Poljubi me, falot

Poljubi me, falot

Avtor: LORRAINE HEATH
Serija: Scandalous Gentlemen of St. James, 2.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Once more, my darling rogue

* * * ½   21 vote
Oceni knjigo:
3

Obstajajo najbolj zaželeni neporočeni moški v Angliji, drži se jih sloves nepopravljivih lahkoživcev. A za pravo žensko se zresni še največji grešnik …

Drake Darling je, preden ga je za svojega vzela plemiška družina, najzgodnejša leta preživel na ulici. Revščina in beda sta na njem pustili neizbrisen pečat. Zlasti lady Ophelia Lyttleton ga s stalnim poniževanjem vedno znova boleče opominja, da ni eden izmed njih. Potem ko jo reši pred skorajšnjo utopitvijo, Drake spozna, da je Ophelia izgubila spomin. Sklene, da se ji bo maščeval: prepriča jo, da je njegova služkinja – in se povsem nepričakovano zaljubi v očarljivo lepotico.

Ophelia se življenja pred padcem v vodo ne spominja, vendar brezpogojno verjame, da je njeno mesto ob Draku. Privlačnosti do temnolasega, zapeljivega delodajalca ne more zanikati, ne glede na posledice. Ko se ji povrne spomin, je skrušena zaradi razsežnosti njegove izdaje. Zdaj Drake tvega vse, da bi ji dokazal, da mu lahko zaupa. Tudi svoje srce.

Komentarji:

  1. Lady Starlight 03/09/2019 20:54

    Od nazadnje prebranih knjig moram eno se prav posebej izpostaviti.
    Navdusujoc je ze zaplet sam po sebi, ko se smeli junak, do grla sit zbadanja peticne gospodicne, odloci njen nesrecen pripetljaj obrniti sebi v prid in jo s tem, da jo preprica v to, ds je navadna sluzabnica, nauciti kozjih molitvic. Se sam ne more verjeti, kako dama poprime za delo, kazati pa se zacne tudi njeni pravi znacaj, ki zbeganega junaka povsem ocara. Le kako bi se ji lahko uprl? Heathova je cudovito prepletla custva junakov izjemno vesce njun odnos pripeljala iz sovrastva k ljubezni … Knjiga, ki ostane v spominu, in vsekakor njena najboljsa. Priporocam v branje.

  2. w 23/11/2019 20:44

    Tudi jaz priporočam! Strani se kar same obaračajo. Bi še kar brala…

  3. Anamarija 15/08/2022 7:33

    Njuna zgodba, ki se začne z zbadanjem na plesu in nadaljuje z rešitvijo pred skorajšnjo utopitvijo. Junak reši svojo sovražnico, a naslednje jutro jo začne učiti kozjih molitvic, da je njegova edina služabnica.
    Vsak dan si reče Darling, da jo bo odpeljal domov k bratu, a vsak dan znova ga Ophelia preseneti. S tem kako poprime za delo, prebira priročnik in se spoprijatelji s hišno deklo Marlo in se znajde s hišnimi opravili.
    Nazadnje pa jo po skupni noči preseneti obisk Grace, njene najboljše prijateljice in spomin se ji povrne s tem pa Drake izgubi vse kar je spoznal o njej.
    A nazadnje po skrivnosti, ki jo čuva Ophelia nazadnje pristaneta srečna skupaj.

    Knjiga, ki ostane v spominu, toplo priporočam v branje.

Napiši komentar