Kačji pastir v jantarju

Kačji pastir v jantarju

Avtor: DIANA GABALDON
Serija: Outlander, 2.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Dragonfly in Amber

* * * *   56 vote
Oceni knjigo:
67

Claire Randall je dvajset let hranila svojo skrivnost. Toda zdaj se je skupaj s svojo hčerko vrnila na megleno Škotsko višavje. Claire namerava tu razkriti svojo resnico, ki je tako osupljiva kot dogodki, s katerimi se je vse začelo. Povedati želi resnico o starodavnem krogu stoječih kamnov, resnico o ljubezni, ki se ne zmeni za čas, in resnico o Jamesu Fraserju, škotskem bojevniku, čigar strast je nekoč tako pritegnila mlado Claire, da se je odpovedala varnosti svojega časa in se odločila ostati v nevarnosti njegovega.

Zdaj bo zapuščina krvi in poželenja postavila pred preizkušnjo njeno rdečelaso hčer Brianno, ko se bo Clairino neverjetno potovanje, na katerem bo spoznavala samo sebe, nadaljevalo na pariškem dvoru, polnem spletk, kjer najde svoje mesto tudi Charles Stuart; tu bo skušala preprečiti vstajo na Višavju. Pri vsem tem pa se bo z zadnjimi močmi borila, da bi rešila svojega še nerojenega otroka in moškega, ki ga ljubi.

Komentarji:

  1. devil 24/10/2012 23:53

    sem jo šla brat še v slovenščini, pa mi je angleški verzija velik bol všeč…..veliko stvari so v slovenskem prevodu izpustili…sem bila nad tem prevodom kr malce razočarana…upam da bo 2/2 prevedena kaj boljše in ostali deli naprej…..

  2. nencaaa 16/12/2012 1:48

    ….sem jo slučajno dobila v knjižnici, ker je bila prosta……..ne vem, sploh je nisem mogla brati, tako, da sem jo neprebrano vrnila nazaj……

  3. G2 25/02/2013 8:13

    Čudovita, tako kot Tujka.

  4. sabina 09/03/2013 13:14

    2. del Kačjega pastirja v jantarju je fantastičen! :)
    Prebrala sem ga v skorajda enem dihu. Zelo vznemirljiva zgodba, polna spletk in ljubezni ter skrivnosti. Jamie in Claire sta res poseben par, ki se ti močno vtisne v srce.
    Ocena: 5.
    In dame, ni vam treba skrbeti, zgodba se izide odlično. Ampak sedaj mi ta zaključek le še bolj podžiga radovednost. Upam, da bo še letos prevod.

  5. maxim 15/03/2013 10:43

    Sabina,
    ravnokar sem tudi sama začela brati drugi del in ker ne morem iz svoje kože prvo prebrala konec. Nevem sicer od kod mi ta fora, ampak to počnem vedno. Ker je na koncu tudi pogled v nasledno knjigo Popotnica, (ob branju odlomka je iz mene steklo za najmanj vedro solz)., mi je to dalo slutiti, da nadaljevanje vsekakor bo in na moje vprašanje je založba Anu Elara odgovorila takole;

    res je – prevajali bomo nadaljevanje, vendar šele v drugi polovici leta.

    Samo da bo.

  6. sabina 15/03/2013 11:02

    Maxim, jaz sem odlomek iz Popotnice kar nekajkrat prebrala, ker je bil zelo čustven <3 .
    Pa hvala ti za odgovor: me veseli, da bodo nadaljevali s prevajanjem (bom že potrpela :) ), ker je super saga.

  7. G2 15/03/2013 11:20

    Tudi jaz komaj čakam Popotnico. Maxim enako velja zame, fora gor ali dol, najprej preberem konec.

  8. jana 17/03/2013 17:35

    Kot piše na zadnji strani, ta pisateljica je več svetlobnih let pred drugimi. Kakšne like ji je uspelo upodobiti. Me prav zanima kaj nam pripravlja v naslednji knjigi?

