Kačji pastir v jantarju

Kačji pastir v jantarju

Avtor: DIANA GABALDON
Serija: Outlander, 2.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Dragonfly in Amber

* * * *   56 vote
Oceni knjigo:
67

Claire Randall je dvajset let hranila svojo skrivnost. Toda zdaj se je skupaj s svojo hčerko vrnila na megleno Škotsko višavje. Claire namerava tu razkriti svojo resnico, ki je tako osupljiva kot dogodki, s katerimi se je vse začelo. Povedati želi resnico o starodavnem krogu stoječih kamnov, resnico o ljubezni, ki se ne zmeni za čas, in resnico o Jamesu Fraserju, škotskem bojevniku, čigar strast je nekoč tako pritegnila mlado Claire, da se je odpovedala varnosti svojega časa in se odločila ostati v nevarnosti njegovega.

Zdaj bo zapuščina krvi in poželenja postavila pred preizkušnjo njeno rdečelaso hčer Brianno, ko se bo Clairino neverjetno potovanje, na katerem bo spoznavala samo sebe, nadaljevalo na pariškem dvoru, polnem spletk, kjer najde svoje mesto tudi Charles Stuart; tu bo skušala preprečiti vstajo na Višavju. Pri vsem tem pa se bo z zadnjimi močmi borila, da bi rešila svojega še nerojenega otroka in moškega, ki ga ljubi.

Komentarji:

  1. vipavka 20/06/2013 7:47

    Meni je bila ta knjiga boljša kot Tujka – čeprav je nadaljevanje iste zgodbe.
    Ker pa moja radovednost nima meja, sem nadaljevanja začela brati v angleščini.
    Vsekakor pa čakam na naslednje prevode v slovenščini.

  2. Erinyes 25/06/2013 10:49

    wow…čudovito…za obe knjigi…prosim tretjo…zelo močno se govori, da bojo snemali oz. snemajo serijo na podlagi teh knjig, zato bi rada prebrala knjige preden pogledam serije

  3. G2 13/09/2013 11:23

    Tujko sem prebrala že 2X, sedaj pa drugič berem Kačji pastir v jantarju. Glede na komentarje o prevodu in izdaji 3. knjige v Tujki, sem prav žalostna. Pa še konec je tako vabljiv, da enostavno bi morali v Anu elari nadaljevati s prevodi serije Outlander.

  4. Erin* 14/10/2013 10:53

    tako…glavni igralci za serijo že izbrani…bom zelo razočarana, če bom imela prvi dve knjigi v slovenščini v zbirki ostale pa malo mešano

  5. Rebeka 23/02/2014 2:39

    Ampak a ni zgornji opis bolj primeren za nadaljevanje kot za Kačjega pastirja? Menda nisem kaj pomešala … brala sem namreč tudi tretjo, čeprav neprevedeno.

  6. janc.jancy 23/03/2014 11:02

    Tudi sama sem prebral to knjigo, čeprav je na začetku nisem želela saj sem slišala da nebodo več prevajali te serije in ker se je Tujka tako lepo končala sem mislila pri tem ostat… Kje pa!! Nisem dolgo zdržala, radovednost je bila prevelika. Mislim, da z besedami nebi mogla opisat svojih občutkov: sreča, ljubezen in žalost… Še potem ko sem jo prebrala nemorem nehat razmišljat na določene odlomke, sploh ko mu Claire reče da jo naj zaznamuje, da jo bo brazgotina spominjala nanj ( jokala sem kot neurje). Lahko le rečem, da si verjetno tako močno ljubezen želi vsaka punca…in res je škoda, da se ravno Popotnica nebo več prevajala

  7. eloise 15/04/2014 19:39

    Osebno mi je bila tale knjiga še boljša kot Tujka, čeprav je bila tudi slednja fenomenalna.
    Dogajanje je res razgibano in doživeto ter jo vsekakor priporočam v branje.
    Čeprav dvomim, da bodo serijo še naprej prevajali, vseeno upam, da dobimo še kakšen prevod. Do takrat pa nadaljujem z branjem v angleščini.

  8. Rebeka 26/05/2014 18:34

    Obe knjigi – Tujka in Kačji pastir – sta odlični, nadaljevanja so pa še bolj nora … naj povem še to, da se potem zgodi še veliko veliko več, ampak prvi dve knjigi sta najboljši. Namreč, evropska zgodovina mi je veliko bližje kot ameriška.

    In še nekaj mi je všeč – ne gre za nek rosno mlad par, ki je na začetku življenja in bi bila za oba prva ljubezen, temveč za dve izpopolnjeni osebi, ki sta dali v življenju že kar precej skozi. Res odlično branje, kapo dol Diani Gabaldon!

  9. Monika 07/08/2014 12:45

    že gledala prvi del serije Outlander…..preprosto fantastično …………..sploh mi je pa še toliko bolj všeč ker sem nora na ŠKOTSKO

  10. Monika 07/08/2014 12:48

    knjig nisem brala ampak kot vidim po opisu tu na netu se serije začnejo z knjigo Tujka

  11. Mrs. Darcy 20/08/2014 13:53

    Serija se začne s Tujko in po prvih dveh ogledanih delih ji zelo lepo sledi. Sem navdušena nad videnim.

    Ker očitno ne bo prevoda naslednje knjige v slovenščino, me zanima, ali ste si knjige kje izposodili ali kupili nadaljevanja?

  12. maxim 20/08/2014 14:35

    Tujka 1 in 2 in njuno nadaljevanje Kačji pastir v jantarju prav tako 1 in 2, sta kot kaže prav zares vse, kar smo dobili v slovenščino prevedeno iz celotne serije Outlander. Nadaljevanja pa v izvirniku, če ste vešče branja v angleščini. Po spletu, tudi na Emka.si, se da naročit žepnice za 12eur , čakaš 2-3tedne, in to je to. Jaz pa, glede na to, da angleščina ni lih moja jaka stran lahko samo sanjammmmmmmmmmmmmmmmm.

  13. maxim 20/08/2014 14:41

    Pa po vsej verjetnosti se da tut kaj “dol potegnit”, da lih ni treba kupit.

  14. Lady Starlight 20/08/2014 16:41

    No, da namignem – nekaj mi je drobna ptičica prišepnila, ampak res čisto neuradno in čisto. čisto. čisto mogoče o nadaljevanjih. ;)

  15. sabina 20/08/2014 17:35

    Lady Starlight, jaz bi bila nadaljevanj zelo zelo zelo vesela. Jaz bi bila med prvimi v vrsti za nakup. :D Gabaldonova je zame pravi biser v opisovanju Škotov, da o ljubezni med Claire in Jamiejem ne govorim, povsem me je prevzela. Bom zelo močno držala pesti.

Napiši komentar