Hudič v kiltu

Hudič v kiltu

Avtor: SUE- ELLEN WELFONDER
Serija: MacKenzie, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Devil in a Kilt

* * * *   54 vote
Oceni knjigo:
28

Ognjeviti angel, neusmiljeni hudič in zakon, v katerem je bolj vroče kot v peklu!
Linnet MacDonnell je najmlajša izmed sedmih sestra in ne velja za družinsko lepotico. Z ognjeno rdečimi lasmi, ostrim jezikom in nenavadnim darom napovedovanja dogodkov si je za družico ne želi noben moški. Vzel pa jo bo hudič: oče jo v zameno za zasežene pripadnike svojega klana zabaranta dolgoletnemu zapriseženemu sovražniku, višavskemu poglavarju Duncanu MacKenzieju s Kintaila. Linnet ne preostane drugega, kot da za moža vzame moškega, o katerem krožijo govorice, da je umoril prvo ženo in da ne poseduje ne srca ne duše.
Zlovešč in ponosen Duncan MacKenzie si od nove neveste želi le ene stvari – uporabiti njen posebni dar, s katerim bi potrdila, ali je mali Robbie v resnici njegov sin. Ne pričakuje pa, da bo MacDonnellova deklina trmasto sledila svojemu srcu, v gradu s svetlobo in smehom pregnala temo, v njegovih žilah pa zanetila silovit ogenj. Le kako si mu drzne kljubovati in mamiti hudiča, da prične čutiti tisto, česar se najbolj boji – ljubezen!
Zgodba je tako viharna, barvita in strastna, kot sta bila srednjeveška Škotska … in Hudič v kiltu!

Komentarji:

  1. Lady Starlight 04/07/2016 13:06

    No, to je pa knjiga, ki je poskrbela za efekt, ki ga doživljam vse reedkeje – ostala mi je namreč v spominu dolgo po tem, ko sem jo prebrala, zgodba se mi je vedno znova rolala po glavi. Izjemni liki, izjemni karakterji, zgodba, ki se vsede v srce in pusti pečat, da pa ne omenjam, da je pisateljica prava mojstrica besede.

    Nedolžna angelska Linett prekletemu Duncanu ponovno pomaga najti srce …

  2. TriLili 04/07/2016 13:58

    Predviden izid knjige je 12.7.2016. Prednaročila z 20% popustom se že zbirajo. Tudi nagradna igra poteka na: fb strani ZaložbaTriskelion :)

  3. Lea 04/07/2016 22:00

    Lady Starlight,zanima me,kje vi kupujete ali pa si izposojate knjige,da jih tako hitro preberete. Namreč,sama si prav tako želim včasih pridet do kakšne dobre knjige,pa vedno vse tako dolgo traja.

  4. Lady Starlight 04/07/2016 22:04

    Lea, pozdravljena – no, jaz prav živim uza knjige in so moja obsesija. Kupujem jih tako, da sem se z vsemi založbami, razen MK, dogovorila, da jih kupim v prednaročilu v TV in dobim celo 20 % popusta (Kiroja, Meander, Felix, Triskelion), ker pred izidom knjige ga lahko – knjigo mi pa potem pošljejo na dan izida, da je res čisto frišna in se še kadi iz nje. ;) Tako sem vesela, da mi prav vse založbe gredo na roko. :)
    Saj vem, da je to morda že hecno, ampak ne morem se upirati – lahko bi bila bosa, žejna, lačna … brez nove knjige pa nikakor. ;)
    ja, saj vem, potem pa ste že na trnih, ko vidite, da eni že preberejo – poznam občutek ja. :) Upam, da sem vam z odogovorm kaj pomagala. :)

  5. Lea 04/07/2016 23:45

    Hvala za odgovor. Jaz kupujem v obliki žepnih knjižic,ker jih potem podarim v knjižnico,pa me tako malo ceneje pride. Na leto preberem približno 300 knjig in je to kr nekaj denarja,glede na to da jih ne obdržim. Je pa res da so knjige tudi moja obsesija. Hvala še enkrat.

  6. Lady Starlight 05/07/2016 6:24

    Ja, to pa zagotovo, meni se niti ne zdi fer, da je TV kar 3x dražja, da se potem lahko pokrijejo tudi stroški izdaje BV – ampak kaj čemo, tako je.
    Glede na to, da jih ne obdržite zagotovo. Jaz se sicer od svojih ne bi mogla ločiti, pravim, da so poleg hiše moje največje materialno bogastvo. ;) Zagotovo pa osrečite premarsikatero bralko, ker koliko slišim od kolegic bralk, tudi knjižnice vse manj naročajo knjige in vse bolj z zamikom. :(
    Me pa zanima še tole – a se nikoli ne odločite, da bi katero obdržali? Ne, vem, da bi si naredili the best of izbor najljubših, ki bi jih obdržali?
    Malenkost, mi je bilo prav v veselje poklepetati z vami. :)

  7. neja 05/07/2016 8:47

    Sama kupujem tako žepnice ( teh največ) kot TV, vendar se od redko katere ločim. V knjižnico ali prijateljicam podarim knjige, ki jih imam več kot deset let in jih že znam praktično na pamet – pa še to ne vse. Tako, tudi jaz priznavam, da sem odvisna od branja. Redno tudi obiskujem knjižnico, ki pa je na žalost čedalje bolj siromašna. Od neke založbe sem slišala za tak primer: če je neka knjižnica jemala včasih po 8 izvodov, zdaj vzame 2 – država varčuje, ta kratko pa potegnemo bralci. Pa še presneti ne več tako novi zakon o enotni ceni knjige! Če bo šlo tako naprej, bo zanimanje za knjige porazno upadlo in se bo bralo le še Facebook komentarje. No, če smo že pri tem, odnosa naše vlade do knjig nikakor ne bi “lajkala”.

