Tančica z viticami

Tančica z viticami

Avtor: TILLIE COLE
Serija: novela
Zvrst: S

Org. naslov: A Veil of Vines

* * * *   18 vote
Oceni knjigo:
3

Večina ljudi je prepričana, da v sodobnem svetu najdemo prince, princese, grofe in vojvode samo še v najbolj znanih pravljicah. Da krone, kraljevski nakit in prestoli sodijo samo v otroške sanje. Spet za druge pa so te stvari del resničnega življenja.

Na Manhattnu so me vedno obravnavali kot nekaj posebnega. Vse to zaradi imena mojih prednikov in dediščine. Vse samo zato, ker sem povezana z najpomembnejšo družino svoje države. Caresa Acardi sem, vojvodinja Parmska. Po žilah se mi pretaka modra italijanska kri. Rodila sem se, da se bom dobro poročila. In zdaj je poroka tik pred vrati. Poročila se bom v hišo Savonovih.

Savoni bi bili plemiška družina, če Italija leta 1964 ne bi ukinila monarhije. Toda aristokrati se zaradi tega nismo odrekli svojemu življenju. Savonovi so ohranili moč tam, kjer ta največ šteje. Naši tesno prepleteni posli in s tem denarne poti, status in plesi v maskah so še vedno zelo prisotni in živi. In jaz bom kmalu postala ena izmed njih. Kmalu bom postala žena princa Zena …

Komentarji:

  1. Sabina 19/10/2017 13:52

    Kljub počasnemu začetku mi je Tančica z viticami zelo simpatična romantična zgodbica. Že pojmi, kot so dogovorjena poroka, plemiči, vinogradi, Italija in prepovedana ljubezen, zanetijo v bralki posebno zanimanje.
    Mestoma me Tančica malce spomni na Archerjev glas od Mie Sheridan: tudi tu imamo posebnega junaka. Achille je sramežljiv, samotarski fant, ki živi za obdelovanje vinograda. Ko pa v njegov svet vstopi Caresa, začne dojemati svet drugače kot prej. Njuna ljubezen hitro vzbrsti, a se že kmalu pojavijo prepreke.
    Lepo, toplo in čustveno branje!

  2. Travniske cvetlice 12/02/2018 22:46

    Lepa knjiga, s polno hrepenenja. Vredna branja.

  3. Anamarija 17/07/2022 20:44

    Čudovita zgodba, polna hrepenenja. Vsebina pa sploh odlična. Kar popelje te v Italijo.
    Priporočam knjigo.

Napiši komentar