Nedolžni ogenj

Nedolžni ogenj

Avtor: BRENDA JOYCE
Serija: Bragg Saga, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Innocent fire

* * * *   68 vote
Oceni knjigo:
120

Prva knjiga Saga o Braggovih

Miranda zapušča edino življenje, ki ga je kdaj poznala, da bi se, naivna in nedolžna, poročila z moškim, s katerim se še ni srečala. Na potovanju k njemu jo spremlja zaročenčev prijatelj Derek Bragg. Možat, neotesan Teksašan jo z robatostjo in s prostodušno hvalo njene lepote spravlja v bes. Srčno se želi vrniti domov, preden si zapravi krepost in srečo.

Derek ni pričakoval, da bo Miranda tako ostro zavračala njegovo iskreno občudovanje. Čeprav si noče priznati svojih čustev, ve, da se brezupno zaljublja vanjo. Kmalu se tudi Miranda začne boriti s poželenjem po svojem zaščitniku – in se spraševati, ali ne bi bilo bolje žrtvovati svojo nedolžnost ognju, ki ji neustavljivo žge srce.

 

Komentarji:

  1. aja 08/02/2014 11:52

    @evi, midve sva pa nekako na istem s tem kupovanjem knjig. in vem, kaj hočeš povedati s tistim, da se zdaj določene knjige prodajajo za majhne zneske, ja :(

  2. lunca 08/02/2014 14:55

    O, urednica Maja to je pa tako lepo presenečenje :). Knjiga je zame najlepše darilo, zato sem še toliko bolj vesela, da sem med izbranimi. Res, najlepša hvala.

    Me pa zanima, kam moram poslati svoj naslov. Mogoče mi lahko pomaga tudi katera od vas.

  3. sabina 08/02/2014 16:55

    Tale naša urednica Maja je res prava zlata dušica. Vsem,ki ste sedaj dobile knjigo, želim čim več bralnih užitkov …..:)

  4. aja 08/02/2014 20:22

    @lunca, če še nisi, lahko naslov sporočiš na mail urednice Maje: maja.ogrizek@mkz.si. Ne pozabi pripisat svojega nicka ;)

  5. Anika 08/02/2014 21:31

    Super urednica Maja. :)

    Lepo, da tako lepo skrbite za nas. Komaj čakam, da dobim v roke Vijoličasti plamen.

    Če pa bo še kakšno tovrstno obdarovanje knjig, se najlepše priporočam za Temni plameni, pa tudi za kakšno drugo knjigo.

    Kam pa sporočim svoj naslov?

    lp

  6. lunca 08/02/2014 21:39

    @aja, najlepša hvala :). Res sem vesela, da si se odzvala na mojo prošnjo.

  7. EVI 09/02/2014 8:22

    ( Aja) Ja res sem skoraj malo razočarana, ko vidi po kakšni ceni se knjige sedaj prodajajo.V SVETU KNJIGE sem več kod 20 let in za to zvestobo in na vse knjige, ki so samo v trdi vezavi in zato enkrat dražje, bi mi lahko podarili kakšno knjigo.In kaj mi dajo za vsa ta leta, raje ne komentiram, ker pripravljam izpisnico.Glede na vse to, sem sedaj bolj previdna in čakam mehke vezave in kakšne akcije, ker si tega ne morem več privoščit v takšnem obsegu.Tudi pri žepnicih imajo sedaj akcijo, eno plačaš, drugo dobiš. Roko na srce, glede na knjige, ki jih berem, mi tista zastonj nič ne koristi.In ( aja) sem še šla enkrat preštet vse knjige in jih je 195 kom od tega sem jih 10 prodala, da sem si kupila nove.In nisem jih dobila ali kupila za 3, 5 in 10 eur.

  8. maxim 09/02/2014 10:07

    Rekla bom samo hvala urednica Maja. Podarjena knjiga je bila moj načrt za nakup enkrat te dni in zato sem še toliko bolj vesela, ker si bom na ta račun lahko privoščila četrto iz serije.

  9. aja 09/02/2014 13:04

    @lunca, z veseljem pomagam :).

    @EVI, sama sicer nisem v Svetu knjig (pri teh željah mi hb pomaga prijateljica, ki je). Moja zbirka prav tako obsega število knjig, ki je približek tvojemu. Ko berem, kaj pišeš, je tako kot bi pisala to jaz. Popolnoma te razumem in žal me vse skupaj jezi. Za denar, ki ga ti daš za eno knjigo, nekdo drug dobi 3, 4 ali več. Saj je do tukaj vse lepo in prav, toda ko bi vsaj nekdo cenil in mogoče to nekako nagradil. Res žalostno, saj tako izgubljajo nas, ki smo zveste stranke in kupujemo knjige tudi takrat, ko stanejo 30€ in ne 3.

