Čast malopridneža

Čast malopridneža

Avtor: CHRISTI CALDWELL
Serija: Sinful Brides, 2.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: The Scoundrel's Honor

* * * ½   10 vote
Oceni knjigo:
3

Lady Penelope Tidemore po zaslugi njenih starejših sester škandali niso tuji. Zaradi teh se mora odreči svojim skrivnim hrepenenjem po razburljivosti in romanci. Pri njenem škandalu gre za strašno smolo, saj Penelope zalotijo v kočljivem položaju – čeprav je bilo vse skupaj nedolžno – s temnolasim skrivnostnim vikontom Rykerjem Blackom.

Gospod Black ni gentleman. Zrasel je na ulicah in je lastnik ene najbolj razvpitih igralniških beznic v Londonu. Živi v svetu, polnem razvrata in nevarnosti. Poroka z žensko iz visoke družbe, ki jo tako prezira, ni del njegovega načrta, čeprav nedolžna Penelope v njem vzbudi vroče poželenje.

Toda Penelope se ne boji gospoda Blacka in kmalu odkrije, da je svoj sloves malopridneža ustvaril zato, da bi skril svojo presenetljivo ranljivost. Ko se mož in žena zbližata, ugotovita, da tisto, kar se je začelo povsem po naključju, na koncu zapečati njuni usodi.

Komentarji:

  1. Lady Starlight 20/12/2020 10:22

    Oja, Caldwellova mi je iz knjige v knjigo bolj vsec. Ta serija je top. Predstavljajte si, da imate mozaka, ki je dozivel ze najhujse in je trdno odlicen, da je vsiljena poroka le majhna neprijetnost, ki na njegovo zivljenje ne bo imela vpliva, in damico, ki je trmoglava in cudovito posrecena, hkrati pa odlocena z mozem najti sreco in ljubezen. Prebrana z izrednim veseljem, se zdaj me preplavlja sreca … hvala Hisa knjig za cudovit nabor mocno primanjkovanih zgo romanc.

  2. samo ženska 11/02/2021 19:41

    Zanimiv začetek…kako se dve osebi ena ljubeča in druga brezčutna (ji lahko sploh rečemo oseba) znajdeta v situaciji, ki ju poveže za vedno…kdo bo zaprosil za roko koga in zakaj se sploh poročiti z nekom. Všeč so mi bili prikazani pristopi, kako se možu odtaja ledeno srce ter poizkusi udomačitve žene po svojih idealnih, čeprav se tej ne skladajo z predstavami žene kakšna, naj bi bila ta. Dve različni družini, dva različna načina izkazovanja ljubezni, dva različna svetova…se med seboj povežeta in prepleteta za vedno. Branje je nagajivo in romantično na svojevrsten način. Priporočam.

    Ocena: 4,5/5

  3. Irena 15/03/2021 22:59

    Spet čudovita zgodba – malo tragike, precej humorja, še več optimizma…junakinja ni kar “neka damica” brez pameti, ampak premore veliko poguma in srčnosti, kar prevzame in začara junaka s “črno dušo”, kot samega sebe dojema on. A je ob tragičnem otroštvu v resnici veliko več, kar mora še spoznati. Vredno branja in nakupa knjig te pisateljice. Ocena 5*.

Napiši komentar