Sisi: Naključna cesarica

Sisi: Naključna cesarica

Avtor: ALLISON PATAKI
Serija: novela
Zvrst: ZG

Org. naslov: Sisi

* * ½     11 vote
Oceni knjigo:
3

Piše se leto 1853 in Habsburžani so najmočnejša vladarska rodbina v Evropi. Mladi in premožni cesar Franc Jožef, čigar imperij se razteza od Avstrije do Rusije in od Nemčije do Italije, je pripravljen na poroko. Petnajstletna Elizabeta, vojvodinja Bavarska, ki jo vsi kličejo Sisi, odpotuje na habsburški dvor s svojo starejšo sestro Heleno, ki je zaročena z mladim cesarjem.
A kmalu po prihodu v Avstrijo se Sisi znajde pred nepričakovano dilemo: nehote se zaljubi v sestrinega zaročenca, on pa vanjo. Sisijina naivna očarljivost in energičnost, predvsem pa njena neizmerna lepota tako prevzamejo Franca Jožefa, da pretrga zaroko s Heleno in oznani, da se bo raje poročil s Sisi. Ko jo torej iztrgajo iz bavarskega zakotja in posadijo na prestol najbolj spletkarskega dvora v Evropi, si Sisi sploh ne predstavlja, kakšne težave in nevarnosti – pa tudi skušnjave – jo čakajo.

Cesarica močno poseže v politične in družinske vezi, saj si vseskozi prizadeva, da bi pridobila in obdržala ljubezen svojega cesarja, svojih ljudi in vsega sveta.

Komentarji:

  1. Lady Starlight 02/04/2016 12:13

    Sisi je zelo lep zgodovinski roman, ki lepo predstavi življenje avstrijske cesarice in življenje na dvoru.

  2. Svobodna 06/04/2016 10:15

    Alison Pataki je mojstrsko izgradila to zgodovinsko biografijo o res zanimivi ženski, katero še vedno občudujejo številni prebivalci držav, v katerih je prebivala. Postati žena cesarja pri 16-letih je bila zanjo intenzivna izkušnja s številnimi vzponi in padci.

  3. Narcisa 07/12/2023 15:36

    Ja…kljub letom je bila nenavadno “miselno zrela”. To ji moramo zavidati . Seveda je imela grdo izkušnjo s taščo Zofijo in veliko ljubezni pri možu. Žal pa sem glede njene nadaljne življenske poti, ( ni v tej knjigi ) ki jo je izbrala nisem več na njeni strani. Po zgodovinskih virih je bila zelo egoistična do okolice, otrok, in samozadostna zase kljub vsem zapletom z zdravjem.

Napiši komentar