Plemeniti skalar

Plemeniti skalar

Avtor: MONICA MCCARTY
Serija: Highland Guard, 11.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: The Rock

* * * *   22 vote
Oceni knjigo:
6

Ko je Thomas MacGowan kot devetletni fantič prvič uzrl Elizabeth Douglas, je mislil, da je princeska. Za sina grajskega kovača bi hčerka mogočnega lorda Douglasa prav lahko bila princeska. A ko mu je postalo jasno, da ga prijateljica iz otroštva nikoli ne bo videla kot moškega, ki bi ga lahko ljubila, se je kot oboroženec pridružil vojski kraljevega brata Edwarda Brucea, odločen, da bo spremenil svojo usodo in si v boju za škotsko neodvisnost pridobil viteški naziv. Zaradi izjemnih plezalnih spretnosti pa ga je opazil sam kralj Robert the Bruce in Thom je dobil priložnost, da se pridruži skupini elitnih bojevnikov, zloglasnih fantomov Višavske straže.
Toda če je na tihem gojil upe, da bo tako zmanjšal razdaljo med seboj in ljubljeno žensko, se je moral soočiti s hladno, neizprosno resnico, ko ga je Elizabeth prosila za pomoč. Fant, ki je v mladih letih plezal po pečinah, naj bi iz rok Angležev rešil njenega mlajšega brata, a Elizabeth kovačevega sina ne bo nikoli videla kot moškega, vrednega njene roke.

Komentarji:

  1. monique 19/03/2018 22:16

    Obožujem tole serijo, zato mi je bilo res težko dati samo 2 zvezdici, ampak tale knjiga mi res ni stekla. Elizabeth je razvajena in nadležna, Thom mi je šel pa potem tudi vedno bolj na živce s tem, da bo Elli že dokazal, da je zaljubljena vanj. Meni njuna ljubezenska zgodba ni bila niti malo romantična in nikakor nisem imela občitka, da bosta onadva srečna skupaj. Drugače mi je zanimivo brati knjige, kjer je med pari razlika v družbenih razredih, vendar tu nisem čutila, da sta onadva res premagala te razlike. Sploh pa mi je bilo nadležno, kako je Ella nenehno ponavljala, da sta prijatelja. Leta 1300 aristokratova hči in kovačev sin nista mogla biti prijatelja.
    Res upam, da bo zadnji del dober, ker so me razočarale že tri knjige iz te serije in bi rada zaključila v dobrem duhu :)

  2. Sabina 20/03/2018 14:38

    Meni je bila zgodba sicer všeč, še posebej Thomas, je pa šla tudi meni Elizabeth ves čas na živce s svojim obnašanjem.

  3. Lady Starlight 20/03/2018 15:12

    Meni pa je bila tudi zgodba zelo všeč, lepo je bilo prikazano, kako je ubogi Tomas trpel zaradi stanovske razlike. Še zlasti on mi je bil prijeten značaj, Elizabeth pa razvajenka kot razvajenka, bi ji tudi sama najraje občasno navila ušesa, ampak sem sicer to vzela v okviru zgodbe, da drugačna ni mogla biti, ko je pa imela vse. Mogoče si res Thomasa ni zaslužila …

  4. Lady Jane 25/03/2018 20:14

    Meni je bila zelo všeč, vsekakor boljša od prejšnje- Udarnik. Thom mi je zelo všeč, res pa je da je Elizabeth precejšnja razvajenka, ni pa edina, ki se je zavedala kaj je imela šele ko je to izgubila. Vsekakor je Thom prehitro popustil. Komaj čakam zadnjo. res super serija.

  5. Taddie 11/04/2018 18:02

    Tudi ta del mi je bil neznansko všeč! Monici uspe vselej napisati zelo zanimivo knjigo, ki jo prežema ravno dovolj zgodovinskih dogodkov, da zadovolji mojo ljubezen do zgodovine :-) Da o romantičnosti ne govorimo – ljubezni so vedno silovite, z vzponi in padci, s preprekami in na koncu spoznanji, ki vodijo do sreče. Thom je izjemen človek, močan tako s telesom kot po osebnosti – in voljo ima, ki ga privede do tistega, kar se zdi nepredstavljivo ali, kot bi rekel naš prevajalec, nezamisljivo ;-) Elizabeth je junakinja, ki jo v duhu tistega časa razumem, ni ji bilo lahko. Na srečo se naše zgodbe končajo tako, kot si želimo :-) Priporočam, seveda :-)

  6. suki 26/06/2018 7:42

    Tudi ta je odlična!

Napiši komentar