Samo vojvoda je primeren

Samo vojvoda je primeren

Avtor: SABRINA JEFFRIES
Serija: School For Heiresses, 2.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Only a Duke Will Do

* * * ½   63 vote
Oceni knjigo:
5

V spretno in očarljivo napisani zgodovinski romanci Samo vojvoda je primeren se politika in strast obetajoče prepletata.

»Ne moreš se mu večno izogibati, Louisa. Preprosto mu povej, da te ne zanima, in končaj s tem.«
Gospa Charlotte Harris, ravnateljica

Poroka? Nikoli! Ta bi namreč končala delovanje Louise North v njenem reformatorskem damskem društvu – in, roko na srce, Louisa obožuje svojo neodvisnost, kljub nasprotovanju svojega kraljevega očeta. Zato je, ko se v Anglijo vrne Simon Tremaine, očarljivi vojvoda Foxmoor, ki ga je nekoč ljubila – pa tudi izgnala iz Anglije –, do njega nezaupljiva, ko se želi poročiti z njo. Mu je resnično mar zanjo ali si preprosto želi le maščevanja? Simonovemu nevarnemu šarmu se je težko upirati, saj plamen med njima še vedno vroče gori. Ko pa je njegov skriti razlog za poroko razkrit, skupaj z globoko zakopanimi skrivnostmi iz njegove preteklosti, Louisa priseže, da bo plačal … in cena bo njegovo srce.

Komentarji:

  1. Lady Starlight 09/01/2016 8:04

    Sabrina Jeffries – kaj sploh naj rečem, ne ve, če so besede sploh potrebne. Zaljubila sem se že v njeno prvo knjigo, ki me je očarala s humorjem, strastjo in romantično zgodbo. V Samo vojvoda je napisala spet drugačno, a nič manj všečno zgodbo – ker je bila vključena politika, sem se malo bala, da mi ne bo všeč – ker politike v knjigah ne maram, ona je pa vedela tako lepo preplesti politiko, strast in resnično ljubezen ter tako ponovno dokazala kakšna mojstrica pisanja je. Zelo lepa knjiga, zame ima oceno 5.

    Se pa najbolj veselim 3. dela, ki bo o Venetii in Škotski šibi, se mi zdi, da bi znal biti najboljši. ;) :) :)

  2. neja 10/01/2016 10:22

    Ves čas sem se spraševala, kdaj bo Simon ugotovil, da v sebi nosi ogromno ljubezni, kajti to je bilo jasno takoj, ko je prvič po sedmih letih ugledal Luiso. Pridružujem se mnenju Lady Starlight, čudovita zgodba, ki mi še dolgo ne bo ušla iz misli.

  3. Sabina 28/02/2016 20:26

    Lepo branje s posebnim sporočilom, da ljubezen lahko premaga preteklost, če si pripravljen osrečiti nekoga drugega, ki te ljubi z vsem svojim srcem. In to lahko vidimo pri Simonu in Louisi. Res lepa romanca, uživala sem v vsaki strani in komaj čakam na nadaljevanje serije. :)

  4. Mrs. Darcy 10/03/2016 15:31

    Simpatično branje. Sicer mi je bila prva malenkost bolj všeč, ampak tudi to sem prebrala čez noč.

  5. monique 25/09/2017 9:09

    Nisem je končala. Blazno na živce mi grejo kraljevi nezakonski otroci in čeprav vem da jih je imel kralj George IV kar precej, mi tukaj res ni bilo dobro izvedeno. In dolgočasila sem se ob vsej tej politiki. Imam pa velike upe za naslednjo knjigo, tako da res upam, da ne bom razočarana.

Napiši komentar