Ognjeni lord

Ognjeni lord

Avtor: GAELEN FOLEY
Serija: Knight Miscellany, 2.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: The lord of fire

55 votes Cast your vote now!
Oceni knjigo:
52

Lord Lucien Knight je tajni britanski vohun, ki svoje informacije pridobiva na razuzdanih zabavah, ki jih prireja v svojem podeželskem dvorcu. Ko se z njim na enega od takih dogodkov odpravi tudi vdova lady Glenwood, za njo pride njena svakinja Alice ter zahteva, da se žena njenega pokojnega brata nemudoma vrne k svojemu bolnemu sinu. Pretkanega Luciena Alicina nedolžna lepota prevzame, zato zahteva, da ena od dam ostane v njegovem dvorcu. Alice, ki se zaveda, da njen nečak najbolj potrebuje mamo, privoli in med njima se splete iskrena navezanost, podžgana z neustavljivo privlačnostjo, ki ju privede do zaroke. Lucien medtem izve, da je njegov dolgoletni sovražnik, francoski vohun Bardou, za katerega je mislil, da je mrtev, živ in da je prišel v London. Lord zato poroko prestavi in Alice naroči, naj na podeželju počaka, da nevarnost mine. Bardouju se uspe infiltrirati v londonsko visoko družbo in osvojiti lady Glenwood, ki jo je nameraval uporabiti kot vabo za Luciena, potem ko bo jedro Londona po naročilu ameriških zaveznikov pognal v zrak. Užaljena Alice vseeno prispe v London k svoji svakinji in nečaku. Znajde se sredi spopada med lordom Lucienom in Bordoujem, ki se konča z nesrečno smrtjo lady Glenwood, a srečnim koncem za zaljubljeni par.

Komentarji:

  1. Lady Starlight 10/04/2013 15:31

    Knjigica je že zunaj, kupon za 25% popust je pa ognjeni, če bo katera kupila obe knjigi, je popust 30% in je foley 2. Kmalu bo pa Izšla prva knjiga Inferno klub od Foleyeve tudi pri Anu Elari. :)))

  2. Lady Starlight 12/04/2013 1:40

    Fantastična zgodba, napeta, iskriva, skrivnostna. Ne moreš si želeti več. Foleyeva mi je kot avtorica zelo všeč, in upam trditi, da ne bo razočarala pri nobeni knjigi. :)

  3. lunca 16/04/2013 16:38

    Pisateljica je neverjetna. Odličen preobrat v karakterjih bratov. Lord Lucien, udari kot orkan, ob mirno, nesluteno obalo. S svojo ognjevito strastjo in nevarnim, nenavadno skrivnostnim življenjem, v okolici vzbuja tihi strah.
    A ne pri ženskah, ki jih ravno ta njegova neustavljiva privlačnost, potegne v temačnost dogajanja. In samo Alice uspe, s svojo čutečo močnostjo, temo spoditi iz vseh ranjenih duš, na osvobajajočo svetlobo.
    Tako noro dobra.

  4. Lady Starlight 16/04/2013 18:33

    Lepo napisano lunca, res je neverjetna Foleyeva. <3

  5. lunca 16/04/2013 21:32

    Hvala Lady :) a misliš,da bo junak zadnjega dela modni lahkoživec Alec ali morda črna ovca družine lord Jack?

  6. Lady Starlight 17/04/2013 9:33

    Lunca junak zadnjega dela bo črna ovčica družine, hihi, tihotapski Jack, vsaj tako piše na fantastic fictionu. Alecova knjiga je, predzadnja, 6. po vrsti, z naslovom One night of sin – naslov čist njemu primeren, kaj meniš? :D
    Zdaj tretja knjiga bo o Damienu, četrta o Jacindi, peta pa o Lizzie. Juuupi, tak da bo imel vsak, nam že poznanih likov, svojo knjigico.

    Anu Elara bo pa kmalu izdala prvo knjigo njene serije Inferno club, tak da bo še Gaelen Foley. :))))

  7. lunca 17/04/2013 14:35

    O super, da bo vsak imel svojo knjigo, saj so si tako različni karakterji in vsaka zgodba deluje potem kot poglavje zase.
    Ja, Alecu naslov prav usreza, saj je že iz teh nekaj stavkov razvidno, da je pravi gizdalin in ga bo potrebno pošteno ukrotiti. Ženska, ki bo vrgla vanj amorjevo puščico, bo morala biti kar močna, da ga bo ustalila.
    Tudi Jacinta je eno pravo nabrito dekle, tako, da bo tudi zgodba o njej sigurno zanimiva.
    Meni pa so junaki z imenom Jack, v prebranih knjigah bili vedno še posebej nevarno očarljivi. Že, ko vidim, da bo glavna vloga s tem imenom, takoj vem, da bo izredna zgodba. Pa saj se tudi v realnem življenju, za kakšnega, recimo “frajerja”, pogovorno reče, da je pravi “Džek”. ;)

  8. Lady Starlight 17/04/2013 15:22

    Hahah lunca, se strinjam čisto z vsem, tudi jaz se veselim vsake knjige posebej. :D Čeravno mam očutek, da mi bo ta o Robertu vseeno najbolj všeč, ne vem zakaj, ampak ta je prekrana. :)

