Nedolžni ogenj

Nedolžni ogenj

Avtor: BRENDA JOYCE
Serija: Bragg Saga, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Innocent fire

68 votes Cast your vote now!
Oceni knjigo:
120

Prva knjiga Saga o Braggovih

Miranda zapušča edino življenje, ki ga je kdaj poznala, da bi se, naivna in nedolžna, poročila z moškim, s katerim se še ni srečala. Na potovanju k njemu jo spremlja zaročenčev prijatelj Derek Bragg. Možat, neotesan Teksašan jo z robatostjo in s prostodušno hvalo njene lepote spravlja v bes. Srčno se želi vrniti domov, preden si zapravi krepost in srečo.

Derek ni pričakoval, da bo Miranda tako ostro zavračala njegovo iskreno občudovanje. Čeprav si noče priznati svojih čustev, ve, da se brezupno zaljublja vanjo. Kmalu se tudi Miranda začne boriti s poželenjem po svojem zaščitniku – in se spraševati, ali ne bi bilo bolje žrtvovati svojo nedolžnost ognju, ki ji neustavljivo žge srce.

 

Komentarji:

  1. jana 06/08/2013 10:38

    V poplavi knjig katere sem v zadnjem času prebrala, je ta ena izmed redkih, katera je pustila močan pečat. O tej knjigi se brez dvoma ne bom čez kakkšen teden spraševala ; kaj se je že dogajalo v tej zgodbi? Res, da je na momente kruta, ampak časi so bili taki. (Saj so bili Višavci tudi – njihov meč je še kako bil neusmiljen do nasprotnikov). Glavni junak Derek mi je bil sploh špica, medtem, ko pa Miranda mi je šla občasno s svojo cmeravostjo na živce. Ampak kaj, ko je bila tako mlada, nevedna in še pretirano pobožna. Skratka knjiga si zasluži več kot 5-tudi zaradi grafične obdelave in naslovnice. Skratka roman, ki te ne pusti hladnega in te še nekaj časa ne zaposluje misli!!!

  2. maxim 09/08/2013 14:46

    Pa sem jo tudi jaz-prebrala namreč. Bilo mi je v zadovoljstvo in nestrpno pričakujem drugo.
    Je pa mene osebno, bolj kot nasilje ponovno pretreslo spoznaje, kako ka-ta-str-fa-lna je bila spolna vzgoja deklet tistega časa. Mirandina je res zaradi njene samostanske vzgoje poden od podna, a tudi ostale niso bile kaj prida bolj razsvetljene. Ponavadi ne bi lih dosti razmišljala ob možnosti da pokukam v tiste čase, a glede tega sem pa vseeno hvaležna, da živim dve stoletji kasneje.

  3. sabina 28/08/2013 17:50

    Odlična knjiga, ki si zasluži odlično oceno! Zame je ena od presežkov v poplavi ljubezenskih romanov zadnje čase. Zgodba me je povsem prevzela s svojo izvirnostjo in se pridružujem mnenju jane. Res je, da je kar nekaj grozljivih prizorov, ampak žal je to bilo tudi v resnici. Belci so vstopili v deželo Indijancev, jih začeli zasužnjevati, ženske posiljevati itd., potem so pa enak vzorec začeli uporabljati tudi Indijanci do belcev (tudi pri različnih indijanskih plemenih je bilo zelo različno ravnanje z ujetniki!) …..Mogoče je bila tudi Miranda na trenutke nadležna s svojo gorečno pobožnostjo in izredno nedolžnostjo ter naivnostjo, vendar ne morem reči, da ni močna. Miranda zna biti borka in tudi strastna, če ima moškega, ki jo ljubi in je nima za lastnino, kot npr. tisti ogabni Chavez. Junakinjo po eni strani zelo dobro razumem, zakaj se boji moških in spolnosti (posilstvo, otroške travme, sestra Agnes, ki jo je vzgajala, je bila posiljena itd.), po drugi strani pa je čudno, da je bila toliko nevedna, kot pravi maxim v zgornjem komentarju. žalostno Spolnost je v tistih časih veljala za grdo, za tabu. Karkoli že, zgodba me je zelo očarala na svoj način in komaj čakam naslednjo.

