Poročni dogovor

Poročni dogovor

Avtor: MARY BALOGH
Serija: Survivor's Club, 2.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: The arrangement

* * * ½   22 vote
Oceni knjigo:
8

Očarljiva zgodba strastnega prebujenja in odrešitve.

Vincent Hunt, lord Darleigh, ki je na bojišču napoleonskih vojn oslepel zaradi razstreljenega topa, zbeži pred dobronamernim vmešavanjem – in ženitnim posredovanjem – svoje družne. Na srečo ga reši popolna tujka z očarljivim glasom. Gospodično Sophio Fry, ki poseže vmes in mu tako pomaga, njena skrbnica spodi od doma, zato se zdi, da se ponuja ena sama rešitev: poroka.

Sophia se v resnici boji svoje očaranosti nad tem čednim in vendar ganljivo ranljivim moškim. Lahko dogovor, ki ga porodi obup, oba pripelje do ljubezni, ki ji je usojeno, da postane večna?

 

Komentarji:

  1. Lady Starlight 27/01/2015 22:05

    Bila sem prav prijetno presenečena, ker mi je bila knjigica, še posebej pa Vincent zelo všeč. Všeč mi je bio, da se je vedno potrudil, da se je Sophia počutila lepo in dobro, da se ni zmenl za njen videz in da se je vedno potegnil zanjo. Na svojo stran me je pa pridobil, ko je nadutim bogatim snobom, ki so ga hoteli ujeti v zakon z njihovo ščerko, prav lepo pojasnil, da se ženi z njihovo “posvojenko”, s katero se zelo grdo in kruto ravnali. Pravzaprav me, predvsem začetek zgodbe, popolnoma spominja na pravljico o Pepelki.

  2. sabina 31/01/2015 16:40

    Še bolj čudovita zgodba kot prva! Bila sem očarana na Vincentom, ki vidi v Sophie več kot “sivo miš”, kot ji zaničljivo pravijo nečimrni in snobovski sorodniki. Vincent v njej vidi čudovito žensko, skrito za masko nevidnosti oziroma opazi, da je srčna, iskriva in polna domislic, Sophia pa na svojem možu občuduje, kako je sprejel svojo slepoto kot del življenja in je poln čudovite naravne nagajivosti. Njun poročni dogovor postane nekaj več – poglobi se v nekaj čudovitega, ki se z eno besedo imenuje ljubezen. :)
    Jaz sem naravnost očarana nad pravljično zgodbo (ocena +5, definitivno!) in se nestrpno veselim novih nadaljevanj.

  3. G2 02/02/2015 8:03

    Čudovita.

  4. zaba 09/02/2015 14:04

    Tale knjiga mi pa ni bila všeč, sem se zelo namučila da sem jo prebrala do konca…..

  5. janc.jancy 09/02/2015 21:01

    Ponovno nisem razočarana! Knjiga je čudovita! Nikoli nisem prav razmišljlala o tem, kako živijo ljudje s slepoto… ni jim lahko prav zares ne…. Vincent je imel veliko srečo, da je našel Sophie, ki mu je iz hvaležnosti še veliko bolj polepšala življenje! :)
    Morem pa povedati, da mi je bil zelo všeč del, kadar je Vincent mislil da je odličen ljubimec, ker je seveda moški.in je to to, boga Sophie si je pa morala sama najti in vzeti kar potrebuje :D no, le niso vsi moški popolni ljubimci ;)

  6. Mrs. Darcy 21/05/2015 10:00

    Meni sicer malo slabša od prve, ampak kljub temu dobra zgodba.

  7. maxim 23/08/2015 21:31

    Še ena zgodba, ki sem jo rada brala. Taka realna in zelo življenska in men sta obe do sedaj prebrani knjigi te serije všeč prav iz razloga, da glavni akterji niso popolni, niso kalup za ideale takratne družbe.

  8. Narcisa 31/01/2024 23:33

    Tudi meni je bila knjiga oz. zgodba zelo všeč. Posebno Vincent . Njegova zavest in potreba po osamosvojitvi od ljubeče družine. Ampak tudi Sophie…tako zanemarjena in ponižana v svoji mladosti….ampak s tako dobrimi in naprednimi predlogi in posluhom za svojega slepega moža. Vsi karakterji v zgodbi enkratni. Zakaj ni tudi v našem okolju tako?

Napiši komentar