Preprosto divji

Preprosto divji

Avtor: K.A.TUCKER
Serija: Simple Wild, 1.del
Zvrst: S

Org. naslov: The Simple Wild

* * * *   12 vote
Oceni knjigo:
1

Mestno dekle Calla Fletcher se poskuša znova povezati z odtujenim očetom. Ko je bila stara dve leti, je mama z njo pobrala šila in kopita z Aljaske, kjer sta jo dušila odročnost od vsega in skrajno podeželski življenjski slog, in preselili sta se v Toronto. Po 24 letih pa jo kot strela z jasnega zadene, da so očetu šteti dnevi, in nemudoma se odpravi v odmaknjene in od sveta pozabljene kraje.

Na Aljaski se znajde v čustveni drami spoznavanja umirajočega očeta in v primežu dileme, kot bi ponavljala mamino zgodbo: med željo po vrnitvi v vrvež Toronta in čednim, robatim aljaškim pilotom Jonahom. Ta pa zre na od obilja civilizacije razvajeno dekle kot na nebodijetreba, ki jo je treba čim prej vrniti tja, kamor sodi, ker je prepričan, da je preveč razvajena, da bi se lahko spopadla z življenjem v divjini.

Jonah ima prav, toda Calla je odločena, da mu bo dokazala, da se moti. On pa, da bo svoje dokazal njej. Ne nazadnje je njun odnos tako bolj podoben odnosu med mačko in psom. A sčasoma začne strast odpora pojenjavati in se spreminjati v prijateljstvo – ali pa se bo prelevila v drugo strast, tokrat tisto prijetnejšo? Toda Calla ne namerava ostati na Aljaski in Jonah se ne misli odseliti. Zato nima smisla, da bi se spuščala v romanco, da bi šla po isti poti, po kateri so šli – neuspešno – pred toliko leti tudi njeni starši.

Komentarji:

  1. Nikkyca 12/04/2021 22:32

    Čudovita knjiga, čudovita pokrajina, nora kemija med glavnima likoma in srce parajoča zgodba o odpuščanju in sprejemanju! Ker sem jo prvič prebrala v angleščini sem bila malce razočarana nad prevodom, ker dela knjigi krivico. Drugače pa sta super tudi obe nadaljevanji. Tuckerjeva je že napovedala Marijino zgodbo in me res zanima kako bo, ker mi je šla v prvih dveh delih res na živce.

Napiši komentar