V postelji z bojevnikom

V postelji z bojevnikom

Avtor: MAYA BANKS
Serija: Highlander, 1.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: In bed with highlander

* * *     68 vote
Oceni knjigo:
37

Ewan McCabe je bojevnik, trdno odločen premagati sovražnika. Zdaj ko je dozorel čas za boj in se pripravlja, da bo z orožjem dobil, kar mu pripada, se v Ewanovih rokah proti njegovi volji znajde modrooka zapeljivka vranje črnih las. Mairin bi resda lahko pomenila odrešitev za  

 

Ewanov klan, toda moški, ki ne sanja o ničemer drugem kot o maščevanju, kaj malo ve o tem, kako se zmaguje na ljubezenskem polju. 

 

Mairin, nezakonska kraljeva hči, je rešena iz nevarnosti samo zato, da vzame za moža svojega karizmatičnega in gospodovalnega rešitelja Ewana McCaba. Toda privlačnost, ki jo čuti do robatega Višavca, rodi hrepenenje po njegovem nežnem dotiku; pod njegovo čutno oblastnostjo se prebudi njeno telo. Mairinina duhovna moč, srčnost in strastnost so na pragu vojne velika preizkušnja za neustrašnega bojevnika Ewana McCaba.

Komentarji:

  1. janc.jancy 09/07/2014 18:50

    Odlična knjiga, sem jo prebrala na mah. Ljubezen, skrivnosti, spletke, čudovit konec…mmmm vse na enem mestu, :) tako, da sedaj komaj čakam na naslednji dve, ker imam občutek, da bosta še boljši. :)

  2. lunca 09/07/2014 22:31

    Najprej me je prijetno presenetil izgled knjige. :)
    Lepa naslovnica, ki že nakaže, kam je pisateljica postavila samo dogajanje. In kar mi je bilo še posebej všeč, so notranje strani naslovnic. V lepo rdečem, škotskem karo vzorcu. Vse pohvale založbi MK, ki je dobro zaznala, kaj tudi pritegne bralca.
    Zgodba pa je odlična. Mogoče bi pisateljici naredila krivico, če bi jo primerjala z “veliko” Julie Garwood, ker je vsekakor edinstvena in svojstvena v svojem stilu. A čisto brez primerjave vendarle ne gre, saj je sama vsebina prenesena na čudovito Škotsko, na njene robustne, a očarljive in v bistvu zelo nežne junake ;).
    In kot sem rekla, zgodba mi je zelo všeč. Veliko spletk, všečne trmoglavosti, in še več, iskrive in strastne ljubezni.

  3. G2 10/07/2014 9:54

    Kot sem že napisala pod avtorico Brendo Joyce – Temni plameni, čudovita knjiga, lepe platnice, ko jih odpreš škotski karo, vsebina pa Škotska s svojimi višavci. Kaj pa sploh lepše in boljše še lahko pričakujemo? MK je resnično super založba. Vse njene zbirke o bratih (obe od avtorice KresleY Cole) sedaj pa trilogija Highlander o bratih McCabe so enkratne. Komaj čakam naslednjo knjigo.

  4. Lady Starlight 10/07/2014 13:52

    Moram reči, da sem bila očarana nad čudovito zgodbo, romantična, strastna zgodba, polna spletk, ki se lepo razpletejo, saj pravica vedno najde svojo pot. Ewan je bil kot bojevniki Julie Garwood – neusmiljen navzven, v sebi dober in neimun na ženine čare. Mairin pa pogumno dekle, ki mu je premarsikatero zagodla. Knjiga me je zelo, zelo spominjala na stil Julie Garwood, mimo tega ne morem in to je meni +, sicer JG je edinstvena, a se ji Maya Banks zelo približa, doda pa tudi svoje elemente in svoj poseben stil. Tako, da priporočam vsem bralkam JG. Sama pa že težko čakam nadaljevanj in upam, da se bo prevedla tudi naslednja serija, kar bi bilo prečudovito. ;)
    .

