Odkupnina

Odkupnina

Avtor: JULIE GARWOOD
Serija: Highland's lairds , 2.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Ransom

* * * * ½ 71 vote
Oceni knjigo:
35

Ta roman je med avtoričinimi oboževalkami eden izmed najbolj priljubljenih. Znova se znajdemo na Škotskem višavju v začetku trinajstega stoletja, nekaj let za dogodki v romanu Skrivnost. Vse, kar si želi junakinja Gillian, je znova srečati svojo sestro in očistiti oblateno očetovo ime. Za njegovo smrt se hoče maščevati zlobnemu baronu Alfordu. Zaveda se nevarnosti in je pripravljena tvegati tudi življenje. Toda pot ji nepričakovano prekriža neustrašni Brodick Buchanan, ki mu niti na kraj pameti ne pade, da bi ji dovolil izpeljati njene nevarne podvige, saj je v njem predramila čustva, za katera sploh ni vedel, da jih je zmožen.

“Zadetek v polno! Julie Garwood vedno uspe pričarati slastno romanco, dinamično zgodbo in sočne dialoge.”

Randezvous

Komentarji:

  1. Lady Starlight 03/04/2013 17:21

    Pa ni tako hudo moteče, po moje, Odkupnina je Brodicku, ki ga spoznamo že v Skrivnosti. Lepše pa definitivno je, če bereš povrsti.

  2. * 13/04/2013 22:43

    Ta knjiga je moja prva od julie…in je res nisem mogla odložit dokler je nisem prebrala..kr potegne te not…taka razburljiva, napeta, vsekakor ljubezenska…res suuuper. :D
    ….in zdej komaj čakam da najdem čas, da se lotim še njenih drugih knjig :D ….

  3. aja 19/05/2013 11:05

    Zopet odlična!

  4. may 11/09/2013 17:11

    prva od julie, ki sem jo prebrala in me je navdušila nad tem žanrom. odlična!

  5. mvugrac 09/12/2013 22:08

    Savršena knjiga kao i sve njene koje su kod nas u Hrv izašle… ;-)

  6. sabina 09/06/2014 16:23

    Po dolgem času sem jo tako kot Skrivnost vzela v roke in lahko rečem, da je Garwoodova res prava mojstrica v tem žanru. Iskrivost njenih zgodb te kar potegne noter! In tudi Odkupnina ni izjema; pravzaprav mi je tale roman zelo ljub. Prigode Brodicka in Gillian so me povsem prevzele, zelo sem se nasmejala ob njunih nesporazumih, sploh kar se tiče njune poroke. :)

  7. Ella 10/06/2014 20:30

    Njene knjige so res dobre. Komaj čakam, da pri MK izide naslednja. Obljubljena je v tem mesecu.

  8. G2 07/07/2014 13:32

    Ali je mogoče katera že prebrala 3. knjigo iz te zbirke, Glasba senc? Je tako “dobra” kot prejšnji dve?. Jaz namreč čakam na mehko vezavo, ki si jo bom kupila in bom še kar nekaj časa nestrpna. Ne bom si je izposodila v knjižnici, ker bi ja rada imela. :)

  9. saby 07/07/2014 15:30

    @G2 jaz sem na Goodreads šla prebrat povzetek in se mi je zdela kar dobra, potem sem šla pa komentarje brat in so bili večinoma sami negativni komentarji… tako da si bom prvo sposodila knjigo v knjižnici in jo prebrala, ter če mi bo všeč jo bom pa kupla :)

  10. G2 08/07/2014 12:00

    Jaz pa mislim, da ne bom razočarana s knjigo Glasba senc, ker me je Škotsko višavje (in seveda pisateljica) tako navdušilo. Obe knjigi, Skrivnost in Odkupnina, iz serije Highland’s lairds, imam že doma, sedaj pa ponovno berem Skrivnost. Vsekakor pa imamo različne okuse in različna pričakovanja. Zelo rada berem in knjiga, ki mi ni preveč všeč, je pač ne preberem nikoli več. Je pa zelo malo takih, kajti že pred 30. leti in več, ko sem bila član MK in sem kupila knjigo za mojo dušo, kar je bilo bolj poredko (pretežno sem kupovala za otroka, ker sta bila še majhna), sem dobro pretehtala katero. Še vsako sem že večkrat prebrala.

    Zato sem se odločila, da preberem iz te serije ponovno 1. in 2. knjigo medtem, ko čakam na žepno izdajo Glasba senc.

  11. saby 08/07/2014 20:04

    Jaz pa skoraj vedno prvo preberem knjigo šele nato jo kupim, ker hodim v srednjo šolo in imam zato tudi veliko stroškov za šolske stvari :/ ampak sem kupla Odkupnino in morem reči da sem jo prebrala že najmanj 10x in jo najbrž tudi znam na pamet, vendar mi je ne glede na to kolikokrat jo preberem še vedno zelo zanimiva :) Skrivnost si pa mislim kupit takoj, ko bom privarčevala dovolj denarja :) za Glasbo senc bom pa še vidla, vendar tudi jaz mislim da mi bo všeč, tako kot ostale knjige od Julie Garwood :)

  12. Lady Starlight 08/07/2014 21:21

    Jaz sem jo prebrala, tako rekoč snedla v eni noči. Priznam, da tistega posebnega žara kot njene the best of kot so Nevesta, Skrivnost, Odkupnina in Dar, nima, ampak je še vseeno zelo zabavno in romantično branje, še zmeraj v njem odseva JG in njen fantastičen stil. Zgodba je zanimiva in razgibana. Lako rečem samo, da bi mi bilo žal, če je en bi imela na svoji knjižni polici, pa še zbirko zaokrožuje. :)

  13. G2 09/07/2014 8:17

    O, super Lady Starlight, sem vedela, da jo moram kupiti, tako kot ostali dve.

    Saby, saj tudi jaz, ravno zaradi financ, čakam na žepno izdajo. Če bi si lahko privoščila, bi vse knjige kupovala v trdi vezavi. So res ta prave knjige, ampak, če se ne izide, sem zadovoljna tudi z mehko vezavo. Prav tako jih čuvam, podpišem in sem srečna, ko dopolnijo mojo knjižno zbirko. Tudi jaz sem prve knjige kupila še v srednji šoli že pred 35 leti in več (ko je bila še moja mama član MK). Še vedno jih imam na knjižni polici in prav toplo mi je pri srcu, ko jih vzamem v roke, podpisane z dekliškim priimkom in letnico nabave (sedemdeseta oz. osemdeseta leta prejšnjega stoletja). Oh, sedaj pa sem izdala, da sem že stara punca. :)

  14. Lady Starlight 10/07/2014 13:55

    G2 res, ti jo priporočam. :)
    Vsak pač kupi knjige po svoji zmožnosti, je pa kot si zapisala že pod prejšnjim komentarjem, vsaka knjiga je zame neprecenljivo bogastvo, največ mi pomeni to, da jo lahko kdaj koli vzamem v roke.

  15. Mrs. Darcy 08/08/2014 13:13

    Garwood je spet zadelo z vsebino.
    Všeč mi je bilo, ker je nadaljevanje prve in sem kar nekaj oseb že poznala.
    Prav tako ni pozabila na humor med bojevniki, zbadanje in duhovičenje.

    Z eno besedo, obožujem njo in njene highlanderje :)

Napiši komentar