Skrivnostna ženska

Skrivnostna ženska

Avtor: AMANDA QUICK
Serija: Ladies of Lantern Street, 2.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: The Mystery Woman

* * * ½   13 vote
Oceni knjigo:
6

Zločini, strasti in skrivnosti viktorijanskega Londona

Pod obleko gospodične Beatrice Lockwood čaka pištola, pripravljena na strel. Kajti Beatrice je plačana družabnica na skrivnostni misiji in mora biti v vsakem trenutku pripravljena braniti svoje življenje. Kljub temu jo nepričakovano vrže iz tira moški divjega videza, ki ji pomaga preprečiti hudodelstvo na razkošnem plesu. Imenuje se Joshua Gage in opravlja tajno preiskavo za monarhijo. Kriva ali nedolžna postane Beatrice Joshuova vodnica po sledi krvi in izsiljevanja, hipnoze in norosti – na poti, ki bo oba pripeljala v kremplje ubijalca …

Komentarji:

  1. Sabina 13/10/2016 18:22

    Žal nisem ravno navdušena nad to zgodbo. Obožujem staro Amando Quick, ampak tale paranormalnost meni pri njej nekako ne sede. Ni pravih iskric med junakoma, čeprav je zgodba berljiva in manjka tisto nekaj, da bi dala zgodbi višjo oceno.

  2. Lady Starlight 13/10/2016 19:59

    Strinjam se s Sabino, sama bi dala mezinec na levi roki, da bi dobila prevedeno še kakšno njeno starejšo knjigo, je ostalo še par odličnih, to je pa še samo sled prave Amande Quick, ki nas je nekoč pritegnila k branju zgo romanc. Ni pravega humorja, ni prave iskrivosti, in najpomembneje, ni pravih izvirnih junakov, po katerih je znana. Re mi je hudo žal, da založbe gledajo na to, da se izbirajo čim novejše serije, namesto, da bi se prej prebrale iin bi se zbirale po kvalitete, ker ravno v tistih starejših se skriva prava veličina, ki jo pisateljice premorejo.
    Imam jo na polici, a zgolj zato, ker me veže nostalgija po tisti pravi dobro stari Amandi Quick.

  3. Bella 13/10/2016 20:10

    jaz je nisem niti prebrala do konca…zelo razočarana…imam pa doma vse njene knjige in jih ne dam za nič na svetu, ampak ta pa žal ni šla…

  4. Bučka 18/11/2016 18:59

    Meni je pa ta boljša kot Kristalni vrtovi. Pri vrtovih sem imela ves čas občutek, da bodo glavne protagoniste pojedle mesojede rastlince.
    V Skrivnostni ženski mi je všeč nasprotje značajev; racionalen Josua in “bolj duhovno” usmerjena Beatrice.
    Dogajanje poteka (tudi) okoli okultnih ritualov povezanih s staroegipčanskimi artefakti – pa ne preveč – tako, da mi ni tako moteče, če primerjam s Kristalnimi vrtovi.

  5. Lady Starlight 18/11/2016 21:54

    Tudi meni je ta sicer boljša od Kristalnih vrtov, vsekakor, a ji pač primanjkuje čara tiste stare AMANDE QUICK. Škoda, da naših komentarjev več ne bere urednica Maja, njej smo lahko vedno zaupale svoje želje, in kaj je pomembneje, tudi upoštevala jih je, če se je le dalo. In jaz si res želim, da bi nam prevedli še kakšno tisto staro samstojno zgo romanco od Quickove, je ostalo neprevedenih še kaj nekaj. Te nove, ko je vključila paranormalno, meni res ne sedejo.

  6. neja 21/12/2016 8:06

    Meni prav paranormalne sposobnosti glavnih junakinj niso prepričljivo opisane – se mi zdi, da jim manjka bolj trden okvir, malo globine. Zdi se, kot da so navržene v zgodbo samo, da bi bila le ta bolj zanimiva. To malce pokvari vtis, ki ga je name naredila Beatrice, zato se v zgodbo nisem mogla prav vživeti. In ja, manjka tudi iskrivost med zaljubljencema.

Napiši komentar