  5. lunca 10/07/2014 16:27

    Lady Starlight, se popolnoma strinjam s tvojim mnenjem, da se Maya Banks zelo približa Julie Garwood.
    Zato sem tudi napisala, da ju ne želim primerjati v smislu, katera je boljša. Kajti Banksova je tako dobra, da je mogoče samo za odtenek, ampak res čisto majhen odtenek, drugačna, a zato nič slabša od Garwoodove.
    Takšno potrditev, pa sem ravno danes dobila od kolegice, ki mi je rekla, da če ne bi vedela kdo je napisal knjigo, bi bila prepričana, da jo je Julie ;)

  6. Lady Starlight 10/07/2014 19:03

    Ja, tudi meni se tako zdi, Julie je bolj humorna in iskriva, drugače sta pa enaka, tudi jaz, če ne bi videla avtorice, bi rekla, da je JG. ;) In meni je to všeč. :)

  7. Lady Starlight 10/07/2014 19:08

    Aja, pa tudi mene je pozitivno presenetil izgled knjige, se strinjam s tabo lunca, že notranje platnice te kar potegnejo na Škotsko, pa zunaj strasten parček, čeprav so meni najljubše naslovnice knjig Kresley Cole, so tudi te zelo lepe. :)

  8. Lady_Bella 15/07/2014 11:15

    Glede na vse komentarje že komaj čakam da jo dobim v roke :)

  9. urednica Maja 16/07/2014 11:29

    Ekola, počasi bo šla v tisk tudi tretja, zadnja knjiga o bratih McCabe – punce, vam povem, ta je najboljša in po mojem mnenju prekaša celo JG ;). Ima tako ljubko humornost in iskrivost, da se knjige ne da odložiti, dokler se je ne prebere do konca :). Druga knjiga (ob kateri sem čisto resno jokala) bo kmalu iz tiskarne, tretja pa bo zunaj v drugi polovici avgusta.

    Res priporočam, taka fajn in pozitivna serija o pogumnih puncah in razumljivih moških je tole :).

  10. sabina 16/07/2014 11:38

    Urednica Maja, hvala ti, ker lepo poskrbiš, da imamo zveste bralke dobrih romanc vedno nekaj novega za brati. Hvala tudi, ker nas razveseljuješ s presenečenji. :)
    Jaz na prvo knjigo še vedno čakam v knjižnici (je sploh še niso dobili,smrk), ampak ne dvomim, da bo poslastica, ostalih dveh pa se tudi že nestrpno veselim.

  11. Lady Starlight 16/07/2014 14:00

    Najlepša hvala urednica Maja, da vedno poskrbite, da smo na tekočem. Tudi sama sem imela občutek, da bi znele biti druga in tretja knjiga še boljši – in očitno se nisem motila. :)
    A mogoče še kaj veste, če je kaj obetov še za njeno drugo zbirko o Višavcih? Pa, če bi se dalo kako urediti, da z original naslovnicami, so BAAAAAJNE, lepšh še nisem videla. ;) Jaz bi je bila zelo vesela, Mayo Banks sem kot pisateljico v trenutku vzljubila. :)

  12. pikica*** 17/07/2014 17:52

    Pozdravljena urednica Maja
    V tem času je veliko govora o zakonu o enotni ceni knjig. V kolikor sem prav razumela sedaj tudi svet knjige pri novih izdajah ne bo mogel ponuditi popusta. Kako bo sedaj s člani ki so vstopili v svet knjige ravno zaradi novih izdaj s popustom? boste morda omogočili predčasne izpise iz kluba? hvala za odgovor

  13. Lady Starlight 17/07/2014 19:10

    Kolikor jaz razumem ta bedast zakon, je še vedno možen popust pri klubih (s tem, da morajo biti člani obvezaakni, da vsako četrtletje kupijo knjigo), pri prednaročilih in nakupih celotne zbirke. To se mi pa zdi, da je žal vse. Tudi meni je zelooo žal za vse popuste, ki smo jih bile bralke deležne, tako smo si lažje privoščile knjigice. Joj, ta država vedno vse pokvari. :(

  14. pikica*** 17/07/2014 19:40

    Dobro saj smo tudi pri svetu knjige nekako bile obvezane na nakup 4knjig na leto ;)
    Res je..že tako malo ljudi kupuje knjige (ker ne berejo)..sedaj pa se bo število še pomanjšalo (marsikatera si knjige ne bo več mogla privoščiti). Upam sicer da se bo zakon ukinil :) ker bomo morale drugače kupovati knjige po redni ceni ali pa čakati pol leta da si jo bomo lahko privoščile :(

  15. urednica Maja 21/07/2014 9:39

    Žal zakon za nakupe prek kluba ne prinaša nič dobrega :-(. Zato smo pohiteli z izdajo knjig Maye Banks – da se jih bo vse še dalo kupiti s popustom.

Napiši komentar