Večni spomin

Večni spomin

Avtor: LORRAINE HEATH
Serija: Roman
Zvrst: ZG

Org. naslov: Always to Remember

* * * ½   15 vote
Oceni knjigo:
3

Clayton ni želel prijeti za orožje in se boriti za konfederacijo, zato so mu v rodnem kraju vsi obrnili hrbet. Ne samo to, označili so ga za dezerterja in ga zaprli. Sovraštvo je prestopilo vse meje in nevzdržen stud, ki se je budil v meščanih v njegovi prisotnosti, je bil tako vseprisoten, da je dan za dnem rezal globoke rane v nežno dušo tega izjemnega moškega.

Meg, ki je v vojni izgubila moža in brate, mu je kot kazen naložila delo. Rekla mu je, naj izkleše spomenik vojnim junakom mesta. Da bo lahko čutil krivdo, ko bo vanj vklesoval imena padlih borcev. Tako sta nekaj mesecev, hočeš nočeš, dan za dnem preživljala skupaj in Meg je nanj začela gledati drugače. V njem je začenjala videti neomajno moč, neupogljivo hrbtenico.

Odkrila je, da se junak lahko skriva tudi v na videz strahopetnem moškem. Da je lahko zelo strastno tudi srce, ki je zaradi grenkobe okamnelo. In da prava ljubezen – enako kot pogum – raje šepeta kot vpije. Pogum ni širokoustenje in razkazovanje mišic, pogum je zvesto sledenje svojemu srcu in neomajni veri v dobroto.

Komentarji:

  1. Lady Starlight 20/04/2019 16:51

    Meni preprosto enkratna, še zlasti Dand je pravi očarljivec, ki spodnese tla pod nogami. Charlotte mi je včasih sicer spila živce, pa vendar je njuna zgodba čudovita. Še vedno je pa moj najbljubši Ramsey. <3

  2. Lady Starlight 20/04/2019 17:21

    Ta mi je bila pa tako, tako lepa. Moram priznati, da sem se z groo spravila zraven, nekako se bojim vojne tematike in ne maram, če je knjiga povezana z njo. Ta pa je bila tako nežna, lepa, iskrena. Tako močna, da sem kar potočila solzico. Moram reči, da se mi je od nje najbolj vtisnila v spomin.

  3. star 24/04/2019 19:50

    Jaz sem pa potočila kar nekaj solzic. Priporočam!!!

Napiši komentar