Prevzel jo je višavec

Prevzel jo je višavec

Avtor: PAULA QUINN
Serija: Children Of The Mist, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Ravished by a Highlander

* * * ½   22 vote
Oceni knjigo:
2

PREPOVEDANA LJUBEZEN Davina Montgomery ni običajna angleška dama. Da bi jo zaščitili, so jo skrili pred svetom, njena identiteta pa je najbolj varovana skrivnost v kraljestvu. Dokler se ne dogodi pretresljiva izdaja, ob kateri se znajde v objemu drznega Višavca, pogumnega in mogočnega bojevnika, ki ji z žgočim pogledom in čutnim dotikom predrami telo in dušo.

NEUKROTLJIVO POŽELENJE Robert MacGregor kot prvorojenec vplivnega škotskega poglavarja ne čuti zvestobe do angleške krone, vendar pa ni moški, ki bi prezrl damo v stiski, četudi je Angležinja. Priseže, da bo Davino brez praske in nedotaknjeno spravil na varno. A zgolj en sam ukraden poljub oba prežame s tolikšno strastjo, da si je obupano želita še več. Rob se mora zaradi Davinine skrivnosti, zaradi katere njegovemu klanu grozi poguba, odločiti med vsem, kar mu je drago, in žensko, brez katere ne more živeti.

Komentarji:

  1. Lady Starlight 29/05/2021 20:26

    Prebrana na mah in recem lahko, da mi je nova serija, ki se lepo povezuje s prejsnjo, neznansko vsec in jo lahlo opisem v samih preseznikih. Snedla sem jo v enem kosu in zraven neznansko uzivala. Za dodaten uzitek pri branju pa je poskrbel se cudovito tekoc in slogovno izjemno dodelan prevod Tadeje Peckaj, katere ocarljivi prevodi knjige olajšajo s tisto prav posebno noto.

  2. samozenska 09/08/2021 8:26

    Davina Montgomery je izredno lepa in pogumna ženska. Skrita v samostanu na meji med Anglijo in Škotsko. Tam so jo namestili, da bi njena identiteta ostala skrita. Davina hrepeni po svetu zunaj samostana. Vendar se zaveda kdo je in kakšne so njene dolžnosti.

    Robert MacGregor je sin poglavarja. Vzgojen je bil, da bo prevzel skrb za svoj klan. Namesto vražjega nasmeha se raje mrči in muza, dokler ne spozna Davine. Za varnost svojih bližnjih je pripravljen narediti vse. Ko vidi strto in nemočno Davino se odloči, da jo bo zaščitil ne glede na posledice, ki so lahko za njegov klan katastrofalne.

    Zgodba se prične z obleganjem samostana in smrtjo vseh, katere je Davina poznala in imela rada v svojem življenju. Znajde se med svojimi rešitelji, med Škotskimi bojevniki, ki so jo pripravljeni zaščititi in jo skriti. Strast med Davino in Robertom je obojestranska, kljub upiranju svojim čustvom, saj se zavedata, da si ne smeta biti naklonjena zmaga njuna ljubezen. Na koncu se upreta vsem, da lahko ostaneta skupaj za vedno.

    Opis zgodovine in Škotske pokrajine je neverjeten. Glede na to, da je to knjiga iz mojega najljubšega obdobja mi je bila zelo všeč. Pisateljica se približa pisanju Julieje Garwood. Knjigo priporočam in že komaj čakam zgodbo naslednjega člana družine MacGregor.

    ocena: 5/5

Napiši komentar