Brezsrčni vojvoda

Brezsrčni vojvoda

Avtor: ELIZABETH HOYT
Serija: Maiden Lane, 10.knjiga
Zvrst: S

Org. naslov: Duke of Sin

* * * *   18 vote
Oceni knjigo:
9

GREŠNIK

Pogubno čeden. Nečimrn. Brezvesten. Valentine Napier, vojvoda Montgomeryjski, je moški, o katerem šepetajo v slehernem londonskem salonu in stranski ulici. Zloglasni razuzdanec in izsiljevalec Montgomery se je vrnil iz izgnanstva, odločen, da se bo maščeval vsem, ki so mu storili krivico. Vendar pa se lahko zgodi, da mu bo odkritje v njegovi lastni spalnici prekrižalo vse načrte.

PRAVIČNICA

Bridget Crumb, rojena kot nezakonski otrok, je pametna, pogumna in silno zvesta. Ko njena plemiška mati postane tarča izsiljevalca, se Bridget zaposli v gospodinjstvu vojvode Montgomeryjskega, da bi našla bremenilni dokaz – pri tem pa odkrije nekaj veliko nevarnejšega.

SKRIVNOST, KI OBEMA GROZI S POGUBO

Ko Montgomery v svojih sobanah zasači na prvi pogled zadržano – in presenetljivo bistro – vohunsko gospodinjo, je nad njo očaran in v njem vzklije zanimanje. Najsi se Bridget še tako trudi, se pretkanemu in šarmantnemu vojvodi ne more dolgo upirati. Ko se junaka spustita v zahrbtno igro mačke in miši, kaj kmalu spoznata, da ima vsak od njiju svoje skrivnosti in da ni nihče od njiju tako zloben – ali tako nedolžen –, kot se je sprva zdelo …

 

Komentarji:

  1. Lady Starlight 24/09/2017 22:52

    Omg, tile zadnji dve od Hoytove, kaj naj rečem, samo to, da sta vrhunski, spektakularni, da je Hoytova iz knjige v knjigo boljša …

  2. monique 25/09/2017 9:26

    Ta mi je bila pa na žalost bedna. Komaj sem se prebila čeznjo, pa še to sem jo prebrala do konca le zato, ker sem jo pač kupila in bi se mi zdel greh, če jo ne bi dokončala. Bridget je bila dolgočasna, Val pa tako nadležen, da bi ga utopila v žlici vode. Vsi ti zapleti z lords of chaos so mi preveč trapasti in glede na to, da se vlečejo še nadaljni dve knjigi, mislim, da se bom tukaj poslovil od te serije. Sicer mi je zares škoda, ker mi je bila to odlična serija – ena najboljših – ampak zdi se, da je Hoytovi zmanjkalo dobrih idej.

  3. Lady Starlight 26/09/2017 18:55

    Kako smo si ljudje različni, meni je bila pa prav ta vrhunec celotne serije, pravi masterpiece – sem bila še dolgo pod vtisom. :) Ampak vsakemu po svoje, in hvalabogu, da imamo različne okuse.

  4. taddie 28/09/2017 14:59

    Tudi meni je bila izjemna, tako drugačna v poplavi zgodovinskih romanc, ki so sicer moj najljubši žanr. Pisateljica, ki je šla vsakič za kanec prek roba, ko si misliš, da ne bo ;-) Val je hedonist, ki mu ni para, hehe, kako zloben, zločest, amoralen je. In vendar … človeški. Skoraj ne veš, ali je to junak ali antijunak. Prava osvežitev!
    Najljubša iz te serije zame zaenkrat sicer ostaja Polnočni vojvoda, vendar je ta zgodba takoj za njo.

  5. monique 28/09/2017 21:48

    Saj vem, da sem v manjšini s svojim mnenjem. Se strinjam, da je zanimivo, kako imamo različne okuse, pa tudi obožujem brati različne žanre. Ravno to me je zmotilo pri tej knjigi, ker je bila oglaševana, kot da je Val res velik anti-hero in sem pričakovala nekaj več od njegovega lika. Zadnje čase bolj berem v angleščini, predvsem razne mafijske, motoristične in tabu romance, ki jih v slovenščino ni veliko prevedih, in sem navajena res zlobnih in okrutnih likov, tako da mi je bil Val kar premalo anti-junak, če se tako izrazim. Me ne bi motilo, če bi šla še malo “čez rob”, ker meni ni izpadlo nič posebnega. Ampak kot sem povedala mi je Hoytova zares super pisateljica, njena serija ima posebno mesto na moji polici in je velikokrat brana (pač z izjemo te zadnje). Zdaj sem se lotila ene njene starejše serije, ki deluje zelo obetavno in mogoče bo tudi prevedena, ker se mi zdi, da je pri nas Hoytova kar priljubljena :D

  6. Lady Starlight 29/09/2017 6:16

    Monique, aha, zdaj pa razumem, ja, ob teh porednežih pa se potem res ta njegova anti-junaškost porazgubi. Tukaj se spet mora gledati glede na žanr, roko na srce, če bi bil še bolj pokvarjen, to temu žanru (zgo romanca) ne bi pristajalo,in bralkam bo moje tudi ne bi bilo všeč (vsaj meni ne), ker pač smo vajene določenih junakov, najprej malopridnih, ki se nato poboljšalo, in je že tukaj stopila daleč čez okvir standarda, zakar je meni bila tako všeč.
    Seveda se pa strinjam, da pa kakšni motoristi, mafijozi ipd. pa morajo biti malo trdi, hudobni in zlovešči in da ko enkrat bereš o takih likih, Valova zloba potem zbledi in te morda potem vse skupaj naravnost dolgočasi. Ampak zame je pisateljica svoj namen pač presegla, ker po tej modern literaturi ne posegam, in ga je narodila ravno prav pokvarjenega.
    Meni je Hoytova res top, ena boljših avtoric. In me veseli, da je tudi tebi všeč.
    P.S. Mogoče pa Vala vzami kdaj drugič v roke, sama včasih ugotavljam, da mi za kakšno knjigo v kakšnem trenutku pač ni pravi čas za branje, ko jo pa če kakšno leto znova preberem, mi je pa všeč. :)

  7. Danijela 31/03/2018 16:29

    Vrhunsko. Zelo uživala, globoko čutila ob branju, zelo čustvena, najboljša v vsej seriji. Edina škoda, da je bilo kar naenkrat konec. :)

  8. nani 03/04/2019 17:26

    Knjigo sem šele začela brati in vem da me ne more razočarati, ker mi je ta serija preprosto zelo všeč. Povedati moram, da sta prevedena še dva dela z naslovom Srčni plemič in Temačni vojvoda.

  9. Pikajla 26/03/2023 7:27

    Prebrala sem kar nekaj knjig Hoytove. Ene so mi bile všeč, druge malo manj. Ta pa mi je top. Ko se bralec naveliča romanc s pretiranim nakladanjem o hihitanju, plesih, zabavah brez konca, mu ta malce temačna vsebina zapaše.

    Ocena 5.

Napiši komentar