Nedolžni ogenj

Nedolžni ogenj

Avtor: BRENDA JOYCE
Serija: Bragg Saga, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: Innocent fire

* * * *   67 vote
Oceni knjigo:
120

Prva knjiga Saga o Braggovih

Miranda zapušča edino življenje, ki ga je kdaj poznala, da bi se, naivna in nedolžna, poročila z moškim, s katerim se še ni srečala. Na potovanju k njemu jo spremlja zaročenčev prijatelj Derek Bragg. Možat, neotesan Teksašan jo z robatostjo in s prostodušno hvalo njene lepote spravlja v bes. Srčno se želi vrniti domov, preden si zapravi krepost in srečo.

Derek ni pričakoval, da bo Miranda tako ostro zavračala njegovo iskreno občudovanje. Čeprav si noče priznati svojih čustev, ve, da se brezupno zaljublja vanjo. Kmalu se tudi Miranda začne boriti s poželenjem po svojem zaščitniku – in se spraševati, ali ne bi bilo bolje žrtvovati svojo nedolžnost ognju, ki ji neustavljivo žge srce.

 

Komentarji:

  1. maxim 19/02/2014 13:10

    Kratek opis vsebine je vsekakor zelo obetajoč, za povrh pa imata še lepi naslovnici.

  2. evi 19/02/2014 13:51

    (Maxim na) pojdi na scri.. in jo preberi od tako velike ljubezni ki je med Eleno..in R.,, se ti bodo orosile oči verjemi.Všeč mi je sama zgodba, ki je ves čas napeta in se stopnuje do konca, kjer je zame finale, ko ljubezen premaga smrt.Meni so bili najlepši ljubezenski romani PLAMEN IN CVET, ZIMSKA VRTNICA, IZMIKAJOČI SE PLAMEN, WHITNEY, MOJA LJUBEZEN, RAZKOŠJE ČASTI, NAGRADA in normalno vsi od Gaelen Foley ne vem kakšna je Brenda Joyce.Patricie Alge se uvršča med moje najlepše, ki pustijo sled solza na obrazu.Preberi ne bo ti žal, škoda je, da je v hrvaščini.

  3. Lady Starlight 20/02/2014 14:43

    Sundaysmile, hihih, tudi nad amno vsi obopujejo, ampak vedno rečem: ne pijem, ne kadim, ne ponočujem, neko razvado pa ja lahko imam. ;)

    Evi, o, najlepša hvala, po tvojem opisu sodeč bi bili ti knjigi tudi meni všeč. Poleg tega imave pa skoraj enak seznam najljubših knjig. Edino kaj je, je meni težko brati v hrvaščini, se bomo mogle pomatrat, da nam ju bodo izdali v slovenščini. ;)

  4. Inge 20/02/2014 16:18

    No glede kupovanja knjig, tudi sama menim, da smo v Sloveniji kar navajeni, da v knjižnico pridejo zelo hitro po objavi in jih potem avtomatsko ne kupujemo, čeprav imamo možnosti.
    Pri meni je tako, da preden kupim ljubezenski roman temeljito premislim, ker pač vsi romani zame niso “1. kategorija”- pri zelo malo avtoricah grem na ziher in kupim knjigo, ker včasih tudi če mi je prva knjiga določne avtorice všeč in vem, da jo bom večkrat prebrala, pri določenih, so nadaljevanja prav porazna (tako npr. zame Stephanie Laurens, Julie Garwood, itd).. Tako se npr. kesam ker sem kupila Vrtnico v divijini, ki me je prav klicala in ko sem jo prebrala, sem vedela, da je ne bom prebrala nikoli več.. zato za določene knjige, ki sem jih kupila razmišljam, da bi jih podarila knjižnici…Zaradi tega si večkrat raje sposodim in potem če mi pusti svoj pečat jo kupim v katerikoli vezavi-od založbe Učila pa striktno v broširani in čakam, da naberem 3 :)
    Mislim, da je problem pri ljubezenskih romanih, ker se nam zdi njihov nakup razmetavanje denarja, ker jo kao enkrat prebereš in potem nikoli več.. In na žalost, čeprav sem strastna ljubiteljica ljubezenskih romanov z zelo lahkim srcem kupim knjige o jogi, pilatesu, zdravstvu, kuharskih receptih..medtem ko okrog ljubezenskih romanov hodim okoli kot mačka okrog vrele kaše :) ampak zelo čakam naslednji nakup-Ruth Costello(vsaj mislim, da se tako kliče), saj smo že v drugi polovici februarja :)
    lp

  5. malazvezdica25 20/02/2014 17:35

    Inge. Ce imas kaksno knjigo bi jo z veseljem imela…ljubezenske. pisi ce kej imas.lpq

  6. evi 21/02/2014 8:23

    Lady Starligt, ja imam enak problem.Moram se pomatrat, ampak za to knjigo se je vredno.Zato, ker si resnično želim, da se prevede v slovenščino sem jo tukaj izpostavila in če nas bo več, nam mogoče uspe.Veš tudi jaz, gledam skozi na stran klub romantik in če je knjiga dobro ocenjena ( tu predvalada tvoje mnenje in od maxim,..) jo kupim v trdi vezavi, če pa niste zelo navdušene, pa v mehki vezavi.Vsem želim veliko bralnih užitkov.

