kot pa iz suhoparnih strokovnih knjig. ;) Ne vedno, ampak vseeno zelo pogosto. Poleg tega mi je pri Zimskem morju všeč, ker hkrati potekata obe zgodbi (sodobna in zgodovinska) vzporedno in prav čutila sem, kot da sem tam. Na Škotskem.

  4. Katarna 11/10/2015 15:50

    Knjiga ki me je očarala s svojo sodobno in zgodovinsko romanco … Bile so tudi solze – priznam pa vendar všeč mi je tudi zato ker je opisano toliko zgodovinskih dejstev in potem z malo iskanja po spletu ugotoviš da je to resnično mi je knjiga še toliko bolj sedla v srce. Zelo, zelo rada prebiram zgodovinske romance in če so podkrepljene z resničnimi dogodki je moje navdušenje še toliko večje.
    Že TUJKA mi je sedla globoko v dušo. Posebno Škotska zgodovina me zelo privlači in ko prebiram takšne knjige se za trenutek prestavim v tisto obdobje in ga doživljam enako kot liki v knjigi …

  5. ursy 19/02/2016 15:28

    Knjiga ki navduši. Neverjeten preplet zgodovine in sedanjosti. In “zgodovina”, ki se je dejansko zgodila. Hkrati pa prelepa ljubezenska zgodba. Vsekakor priporočam

  6. mikica 08/06/2016 14:49

    Lepa. Res.

  7. neja 09/06/2016 8:44

    Čudovit preplet dveh pripovedi, zavit v škotske meglice. Zagotovo jo bom prebrala še večkrat.

Napiši komentar