Skrivnost v dvorcu

Skrivnost v dvorcu

Avtor: IRENE BEGUSH
Serija: Iz Indije z ljubeznijo, 2. knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov:

* * * ½   19 vote
Oceni knjigo:
1

Elke ni nikoli ničesar primanjkovalo. Imela je lepo otroštvo, čudovit dom in starša, ki sta jo imela rada. Ko pa ji oče pove, s kom se bo poročila, jo zajame groza. Še isti večer se izmuzne iz hiše in odide k moškemu, ki ga ljubi, se mu preda, potem pa izgine.

Thomas Glendel dolga leta hrepeni po modrooki lepotici in svoje razočaranje utaplja v kratkotrajnih zvezah, dokler ga službena pot ne pripelje naravnost do nje. Presenečeno ugotovi, da je Elke poročena in da je s sinom Maxom v nemilosti pri svojem soprogu, baronu Knoblochu.

Thomas se bori sam s seboj, preteklostjo in čustvi, ki so veliko močnejša, kot si je kdajkoli predstavljal. Mu bo uspelo Elke rešiti iz nesrečnega zakona in pred spletkami, ki se jih poslužuje njen mož, da bi prikril svojo vpletenost v kriminalna dejanja?

Komentarji:

  1. Lady Starlight 11/01/2020 7:09

    Draga Irena, uspelo ti je se prekositi prvo knjigo, doseci se izjemnejso globino zgodbe. Ocarana sem nad Thomasom, vsaka zenska bi si zelela, da jo ljubi in ji v stiski na pomoc priskoci taksni strumni junak. Izjemno si dodelala karakter hudodelca v knjigi. In vse grozote, ki jih je morala pretrpeti Elke, si prikazala tako doziveto, da me je kar spreletaval srh. V bistvu si se zlasti se s temi prizori izkazala za mojstrico besede.
    Da ne omenjam lepega, spevnega sloga, izjemnih prispodob in primer ter zvenkih besed, ki jih ze dolgo nisem brala.
    Malo me je bilo strah, kako bo izpadla ideja s slovanstvom, a ti je tudi tukaj uspelo na celi crti.
    Res priporocam v branje, Irena, znova si prekosila samo sebe.

Napiši komentar