  7. aja 21/02/2014 8:50

    @evi, jaz pa tako: jo kupim (trda vezava prevladuje), pa če mi ni, poskusim prodat :)
    Tokrat komentiram predvsem zato, da povem, da sta me predloga @evi zelo zainteresirala, tako da tudi jaz navijam za prevoda! :)

  8. aja 21/02/2014 16:58

    Izšli so Temni plameni, jeeee :)

  9. Lady Starlight 21/02/2014 22:17

    Inge ja, tudi meni se zdi, da Ruth Cardello zeeeelo obeta, pa nisem ljubiteljica sodobnih romanc, ampak nekako ta njen stil kar posrka. Prišlo je do zamude,predvsem zaradi težav z elektriko, ki so bili, upajmo, da bo čimprej. ;)

    Evi, iii, sem zelo vesela, da ti moje mnjenje pomaga pri odločitvi glede knjig, se počutim prav počaščenoo. Se bomo morale res potruditi, če praviš, da je tako dobra. Vsekakor si mi vzbudila radovednoooost. ;) ;) ;)

    Aja, juhuhuu,se jih že veselim, glede na o, da jih dobim kot darilo od naše drage urednice maje, mi bodo pa še večja dragocenost. :)

  10. malazvezdica25 22/02/2014 12:05

    Aja ,kje pa si videla dabso izsli Temni plameni? Ker jih na emki ni pa tut na cobisu pise da so se v tusku.

  11. aja 22/02/2014 13:56

    @malazvezdica25, videla sem na tedenskih novostih na MK, dam link: http://www.mladinska.com/za_medije/tedenske_novosti

  12. MILADY 23/02/2014 17:28

    Pozdravljene vse ljubiteljice dobrih ljubezenskih romanov. Oglašam se prvič, vendar že zelo dolgo spremljam komentarje in jih z veseljem preberem, saj dobim s tem dober navdih, katere knjige naj kupim. Vendar me pa pri naših založbah moti, da izdajo najprej trdo vezavo knjig, šele zelo dolgo zatem mehko. Če bi izdali obe hkrati, bi sigurno kupil marsikdo knjigo že prej in ne bi čakal na vrsto v knjižnicah. Morda ima katera od urednic založb odgovor na to vprašanje, z veseljem bi ga slišala.

  13. Lady Starlight 24/02/2014 9:24

    Pozdravljena Milady, upam, da se boš še večkrat kaj oglasila in delila še svoja mnenja o knjigah. ;)
    Meni so enkrat glede trdih vezav odgovorili, da je to zato, ker stroške izdaje po navadi pokrivajo trde vezave in zato izdajo prve le-te, saj se z broširanimi stroški izdaje ne pokrivajo. Zdaj pa ne vem kako je na tem in če je to to. Sicer bi verjetno vseeno se lahko izdale obe hkrati, po moje bi bilo boljše in bi kot si rekla več bralk kupilo broširano, ne pa da pred izdajo broširanih že preberejo knjigo v knjižnici. :)

  14. maxim 24/02/2014 18:07

    EVI šele sedaj sem prebrala………….in rečem lahko samo, da sem res zelo vesela, če ti tako kdaj pa kdaj olajšam odločitev za nakup knjige.

  15. urednica Maja 26/02/2014 10:58

    Živjo,

    Izdajanje knjig v trdi in mehki vezavi je stvar različnih elementov, načeloma je pa tako, da se določijo paketi knjig v mehki vezavi, ker količina natisnjenih knjig določa strošek tiska. Včasih se lahko zgodi, da se trda in mehka vezava tiskata hkrati, kot pri Temnih plamenih, včasih pa je zamik lahko leto ali več, kot bo recimo pri Mayi Banks, ki bo izšla leta 2014, mehke vezave pa nimamo še planirane, tj. knjig še ni predvidenih za tisk žepnic. Včasih se potem zgodi, da mehka vezava čaka na prodajo, o tem pa odloča prodaja glede na povpraševanje ali akcije v klubih itd.

    Skratka, razlogi za sočasni ali nesočasni tisk so različni, niso pa odvisni od urednikov, ampak od mnogih drugih dejavnikov (ki tudi niso povezani samo z dobičkom, ker nam založbam gre v prvi vrsti za zadovoljstvo bralcev in da ustrežemo čim več različnim povpraševanjem) ;).

Napiši komentar