Moj plemeniti škot

Moj plemeniti škot

Avtor: SARAH MACLEAN
Serija: Scandal & Scoundrel, 2.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: A Scot in the Dark

* * * ½   25 vote
Oceni knjigo:
7

Lily Hargrove je osamljena lepotica, ki hrepeni po prijateljstvu in ljubezni. Samovšečni slikar Derek Hawkins jo prevzame s prijaznimi besedami in lepimi obljubami. Ko jo prosi, da bi mu gola pozirala, brez oklevanja privoli. Od tod do škandala ni daleč, kajti Hawkins razglasi, da bo Lilyjin akt razstavil pred vso londonsko visoko družbo.

Alec Stuart je Škot, ki sovraži Anglijo in vse, kar je povezano z njo. Požvižga se na to, da je podedoval enega najbolj častitljivih vojvodstev, in sploh ne ve, da je z nazivom dobil tudi varovanko Lily. Ob izbruhu škandala prihiti v London, odločen, da bo dekletu v desetih dneh poiskal vplivnega in uglednega moža, ki jo bo rešil pred sramoto. Lily pa mu prekriža načrte, ko razglasi, da se bo poročila samo iz ljubezni …

Komentarji:

  1. Lady Starlight 01/05/2018 6:10

    Oooooooo moj bog, ta mi je bila pa top of the top, prva ni še nič, ta je moja favoritka izmed vseh do zdaj prebranih od SM. In vojvoda, wooow, kakšen cuker, barbarski, neukročen, zaščitniški, ljubezniv … moja nova knjižna ljubav, vsekakor se je uvrstil med moje top junake. In tudi Lily ni bila od muh. Pa iskrivi humor, ki prežema vso knjigo. Obožujem jo.
    Edino bi opozorila, da je slika napačna, to je naslovka prvega dela ne drugega. :) :)

  2. Travniske cvetice 20/06/2018 6:43

    Ta je imela malo bolj zapleteno zgodbo, drugacno, ki se je lepo odvijala. Krasna knjiga. Kleypasova ne razocara.

  3. Taddie 24/06/2018 15:39

    Knjiga, ki spominja na en tak zelo hiter rollercoaster – v pozitivnem smislu. Dogajanje je ves čas napeto, na robu, če hočete, tudi dialogi so taki. In ravno tu mi manjka malenkost, ker so večkrat malce odsekani. Sicer morda to ni nujno slabo, kličejo k temu, da bi jih znova prebral in našel v drugo kak nov pomen, kaj skritega v njih. Meni je pobiralo pozornost, sem začela še jaz drveti po knjigi proti koncu. Zgodba mi je sicer všeč, junaka tudi, dinamika med njima tudi. In na njuno zgodbo ta drveč način paše, konec koncev je treba Lily hitro najti moža ;-) Alec je njami junak, pa še Škot povrh, kaj bi človek želel lepšega :-) In Lily junakinja, ki zna vzeti vajeti v svoje roke. Je lik, ki nakazuje, da smo v 19. stoletju in kam nas bo peljalo, kar se tiče žensk in njihove vloge. A sem že povedala, da bi rada vedela kaj več o grofu Stanhopu? ;-)

  4. nika88 30/07/2018 23:10

    Mene pa tale zal ni potegnila.Prve nisem odlozila,tale pa kar ni sla.Skozi cel roman sami obcutki krivde ali manjvrednosti..
    Ne vem.Jaz iskric nisem cutila kaj prevec.

  5. nika88 08/08/2018 9:50

    Uf, preberite naslednjo: Vojvodinja se ločuje. Knjiga je fantastična! Tu sem si pa res želela, da bi nekam šla in jo prebrala na dah. Tako sem si pa vzela nekaj trenutkov in si podaljševala čas branja, ker sem želela, da traja :) Naslednja o Sesily in Američanu pa bo v prvi polovici naslednjega leta.

  6. Urska 06/01/2024 20:22

    Meni pa žal ta knjiga ni navdušila….v prvi polovici sem se spraševala kako bi lahko glavna junaka sploh prišla od takega odpora drug do drugega, do ljubezni, v drugi polovici pa mulanje glavnega junaka, ki naj nebi bil vreden glavne junakinje zaradi travm iz preteklosti. Prvič mi je bilo težko prebrati knjigo te avtorice.

  7. Tjana 08/01/2024 0:03

    Prebrala sem vse prevedene knjige te pisateljice in vse so mi bile zelo všeč.
    Luštne

Napiši komentar