    Pri tebi je Jack tako ime, hihi, pri meni Christopher (Christian), pa Sebastian, pa Jack tudi ja, si takoj predstavljam takega možatega moškega z mišicami, heheh. :)

  9. lunca 17/04/2013 16:32

    Se moram na to temo še enkrat oglasit, da se pa sedaj jaz strinjam z vsem tvojim napisanim. :)
    Tudi jaz imam občutek, da bo Robert zmagovalec te serije. Zakaj – tudi jaz ne vem. Pustil je tak močan očarljiv pečat.
    In imena. Če mi je ime Jack tako navihano simpatično, pa sta Christoper in Sebastian sanjska. In tudi jaz imam pred očmi lepega črnolasca, z oh in ah postavo.
    Zgleda, da smo ljubitelji romantike in tega knjižnega žanra, glede tega zato tudi tako podobnega mnenja. Smo pač sanjači, pa saj sanje so dovoljene. A zadnje čase je moderno reklo: “pazite kaj sanjate, saj se sanje lahko uresničijo”. Kdo ve ;)

  10. Lady Starlight 17/04/2013 19:45

    Ja res, pustil je močen pečat, tako močnega malo junakov pusti, prej mi ga je naprimer Christopher pri Zimski vrtnici, Ruark pri Shanni, pa Nick Gentry pri Lisi Kleypas. Občutek imam, da bi tak pečat pustil tudi Dimitri v tretjem delu Russian connections pri Rogersovi. :)

    Uf, uf, hihiih, tudi jaz luncaaaa, mora biti obvezno lep črnolasec, visok, z lepo postavo, prijazen, mogoče malo malopriden, a vseeno ukrotljiv. :D Blondinci mi nekak plehko delujejo, niso po mojem okusu,. :P

    To se pa čisto strinjam, jaz sem res sanjač, in posledično sem sicer malo raztresena, ampak sem vesela, da sem sanjač in tega ne bi menjala za nič na svetu. :) In me res veseli, da nas je več takih, in HVALA KR, da nam je omogočil, da smo se našle. :D

    Joj, da bi se vsaj, hiihh, kaj praviš lunca, ko bi se neko jutro samo zbudile v začetku 19. stoletja ob kakem črnolasem mišičnjaku lepih manir??? Ali pa na Škotskem ob kakem Škotu? Jaz si ne bi želela ničesar več. :P

  11. Q 17/04/2013 22:22

    Punce pazite se, sanje se uresničujejo!

  12. Lady Starlight 17/04/2013 23:10

    Hihihi, Q jaz bom res počasi začela verjeti v to, saj veš. ;)

  13. lunca 17/04/2013 23:30

    Ja, Robert je res kandidat, ki se lahko priključi vsem tem junakom, ki si jih naštela. Tudi pri meni so oni v klubu najboljših knjižnih junakov. Pa od Amande Quick, Julian. In mislim, da bi se našel še kdo, ki nas obnori s svojo pojavo.
    In res, tudi pri meni imajo gradovi takšen poseben čar. Že, ko smo v osnovni šoli hodili na takšne izlete, sem v tistih sobanah sanjala, kaj se je vse v določenem prostoru dogajalo in kako bi tudi jaz živela takšno življenje. Pa ne zaradi vsega tistega blišča, ampak enostavno zaradi očarljivosti tistega časa. Uh, škoda, da niso izumili časovnega stroja, ga takoj menjam za izum mobilnega telefona. Tam ga ne bi rabila. Bi bila bolj romantična kakšna vožnja s kočijo in vonj možatosti ob sebi :)
    Ja nič, grem v realnost, sanj mi pa vseeno nihče ne more vzeti.

  14. Lady Starlight 18/04/2013 19:20

    Ja, meni še od Amande Quick Sebastian – on mi je bil najboljši, pa Julijan tudi ja, pa Simon pri njej. ;)

    Ja, ista si kot jaz, tudi mene so, ko smo meli z šolo ekskurzije komaj ven iz gradov dobili. Sem pa nedolgo imela priložnost obiskati grad ne kot turistka, ampak kot obiskovalka, sem ob kaminu pila čaj v servisu iz 18. stoletja. :DEn gospod ima namreč sam v lasti grad Fala, če si kje v bližini, ga pojdi obiskat. :) In to se mi je uresničila ena največjih želja v življenju. :D Mesec dni sem bila v oblakih. :)
    Joj, jaz tudi, dam telefon in računalnik, kar takoj, samo da bi lahko šla dejansko v tisti čas. :)
    Hehehe, to je pa tudi res. :)

  15. mantyy 18/04/2013 20:01

    hehe ugotavlam, da nas je več istih, ki bi raje šle nazaj v preteklost …tud js obožujem gradove, in bi tud js dala telefon pa računalnik za to :D…in že od nekdaj me privlači srednjeveško obdobje nekaj posebnega je…:D o junakih pa tak da ne govorim…visok, temen, zaščitniški..le kaj več si lahko damica v nevarnosti želi …hehe :D sanje zmeraj ostanejo :D in domišlija marsikaj dopušča :D

Napiši komentar