Ujet ob njej

Ujet ob njej

Avtor: K.A.TUCKER
Serija: Ten Tiny Breaths, 0.5.knjiga
Zvrst: S

Org. naslov: In Her Wake

* * * ½   26 vote
Oceni knjigo:
6

Imel je vse. Dokler ni neke noči naredil grozljive napake … in vsega izgubil: “Uničil sem ji življenje in se ujel obnjo. In zdaj se zavedam, da sem natanko tam, kjer mi je bilo namenjeno biti.”

Ko zaradi nočnega popivanja v prometni nesreči umre šest ljudi, mora Cole sprejeti svoj del krivde za to tragedijo. Vedno, ko so se znašli v težavah, se je lahko oprl na svoje prijatelje iz otroštva. Le da jih zdaj ni več. Poleg tega je v neki bolnišnični postelji še izmaličeno telo šestnajstletnice, katere življenje je uničeno zaradi zaboja piva in avtomobilskih ključev.

Vsi mu sicer govorijo, da vedo, da tega ni naredil namenoma, vendar pa vidi njihove poglede in sliši, kaj šepetajo za njegovim hrbtom. Poleg tega ga ob vsaki misli na dekle, ki mu ne dovoli, da bi se ji prišel opravičit v bolnišnico, zbode občutek uničujoče krivde. Ko minevajo meseci in se v njem sramota in osamljenost le še poglabljata, začne Cole izgubljati zanimanje za stvari, ki so mu nekoč pomenile vse — šola, dekle, prihodnost.

Življenje. Šele ko se znajde čisto na dnu, opazi rešilno bilko, ki ga lahko izvleče iz tega: odpuščanje. A na svetu je samo ena oseba, ki mu lahko to da …

Komentarji:

  1. Lady Starlight 19/07/2017 20:48

    Ta je pa vrhunska, woooow, nisem ljubiteljica sodobnih, toda kako je pa ta doživeto napisana, kako zelo je bil Trent zaznamovan z nesrečo, prav čutila sem njegovo bolečino, res – zame je ta mojstrovina.

  2. jagoda 18/08/2017 14:45

    Tudi nadaljevanja ( prevedeno pred to knjigo s katero se vse začne : / ) so the best :)

  3. travniške cvetlice 30/08/2017 9:02

    Dolgčas, vsa ta depresija. Knjiga ima ravno sto strani, če bi naredil normalni razmak med vrsticami. Nobene zgodbe, mislim da takih knjig sploh nebi smeli pisati.

  4. Sabina 12/09/2017 9:26

    Ne vem, kako bi ocenila to knjigo, priznam. Po eni strani se čuti, kako Trent (Cole) trpi in njegova bolečina se ti zareže v srce, po drugi strani pa zgodbici nekaj manjka. Sicer dobimo nek vpogled v Trentovo življenje pred in po nesreči, vendar so to bolj kot ne kratki izseki spominov.

  5. sgirl 07/11/2018 11:48

    Uhhh, NIKAKOR se ne morem strinjati s komentarjem “travniške rastlinice”, vsekakor pa se 101 % strinjam s komentarjem “Lady Stirlight”. TOP uvod v to serijo knjig. Komaj čakam nadaljevanje, srečanje med Trentom in Kacey v pralnici (vsaj tako se zaključi ta “uvodna špica”) …

  6. Iza 04/11/2020 9:42

    Pretresljivo, čustveno, vredno branja. Tematika, ki je še kako resnična in vedno aktualna – alkohol in prometna nesreča, smrtne žrtve in trpljenje tistih, ki ostanejo. Komaj čakam nadaljevanje,…

Napiši komentar