Zapeljevanje Elliota McBrida

Zapeljevanje Elliota McBrida

Avtor: JENNIFER ASHLEY
Serija: Mackenzies / Highland Pleasures, 5.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: The Seduction of Elliot McBride

* * *     49 vote
Oceni knjigo:
5

Juliano St. John so vzgojili v zelo spodobno damo. Po nekajletni zaroki napoči njen poročni dan – a Juliano zaročenec pusti na cedilu in pred oltarjem ostane sama.

Ko zbeži pred posmehovanjem množice, naleti na Elliota McBrida, visokega in strastnega Škota, ki je bil njena prva ljubezen. Ob njegovem šaljivem zbadanju jo prešine zamisel in Elliota prosi, naj jo reši negotove prihodnosti – ter se z njo poroči …

Potem ko je Elliot pobegnil iz krutega ujetništva, se je na Škotsko vrnil bajno bogat, a tudi trpinčen in poln demonov iz preteklosti. Juliana ima tako zdaj polne roke dela z obnovo njegovega razpadajočega gradu v Škotskem višavju, obenem pa poskuša zakrpati strto srce moškega, ki se drugim zdi nepopravljivo brezumen. A kljub svoji lepoti in veselju do življenja se Juliana sprašuje, ali bo to dovolj, da ji ljubezen ponudi drugo priložnost.

Komentarji:

  1. Sabina 05/01/2017 11:15

    Zgodba je res čudovita in Elliot je tak junak, ki ti takoj prirase k srcu. Všeč mi je bil že začetek z (ne)sojeno poroko, sploh pa me veseli, da je tokrat moški bolj dovzeten za ljubezenska čustva kljub izjemno pretresljivi preteklosti (ob branju me je kar stiskalo pri srcu). Juliana je za Elliota vir svetlobe, saj ga reši teme, v katero pogosto zatava. Poleg tega mi je všeč, da je junakinja vztrajna in podpira svojega moža, medtem ko ga drugi pomilujejo, česar seveda ne rabi. V glavnem, Zapeljevanje Elliota McBrida je zame ena boljših zgodovinskih romanc zadnje čase.

  2. Bučka 04/02/2017 12:25

    Mogoče so bila moja pričakovanja prevelika. Nek vau efekt, McKenzie serija, pa to, ki ga potem ni bilo. Dobra, a ne odlična. Nisem začutila njune silne povezanosti in zaljubljenosti že od mlajših let naprej. Pa saj sploh ni bila opisana, razen kot spomini za nazaj, in še to bolj ali manj isti dogodki (klobuk, ples, poljub). Jo je pa pisateljica ves čas poudarjala. Ljubezenskih scen je precej, a, vsaj pri meni, niso pustile nekega pečata. Kapo dol pred Elliotom, da je bil še tako normalen, po vsem, kar se mu je zgodilo, in celo sposoben odpustiti. Ian ima v zgodbi svoj delček in spet zasije. Jasno, da je knjigo in serijo obvezno za prebrat, a moja izbira (the best of te serije) je še vedno povezanost med Ianom in Hartom.

  3. travniške cvetlice 11/02/2017 0:08

    to knjigo sem pa z muko prebrala in potrebno je bilo kar nekaj volje, da sem prišla do konca. nikakor mi ni stekla in po koncu sem bila zadovoljna, da jo je konec.

  4. Lady Starlight 14/02/2017 12:14

    Odlična, Ashleyjeva res zna, z nobeno knigo meše ni razočarala, in ta nova je še boljša. :)

  5. monique 31/03/2017 14:49

    Nič posebnega. Meni je vsak del manj zanimivejši od prejšnjega, kar mi je res škoda, ker je Ianova knjiga ena od mojih najljubših zgodovinskih romanc. Saj je bil Eliot drugače kar zanimiv karakter in tudi zgodba je recimo še potegnila, ljubezen med Eliotom in Juliano mi je bila pa popolnoma neprepričljiva. Naj bi bila zaljubljena že od otroštva, vendar jaz nisem čutila nobene povezave. Zaradi mene bi se lahko tudi prvič srečala, tako tuja sta si bila in pisateljica se tudi ni potrudila, da bi ju skušala zbližati razen v postelji. Upam, da bo od Daniela boljša.

Napiši komentar