Hudičevka

Hudičevka

Avtor: CHRISTI CALDWELL
Serija: Wicked Wallflowers, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: The Hellion

* * * ½   10 vote
Oceni knjigo:
4

Njegova konkurentka. Njegovo trpljenje. In ženska, ki se ji ni mogel upreti. Adair Thorne je lahko samo nemo opazoval, kako so njegove sanje o igralnici izginile v požaru in pepelu, za kar je krivil svoje konkurente, Killoranovo družino. Njegova jeza in strast pa zagorita še močneje, ko spozna Cleopatro Killoran, ostrojezično ksantipo, ki ga zasmehuje na vsakem koraku. Če ne bi bila njegova sovražnica, bi v njem zanetila poželenje, ki ga ne bi mogel obvladati.

Cleopatre ne more nihče v nič prisiliti in pripravljena je narediti vse, da bi zaščitila svoji sestri in brata. Zato privoli v to, da jo bodo njihovi konkurenti eno sezono sponzorirali, da bi si v tem času našla moža modre krvi. Vendar pa ne bo dovolila, da bi ji glavo zmešal besni in nevarno privlačni Adair Thorne.

Le ena stvar ogroža pravila igre. Cleopatrina skrivnost. Ta bi lahko omajala premirje med družinama, ki že tako ali tako stoji na trhlih nogah, in uničila nepričakovano pregrešno romanco, ki se plete med hudičevko … in podležem, ki bi zlahka nadomestil samega hudiča.

Komentarji:

  1. Lady Starlight 20/12/2020 10:26

    Ta ne potegne tako, ker mora biti pred njo še ena serija prebrana, ki je že tudi izšla pri KMŠ.

  2. samo ženska 11/02/2021 19:23

    Tudi jaz sem prebrala to knjigo pred serijo Sinful Brides. V njej sem spoznala like iz serije Sinful Brides in dobila malo vpogleda v predzgodbo te nove serije. Obe serije govorita o ljudeh oz. otrocih, ki so odraščali na ulicah, ki so se morali za preživetje in življenje boriti z vsem kar jim je bilo na razpolago.
    Glavna junakinja se znajde med sovražniki, kjer ni zaželena in si tudi sama ne želi biti. Cleopatra je prikazana kot močna, odločna ženska. Odkrije pa, da ima s sovražnikom tudi nekaj skupnih stvari. Poželenja, strasti in zanikanja medsebojne privlačnosti ne manjka. Adair je moški z enim samim ciljem, ne zaupa nikomur razen svojim “bratom”. Na koncu pa vendarle odkrije, da niso v življenju najpomembnejše materialne dobrine temveč…prijateljstvo, zaupanje, ljubezen…Besedni dvoboji med glavnima junakoma so nekaj najboljšega v knjigi.

    Ocena: 4/5

    Naslednja v tej seriji je Prepirljivka komaj čakam, da pride v knjižnico :).

  3. Irena 16/04/2021 21:45

    Se kar strinjam s “samo žensko” , res so dialogi med Adairjem in Cleopatro super. In Caldwellova tako realistično prikaže, kako človeka njegova temna preteklost in prestane grozote in bolečine, zlasti iz otroštva, še dolgo spremljajo in preganjajo… Kako pomaga, če človek takšne stvari lahko zaupa osebi, vredni zaupanja. Ljubezen pri tem lahko le koristi…Vredno branja.

  4. Narcisa 02/12/2021 22:28

    Meni je bila knjiga zelo všeč. Prebrala hitro. Popolnoma se strinjam z mnenjem Irene.
    Priporočam za branje

Napiši komentar