Žerjavica pod pepelom

Žerjavica pod pepelom

Avtor: SABAA TAHIR
Serija: Ember in the Ashes, 1.knjiga
Zvrst: ZF

Org. naslov: An Ember in the Ashes

* * * ½   9 vote
Oceni knjigo:
3

Laia je sužnja. Elias je vojak. Ne ona ne on nista svobodna.

Imperij Bojevnikov vsakršno upiranje kaznuje s smrtjo. Kdor ne zaobljubi svojega telesa in svoje krvi cesarju, tvega tudi življenje svojih najbližjih in uničenje vsega, kar mu je najdražje.

V tem surovem svetu, ki se zgleduje po starem Rimu, živi Laia z babico, dedkom in starejšim bratom. Družina se prebija skozi življenje v siromašnem delu mesta, ki mu z železno roko vlada Imperij. Oblasti ne izzivajo, saj vedo, kaj se zgodi tistim, ki si to drznejo.

A ko Laijinega brata aretirajo zaradi izdajstva, je Laia prisiljena sprejeti odločitev. V zameno za pomoč upornikov, ki ji obljubijo, da bodo njenega brata rešili iz zapora, bo tvegala svoje življenje in zanje vohunila v najodličnejši vojaški akademiji, kar jih ima Imperij.

Tam spozna Eliasa, najboljšega vojaka na akademiji, ki je skrivoma tudi najbolj uporniški. Elias si želi samo eno: da bi se za vedno rešil tiranstva, ki ga mora širiti kot vojak. Z Laio bosta kmalu spoznala, da sta njuni usodi povezani in da bodo njune odločitve spremenile prihodnost samega Imperija.

Barvit fantazijski svet, ki spodbuja k razmišljanju, pospeši utrip in para srce.

Komentarji:

  1. monique 24/09/2016 22:35

    Meni super zgodba, zelo napeta in zanimiva. Tudi svet, v katerem se dogaja je dobro zamišljen, karakterji pa odlično dodelani. Že težko čakam naslednji del, ker je bil na koncu knjige res nepričakovan preobrat. Ne bi pa ravno rekla, da je v ospredju zgodbe romanca; po mojem mnenju bolj sodi v fantazijski žanr kot romantični.

  2. Sabina 25/09/2016 21:10

    Pepel pod žerjavico ni ravno romantično branje, v tem bi se strinjala z Monique. V ospredju je fantastični svet z dvema upornima junakoma – sužnjo in vojakom, ki se ne zavedata, da bosta njuna svetova kmalu trčila in, ko se to zgodi, dogajanje postane zelo burno. Napeto, domišljijsko! Tudi jaz se že veselim drugega dela.

  3. neja 03/04/2017 12:28

    Pa jo je uspelo tudi meni prebrati. Kljub temu, da ni tipična ljubezenska zgodba, ki jih imam najraje, sem jo z užitkom prebrala. Ve katera, kdaj bo izšlo nadaljevanje?

Napiši komentar