    Vsekakor pa cenim vsako podarjeno knjigo in to kar počne urednica Maja, je krasna gesta.
    In, @urednica Maja, tudi jaz se ob tej priložnosti priporočam za naprej ;)

  10. Lady Starlight 10/02/2014 9:13

    Urednica Maja – ko sem danes počekirala na našo ljubo stran KR, me je čakalo tako lepo presenečenje, da se mi bo smejalo še cel teden. Najlepša hvala, da ste mi polepšali dan. :)
    In prav očarala me je vaša dobrosrčnost, prijaznost. HVALA iz srca. :)

  11. Lady Starlight 10/02/2014 9:30

    Glede na komentarje o nakupih in cenah knjig. Tudi sama čisto vsako zgodovinsko romanco kupim takoj po izidu in prostovoljno v trdi vezavi (imam polne 3 knjižne omare). Ne vem za vas, ampak meni se zdi logično, da če želim imeti trdo, kvalitetnejšo, lepšo vezavo, da bom zanjo plačala več in me ne moti. Zavestno podpiram založbe z nakupom, ker vem tudi sama kakšni stroški nastanejo ob izidu knjig – verjemite, da niso mali, niti slučajno, tepe nas pa še mala naklada, škoda, da nimamo več prebivalcev. Poleg tega vem, da če knjigo kupim v redni ceni, da bo založba imela več kapitala na voljo in bom lahko prej spet pebrala kakšno novo knjigico. Ker od knjižnic založbe ne služijo. Zato pa sem tudi sama vesela za take dogodke in take angelčke kot je urednica Maja in sem vsake knjige hvaležna. Se mi je že večkrat pripetilo, da sem dobila v dar knjigo pri kakšni nagradni igri in to je tisto, kjer se meni povrne nakup knjige, še bolj pa seveda v užitku branja, ki mi ga le-ta prenaša. A niso ti več vredni kot 30 €? Poleg tega pa so vedno neke ugodnosti, sama knjige nikoli ne plačam v čisto redni ceni, z vsemi se da zmeniti za popuste: Anu Elara nudi na redne cene vedno 20 % popusta, pri Meandru tudi vedno ponudijo ugodno ceno preko kupončkov, vse ljube romance MK lahko prav tako kupimo pri Svetu knjige z 20 % popustom, tudi pri Učilih se da dogovoriti za kakšne manjše popuste … no, to je le zgolj moje mnenje in pojasnilo zakaj jaz zavestno kupujem knjige v redni ceni in zakaj se mi zdi žalostno, da se morajo take uspešnice velikokrat prodajati po mizernih cenah (3 €), ko pa so vredne veliko več.

  12. aja 10/02/2014 10:21

    @Lady Starlight, nekako sem pričakovala tvoj komentar. Ne vzeti napisanega preveč osebno, no :) Vse lepo in prav, kar si napisala, pravzaprav se strinjam do pike s teboj. Toda to ni tisto, o čemer sem pisala sama. Hočem reči, naj npr. založbe uvedejo nekakšen sistem, ki bi tistemu, ki pri založbi kupuje redno, dal majčken dodaten popust (recimo na vrednost nakupa v določenem obračunskem obdobju), tako bi tudi redni kupci dobili nekakšno zadoščenje. Govorim o nekakšen osebnem popustu in ne tistih rednih 20% ipd. Zato pa založbe prodajajo na koncu knjige po mizernih cenah, ker nas je le peščica, ki knjige kupuje po redni ceni.
    Ne glede na vse napisano, bom knjige še vedno kupovala po rednih cenah, saj se ne morem upreti novim izdajam. Bi bilo pa dobro, ko bi nas bilo takih več.
    Res pa je, tudi meni, knjiga najlepše darilo. In če se najde nekdo, kot je urednica Maja, ki nesebično podarja knjige, priznam: ne znam opisati z besedami, kakšna zlata oseba je.
    (pa predlagam, naj skrbnica KR zbriše tole ‘debato’, saj res ne sodi sem )

  13. evi 10/02/2014 10:39

    Lady Starlight resnično sem vesela zate, da si v teh časih lahko privoščiš, kvalitetno trdo vezavo knjige in zato plačaš enkrat več.Jaz osebno si tega ne morem več.Meni 30 eur pomeni veliko in če lahko kupim knjigo z mehko platnico enkrat ceneje, je meni osebno razumljivo, da si jo bom kupila, ker vem, da bom za ta denar lahko kupila dve.Knjiga z mehko vezavo ima enako vsebino in mi vsekakor nudi užitek ob branju in tudi jaz pripevam svoj del založbi, glede na to, da lahko potem založba knjige kasneje prodaja po 3eur.Vsak ima svoje mnenje in nimamo vsi enakih finančnih zmožnosti, kar pa ne pomeni, da nimamo enake želje ( VZETI DOBRO KNJIGO V ROKE IN ZA TRENUTEK POZABITI NA PROBLEME IN UŽIVATI , KO DOBROTA NI SIROTA IN LJUBEZEN NI BOLEZEN ).Moja želja in mnenje je bilo, da si tudi jaz zaslužim eno PODARJENO knjigo.Podpiram urednico Majo in veliko uspeha. ( aja) na vse kar si rekla se podpišem in ti dam prav, me veseli, da si razumela kaj me moti.Vsem veliko užitka v branju.

  14. G2 10/02/2014 12:00

    Od petka dalje nisem utegnila pregledat strani KR in pred nekaj trenutki sem doživela čudovito presenečanje. :) Hvala in še enkrat hvala urednica Maja. Zlata ste. Zbirka Braggovih ima častno mesto na moji knjižni polici in je ena redkih v trdi vezavi. :)

  15. diana* 10/02/2014 12:03

    Moram se sama dodati komentar:-) res je tako da je zalozbe treba podpirati z nakupi. Zal pa si v danasnjih casih veliko ljudi trde vezave ne more privosciti:-) torej boljse mehka vezava kot pa nic:-) se pa tudi sama priporocam za knjigo:-) mislim da je bomo vse vesele..tiste ki kupujemo se bolj pa tiste ki si tega ne morejo privosciti:-)

Napiši komentar