  4. G2 02/09/2013 8:11

    Komaj čakam 2. knjigo. Upam, da bo še ta mesec.

  5. Mateja 26/09/2013 11:27

    Se popolnoma strinjam z zgoraj napisanim komentarjem Sabine. Zanima me kdaj bo izšla naslednja knjiga iz serije Bragg?

  6. G2 26/09/2013 11:39

    Knjiga mi je tako lepa, da jo že drugič berem. Je ene redkih, ki sem jo kupila v trdi vezavi in komaj čakam 2. knjigo.

  7. G2 27/09/2013 13:50

    Juhej, izšla (24.09.2013) druga knjiga Ognjena nevihta. Upam, da bo kmalu na policah.

  8. nika88 06/10/2013 18:38

    a bo na voljo tudi kmalu kakšna mehka vezava?

  9. didi 22/11/2013 17:45

    Čudovita lepa ljubezenska zgodba

  10. janc.jancy 29/01/2014 19:39

    čudovita zgodba, ena boljših ki sem jih v zadnjem času prebrala.

  11. urednica Maja 07/02/2014 22:51

    Hejhoj, punce! Kar dolgo se nisem oglasila, ful dela v službi :(. Temni plameni, 4. knjiga iz serije o Braggovih, se tiskajo. Prve tri knjige pa so ravno izšle tudi v mehki vezavi.

    Spet imam nekaj knjig za razdeliti :). Bom, tako kot sem obljubila lani, najprej izpolnila želje tistim, ki ste se že javile. Takole:
    Vijoličasti plamen: mari, G., maxim, Anika, lunca
    Temni plameni: Patricia, Lady Starlight, G2

    Imam še nekaj drugih knjig, bom pregledala in seznam za podarjanje napisala v ponedeljek. Do takrat pa – lep bralni vikend :)!

  12. evi 08/02/2014 8:12

    No tudi jaz bi si želela, enkrat dobiti kakšno knjigo, glede na to; da si jih moram vse kupiti sama. Sem namreč že skoraj odvisnik od knjig in v teh časi je to kar težko.Naša knjižnica, pa je tako slabo založena, da imam verjetno jaz več ljubezenskih knjig od njih.Začela sem jih že posojat in zdaj so se prijateljice, kar navadile, da jih kopujem in posojam.Naštela sem jih 152 kom.In najbolj žalostno je, da se zdaj iste knjige prodajajo za zelo male zneske.Hvala

  13. Ella 08/02/2014 8:59

    Tudi zame bi lahko rekli, da sem te vrste odvisnik – kar ne morem dočakati nove knjige, da pride v knjižnico. Moraš biti kar iznajdljiv, da zadostiš tej obsesiji. Mogoče bom tudi jaz prišla v poštev pri tej akciji. Bilo bi super.

  14. janc.jancy 08/02/2014 11:40

    se smem tudi jaz pridružit prošnji za kakšno knjigo? vse tri že imam in sem navdušena, tako da komaj čakam na četro :) tudi sama jih raje kupujem v trdi vezavi saj mi te knjige veliko pomenijo in vedno ko jih vidim na polici sem zelo ponosna da so moje, res pa je da je potrebno vse kupiti, hvala bogu za SK da nam vsaj malo zmanjšajo ceno in ne rabimo kupovat po redni ceni. Tako da @urednica Maja tudi jaz bom vesela kakšne gratis knjige ki bo delala družbo ostalim knjigam na moji polici ;)

  15. Patricia 08/02/2014 11:45

    Oh, urednica Maja, to je pa lepo :). Že komaj čakam tisti dan, ko bom dobila Temni plamen v roke. Tako ali tako sem nora na Brendo Joyce :D. Ob tej priložnosti, se še enkrat najlepše zahvaljujem.

Napiši komentar