  8. Lady Starlight 05/07/2016 17:47

    Joooj, Neja- ja – ste odprli temo, ki tudi mene žuli. ta zakon o enotni ceni dela škodo tako založnikom kot bralcem, tudi sama se bojim, da bo vse šlo le še navzdol. Državi je očitno vseeno – niti slučajno, da bi pomislili, da se s knjigami ohranja kultura in sofisticiranost bralcev. Nmesto, da bi branje spodbujali, ga zatiranje. In res je, knjižnice morajo vse previdneje naročati knjige, saj jim po navadi špe pred polovico leta zmanjka denarja.
    Tudi jaz odnosa vlade do knjig ne bi lajkala.
    NE VEM, KAM BO TO VODILO, ČE TEGA ZAKONA NE BODO UKINILI. :( Še sreča, da imamo prednaročila – sama kupujem preko prednaročil, je pa res, da se včasih osmolim s kakšno slabšo knjigo. ;)

  9. neja 06/07/2016 8:18

    Ja, na tak način sem naročila tudi tole knjgo – potem pa jo bom posodila prijateljicam, kajti v naši knjižnici je po vsej verjetnosti ne bo…. Kakorkoli, verjamem prvemu komentarju Lady Starlight in komaj čakam, da jo preberem!

  10. Lady Starlight 06/07/2016 15:33

    Jaaa, meni je bila res všeč; lika sta izredno izdelana, nista neka površna. Zgodba je zanimiva, malo žalostna, romantična, tudi vesela, močna ljubezenska zgodba, ko res ljubezen premaga globoke strahove,v čkoveku. Ni sicer tako lahkotna, je bolj resna, bolj podobna zgodbam McCartyjeve, ampak je ljubezenska zgodba bolj dodelana, čisto rahel pridih je mističnega (ta Linnetin dar napovedovanja dogodkov).
    Hvala lepa, da upoštevate moje mnenje, sem počaščena. <3

  11. taddie 07/07/2016 9:15

    Hudič v kiltu je zgodba globljih razsežnosti, a taka, kot smo jih bile vajene, ko smo prebirale Kathleen E. Woodiwiss – z romantično zgodbo, ki je močna, vseobsegajoča, nima podobnega sloga pisanja. Bolj mislim v smislu, da je to res prava zgodovinska romanca, ki ima tisti “uau-efekt”, ko še po tistem, ko knjigo odložiš, o njej razmišljaš. Podobno kot pravi Lady Starlight, nosi v sebi tudi pravi zgodovinski pridih, tako, kot to počenja Monica McCarty, ima pa pisateljica Sue-Ellen Welfonder svoj stil pisanja, ki ga hvalijo tudi kritiki. Skozi zgodbo te ponese s čustvi, ves čas pa imaš občutek, da si v samem središču dogajanja, saj zna pričarati vzdušje Višavja in gradov.

  12. Lea 07/07/2016 11:25

    Zdej pa sem res že neučakana zaradi vseh mnenj o knjigi.

  13. Lady Starlight 07/07/2016 19:24

    Joj, Taddie ne bi se mogla bolj strinjati z vami. :) Tudi sama sem doživela wow efekt, ki ga, redko na srce, čeprav je veliko knjig tudi dobrih, vse poredkeje doživljam. Slog je pa tudi meni izjemno všeč. In tudi mene bolj spominja na KEW ali pa kakšno Judith McNaught. Ni tako lahkotna zgodba, pač pusti pečat š za dlje časa.
    Lea … tudi sama komaj čakam, da jo bom lahko dala na polico v slovenskem jeziku – in to na častno mesto. :) :) :)

  14. neja 15/07/2016 7:55

    Ob branju sem uživala skoraj vso noč. zgodba pa mi bo še dolgo ostala v spominu.
    Draga Lady Starlight, v poplavi zgodovinskih in ostalih romanc ste več kot odličen vodič, zvezdna lučka, ki kot žaromet osvetli najbolj kvalitetna dela. Hvala za tale namig!

  15. Lady Starlight 15/07/2016 9:00

    Joooj, neja, najlepša hvala – ob vašem komentarju mi je zaigralo srce. <3 Res sem vesela, če lahko s svojim mnenjem še komu pomagam pri izbiri knjig, in veliko mi pomeni, da ga upoštevate.
    Hvala, ste mi polepšali dan. In veseli me, da vam je bila knjiga tako všeč kot meni. :) Res je nekaj posebnega med, kot ste že rekli, poplavo romanc v zadnjem času, ko ni več pri vsaki wow efekta. :)

Napiši komentar