Poželi si me popoldne

Poželi si me popoldne

Avtor: LISA KLEYPAS
Serija: Hathaways, 5.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Love In The Afternoon

* * * ½   40 vote
Oceni knjigo:
11

Kot ljubiteljica narave in živali se Beatrix Hathaway raje giblje na prostem kot v plesnih dvoranah. Svobodoljubna lepotica se ni nikoli zaljubila, sprijaznila se je s tem, da ne bo našla ljubezni. Stotnik Christopher Phelan je čeden in pogumen vojak, ki se namerava po bojih v tujini poročiti z Beatrixino prijateljico in živahno spogledljivko Prudence Mercer. Ko Pru svojo zagato zaupa prijateljici Beatrix, ji ta poskuša pomagati in si v njenem imenu začne dopisovati s Christopherjem. Čustva v pismih pa kmalu prerastejo v nekaj zelo resnega in globokega.

Komentarji:

  1. Sabina 04/01/2016 12:00

    Pri Lisi Kleypas res ne moreš biti nikoli razočaran; njeni liki in tisti njen čaroben slog me vedno znova očarajo. In tudi pri Beatrix in Christopherju ni drugače. Beatrix je krasno dekle, malo drugačno – kot se spodobi za družino Hathaway. Njen odnos do živali in ljudi je naravnost občudovanja vreden. Prav pomanjkanje socialnih veščin vojaka Phelana pa Beatrix spodbudi (tudi s pismi), da ga “prevzgoji”. Kdo koga prevzgoji, si preberite same. Jaz lahko samo rečem, da sem neizmerno uživala ob tej očarljivi zgodbi dveh osamljenih duš.

  2. Lady Starlight 09/01/2016 8:06

    No, vsekakor se moram strinjati s sabino, ko vzameš v roke Kleypasovo, že veš, da je uživanje ob knjigi zagotovljeno. :) In tudi ta me ni razočarala. :) Priporočam.

  3. lilija 13/01/2016 18:26

    Človek enostavno mora vzljubiti junake romanov Lise Kleypas. S svojimi posebnostmi štrlijo iz povprečja – in tudi tokrat je tako. Beatrix s svojo ljubeznijo in razumevanjem do živali človeku pač zleze pod kožo. In če je ob tem še vsa njena družina nekaj posebnega in se ji ne more upreti niti Christopher, potem je poleg lepe romantične zgodbe zagotovljen tudi humor, še posebej, če je vpleten še jež.

  4. Lea 26/01/2016 11:34

    Super knjiga.Škoda,ker je konec te serije.

  5. Mrs. Darcy 21/03/2016 13:21

    Tudi ta knjiga je odlična in kot je bilo že rečeno: Pri Lisi Kleypas res ne moreš biti nikoli razočaran; njeni liki in tisti njen čaroben slog me vedno znova očarajo.

    Super knjiga in res škoda, da je konec serije.

  6. Taddie 29/04/2016 10:46

    Odlična, težko bi se odločila, katera zgodba v seriji mi je bila najbolj všeč. Beatrix je izjemna junakinja, stotnik Phelan pa moški, ki se spremeni in zaradi težkih preizkušenj postane globlji človek. Pri Lisi Kleypas mi je všeč, da so liki vselej prikazani z dobrimi in slabimi lastnostmi – niso popolni, a so zato človeški in prikupni, taki, da jih moraš vzljubiti :-) Vedno znova mi je všeč tudi pisateljičin slog in mojstrsko prepletanje zgodovinskih dejstev ter okoliščin – zelo razgledana ženska je. Tudi prevod super.

  7. monique 17/05/2016 16:44

    Tudi zadnja knjiga je bila zelo lepa. Zaradi pisem me je malo spomnila na Škotsko poroko. Zelo sem se razveselila nastopov tudi ostalih članov družine, sploh pa so bile posrečene vragolije malega Rya in drugih malčkov.
    Upam, da bodo prevedli tudi njeno naslednjo serijo o družini Ravenel.

  8. Lady Starlight 19/05/2016 19:00

    Monique, jaz tudi upam enako, koliko vem prvi del – Cold-hearted rake je načrtovan za leto 2017 – kot presenečenje je pa zadnjič avtorica objavila, da bo v tretji knjigi te serije glavni junak sin Evie in Sebastiana. Torej je serija več kot obetavna. :)

  9. monique 19/05/2016 20:54

    O super Lady Starlight, knjig od Lise Kleypas se vedno veselim :)
    In s to novico o sinu od Evie in Sebastiana si mi polepšala dan :D

  10. neja 09/03/2017 12:21

    Prebrala sem jo na mah in uživala v vsaki besedi. Predvsem me je očarala glavna junakinja. LK obvlada!

  11. mbo 10/03/2017 11:40

    Všeč☺☺☺☺ Imam pa precej knjig pisateljic ki so na tej strani ki mi niso tako všeč in bi jih prodala. Pišite na mail: sloknjige000@gmail.com

Napiši komentar