Kačji pastir v jantarju

Kačji pastir v jantarju

Avtor: DIANA GABALDON
Serija: Outlander, 2.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Dragonfly in Amber

56 votes Cast your vote now!
Oceni knjigo:
67

Claire Randall je dvajset let hranila svojo skrivnost. Toda zdaj se je skupaj s svojo hčerko vrnila na megleno Škotsko višavje. Claire namerava tu razkriti svojo resnico, ki je tako osupljiva kot dogodki, s katerimi se je vse začelo. Povedati želi resnico o starodavnem krogu stoječih kamnov, resnico o ljubezni, ki se ne zmeni za čas, in resnico o Jamesu Fraserju, škotskem bojevniku, čigar strast je nekoč tako pritegnila mlado Claire, da se je odpovedala varnosti svojega časa in se odločila ostati v nevarnosti njegovega.

Zdaj bo zapuščina krvi in poželenja postavila pred preizkušnjo njeno rdečelaso hčer Brianno, ko se bo Clairino neverjetno potovanje, na katerem bo spoznavala samo sebe, nadaljevalo na pariškem dvoru, polnem spletk, kjer najde svoje mesto tudi Charles Stuart; tu bo skušala preprečiti vstajo na Višavju. Pri vsem tem pa se bo z zadnjimi močmi borila, da bi rešila svojega še nerojenega otroka in moškega, ki ga ljubi.

Komentarji:

  1. devil 25/08/2012 23:54

    knjiga je še boljša kot prva, več zapletov, spletk in čiste ljubezni….celo serijo sem že prebrala v angleščini in zagotovo je to (vsaj zame) najboljša serija in najboljša zgodba pisateljice

  2. sabina 26/08/2012 9:30

    Avtorica je ena od mojih najljubših pisateljic, tako, da komaj čakam, da knjigo dobim v roke…ne dvomim, da bo odlična zgodba. :)

  3. Q 26/08/2012 13:46

    Ko sem začela brati prvo, me žal ni potegnila. Zanima me ali ima kaj strastnih prizorov?

  4. mantyy 14/09/2012 16:59

    hmm..glede na to da mi Tujka ni najbolj sedla, me je vseen zanimal kaj se bo dogajalo med zakoncema Fraser..in tako sem vzela v roke ta roman..in tale zgodba me je prav prijetno presenetla je waaaww…odlična :D vsebuje zaplete, spletke, strasti in dramatike…še nekaj duhovitih dialogov je v njej… sem bla prav presenečena prebrala v dnevu pa pol….pa še konkretno debela je :)…zanimiv konec..me prav zanimajo naslednji deli…sam upam da bo v čist zadnji knjigi happy end…

  5. maxim 30/09/2012 0:28

    Sem jo pravkar prebrala in pod vtisom prebranega lahko rečem samo wauuuu…., je enostavno ODLIČNA.

  6. metkasmetka 01/10/2012 9:16

    ..sem v dilemi,namreč tujka mi je ena izmed boljših knjig zato sem posegla po nadaljevanju,vendar sem prišla do strani kjer odkrije nagrobnik…po pravici povedano si ne upam brati naprej kajti konec tujke me je čisto zadovoljil tukaj pa mislim da ne bo tako…
    ..punce povejte naj berem naprej ali ne?…

  7. sabina 01/10/2012 12:12

    Metkasmetka, ka rberi naprej…potem po odkritju nagrobnika se začne Claire spominjati, kako je bilo pred 20 leti, ko je bila noseča in se je z Jamiejem odpravila v Francijo…..jaz sem že sredi knjige; zgodba se tedaj začne bolj razvijati….;) na začetku je res malo razvlečeno vse skupaj, ampak potem se razživi.

  8. A 03/10/2012 14:31

    lepo pozdravljene!
    jaz pa sem po tem kratkem opisu zgoraj malo skeptična in res ne vem ali bo knjiga govorila o Claire ali o njeni hčerki ta opis me malo zmeda, če je katera že prebrala, ali se jo splača prebrat?

  9. maxim 03/10/2012 16:12

    Jaz nisem lih najbolj objektivni naslov za odgovor, ali se knjigo splača prebrat ali ne, saj je zame ta serija kot ljubezen na prvi pogled in bi jo priporočala vsakemu. Je pa res, da sem že ob komentarjih pri “Tujki”
    zasledila, da neke srednje poti ravno ni, se pravi, ti je, ali pa ti ni všeč.
    Kar se pa same zgodbe v tem drugem delu tiče, je pa že Sabina lepo napisala. Opisuje pripoved o živjlenju in dogodkih v Parizu do šestega meseca Clair-ine nosečnosti.

  10. devil 03/10/2012 22:47

    zgodba je super, začne se sicer spet v prihodnosti, kjer claire s hčerko briano obišče škotsko in ji pove kdo je njen oče ter začne opisovati zgodbo med njo in jamiem…..med tem opisovanjem se zgodba spet prestavi v preteklost in pove kako je claire izgubila prvega otroka, da je brianna njen drugi otrok, zakaj jo je jamie poslal stran in zakaj do zdaj ni nobeden iskal drug drugega…..claire tudi misli da je jamie mrtev ker je videla nagrobnik, vendar pa ji (joj, zdj sem pa ime pozabla, no pač tale zgodovinar) predstavi tehten dokaz da je jamie živ, da biva v edinburghu in ima tiskarno….tako se claire spet idloči da gre nazaj k njemu saj ga preveč ljubi in v preteklosti se zopet začnejo dogodivščine, krute in srečne vse tja do 8knjige….prebrala sem vse dele do zdaj v angleščini in morem reči da je serija zame fenomenalna…tako da punce nič bat ker na koncu je srečen konc…. :) pa veliko lepih trenutkov ob branju

  11. metkasmetka 04/10/2012 6:52

    ..devil hvala ,si me prepričala da berem naprej…

  12. sabina 05/10/2012 10:01

    Čudovita knjiga, polna spletk, ljubezni, strasti, ganljivih in dramatičnih situacij……komaj čakam 2. del!
    Mogoče se knjiga na začetku res vleče,ampak potem se zgodba res lepo zaplete, res je vredna branja. Ocena: 5

  13. lunca 05/10/2012 12:54

    A mi lahko katera pove, če je teh knjig 8, ali so vse v paru po dve, torej 16 skupno, oziroma so štirje pari po dve

  14. maxim 05/10/2012 15:46

    Knjig je trenutno sedem, osma z naslovom; ” Napisano s krvjo” bi naj luč izdaje dočakala konec letošnjega, oziroma v začetku prihodnjega leta, tako je vsaj zapisano na uradni spletni strani. Če so tudi v originalu vse v paru po dve pa ne bi vedela. Obe do sedaj pri nas prevedeni knjigi sta precej obseženi, Tujka in Kačji pastir sta v dveh delih, saj bi kot ena štela 1000 in še več strani, a tudi mene zelo zanima kako je s tem v originalu.

  15. lunca 06/10/2012 11:03

    Hvala za podana mnenja, malo je res nejasnosti…no bomo videli kako jih bodo izdajali. O tem pa sigurno več vejo na AnuElari, bo treba še tam malo povprašati.

Napiši komentar