  9. maxim 18/03/2013 9:46

    Prebrala sem drugi del………………..aleluja………………………….,saj sploh ne najdem tistih pravih besed.
    Pri branju te serije, sem se ob vsakem delu posebaj večkrat iz srca nasmejala, še večkrat jokala in vedno sem par dni po prebranem v nekem čudno zamaknjenem stanju, ko razmišljam in se sprašujem o stvareh, ki pa jih raje ne bi delila z vami. Z mojim zdravjem namreč ni nič narobe, nisem še lih nora, je pa dejstvo, da sem spet čisto noter padla.
    Vem, da imajo vsake oči svojega malarja, a zame je to edinstveno, zelo posebno in daleč najboljše branje. In res je, (že Jana je to v svojem komentarju omenila) kar je Daily News na svojih straneh zapisal; Diana Gabaldon je več svetlobnih let pred svojimi pisateljskimi kolegi .
    Jaz jo enostavno obožujem in komaj-komaj čakam naslednjo knigo.

  10. jana 18/03/2013 13:29

    Maxim- kot, da si opisala moja čustva in razmišljanja ob tej knjigi. Jaz se tudi kar nekaj časa ne morem izklopit .Pa se imam za kar realnega in prizemljenega človeka. Tako, da sem kar malo olajšana, ko preberem, da nisem edina, ki tako podoživljam njene romane.
    Maxim lp. in veliko užitkov ob branju ti želim.

  11. sabina 18/03/2013 17:12

    Tudi jaz se vama- maxim, jana- pridružujem :)
    Diana Gabaldon je res čudovita pisateljica, se vidi, da ima odličen občutek za zgodbo in slog. Obožujem njene junake, ki se ti vtisnejo v spomin in se dotaknejo srca….Jamie in Claire pa sta prečudovit par, o katerem bi se dalo posneti filmsko sago. Kaj menite, drage dame? ;)

  12. maxim 18/03/2013 19:15

    Mislim, da se nekaj na tem, da bi posneli tv serijo že razmišlja in počasi premika.

  13. devil 18/03/2013 21:01

    js sm prebrala že celo serijo v angleščini ampak jo ponovno berem v slovenščini. škoda je samo ker jih tako počasi prevajajo, ker knjigo prehitro prebereš :) ljubezenska zgodba med jamiem in claire pa je edinstvena, meni zelo realna saj opisuje vzpone in padce, romantiko in tudi njune spore, skoraj vsakdanje stvari….in v tretjem delu (popotnica) bo še zelo zanimivo dogajanje ko se jamie in claire spet najdeta in da po toliko letih ljubezen med njima še vedno živi…pa tudi prepiri so enako vihravi :)

    da pa bodo posneli serijo pa se govori že nekaj časa, najprej so mislili posneti film nazadnje pa je pisalo na strani od diane gabaldon da naj bi bila nadaljevanka v produkciji hbo. ker je enostavno preveč v enem delu knjige da bi lahko posneli en del filma in mislim da bi bila nadaljevanka boljše ker bo bolj podrobna kot da posnamejo film brez podrobnosti in bomo razočarani :)

  14. maxim 19/03/2013 10:24

    Ojla,
    malo sem razmišljala in moram priznat, da v tem trenutku nisem niti slučajno navdušena nad idejo, da se vsa zgodba prenese še na tv ekrane.
    Verjamem, da smo že vse videle kak film posnet po uspešni knijgi in po ogledu ugotovile, da je film “kao-boljši”, oziroma, da vse skupaj knjigi ne seže niti do kolen.

    Zame je ta zgodba že sedaj popolna, jo imam raje takšno kot sem si jo sama na podlagi občutkov naslkila v svoji glavi, ne rabi več nobenega komercialno naravnanega idealiziranja in oh in sploh lepih filmskih igralcev.
    Nevem no, tako pač čutim, pa prosim ne mi rečt, da imam še vedno možnost si tega ne ogledat, ko enkrat bo, to namreč sama dobro vem.

  15. dg 22/05/2013 19:38

    Čeprav ne vsebuje toliko ljubezenski prizorov je preprosto čudovita zgodba. Komaj čakam nadaljevanja:-D

Napiši komentar