Ognjena nevihta

Ognjena nevihta

Avtor: BRENDA JOYCE
Serija: Bragg Saga, 2.knjiga
Zvrst: ZG

Org. naslov: The Viscount who loved me

* * * *   38 vote
Oceni knjigo:
27

Divja in neukročena Storm Bragg se je vedno bolje počutila med svojimi konji kot v salonih uglajene družbe. Toda njena družina je odločila, da mora končno odrasti, si nadeti elegantno plesno obleko, ki bo poudarila njeno nevsakdanjo lepoto, in vstopiti v družbo.

Kmalu so ji za petami vsi za ženitev godni, uglajeni meščani. Brett D’Archand je uspešnež, ki se je povzpel brez tuje pomoči: nadut, neznosno privlačen, brezsramno čuten … in na lovu za ženo, ki bi mu prinesla ugled, po katerem hrepeni. Storm se, nevarno uročena, prepusti vrtincu strasti,  v katerem Brett ne izgubi le glave, ampak tudi srce.

Ko jima grozita škandal in poguba, jima ne preostane drugega kot poroka.

Komentarji:

  1. Q 05/10/2013 21:35

    Čudovita knjiga in naslovnica! Komaj čakam nadaljevanje.

  2. Lady Starlight 05/10/2013 21:42

    Zeloooo strastna knjiga, Storm mi je bila s svojo svojeglavostjo zelo všeč. Motile so me edino nenehne spletke, ki so skušale uničiti njuno ljubezen, ampak kot vedno zmaga prava ljubezen. Sem bila cel čas na trnih kdaj bosta končno lahko v miru zaživela.

  3. G2 07/10/2013 7:58

    Enostavno čudovita. Komaj čakam 3. knjigo.

  4. urednica Maja 09/10/2013 14:46

    Hejhoj, punce. Sem vedela, da vam bo knjiga všeč :-). V tiskarni je že 3. knjiga, ki je izmed vseh najbolj čutna, Rathe Bragg, ki dvori neukrotljivi Grace O’Rourde pa taaak moški, da bi se še jaz takoj poročila z njim ;-). Ampak res, Rathe je preprosto zlat! Storm je ognjevita in bojevita in trmica trmasta, Grace je uporniška; Rathe pa … O, moj bog, kaj vse on naredi zanjo. Je pa luštkan prizor v 3. knjigi, ko se srečata Storm in Rathe; Storm ima kar precej otrok, tako da tale zakon, sklenjen v 2. knjigi, je srečen. Juhu!

    V vseh knjigah Brende Joyce res pazim, da jezik lepo teče in da se knjige fino berejo. Tele štorije te kar posrkajo vase, a ni res, se kar ne da odložiti branja :-).

    P. S. Za prihodnje leto pa se že prevajajo 3 knjige Maye Banks; bom pazila, da bodo na naslovkah razglajeni mišičasti moški, grrr ;-).

  5. sabina 09/10/2013 17:29

    @urednica Maja: ne veš, kako nas zmeraj znova razveseljuješ, ker izbiraš res dobre romane. :) Sicer jaz še čakam na Ognjeno nevihto, ampak že zdaj vem, da bo poslastica.
    Veselim se novih prevodov. Kakšna pa je sicer Maya Banks?

  6. m 09/10/2013 17:53

    super novica, da bodo na naslovnicah moški….:):):)… bom še raje kupovala knjige, ker bodo že naslovnice privlačne…;)… pa če je par na nslovnicah kot npr pri KRESLEY COLE je tudi fajn za pogledat….

  7. metkasmetka 09/10/2013 21:08

    @ Sabina,MayaBanks je izjemna avtorica..njen žanr je raznolik,največ piše romantično fikcijo..skratka privlačnost,eksplozija ogromno strasti ter seveda happy end :)

    ..jaz jo obožujem in tudi njena serija o višavcihje dobra…

  8. metka 10/10/2013 7:45

    Koliko knjig te sage pa bo prevedenih? Drugače jih je 7.

  9. renata 10/10/2013 11:58

    Urednica Maja, tudi mene zanima, ali boste prevedli vse knjige iz sage Braggovih?

  10. urednica Maja 11/10/2013 9:32

    Iz sage o Braggovih bodo prevedene 4 knjige: uvodna je o starših (Nedolžni ogenj), potem pa sledijo 3 knjige o otrocih, o hčerki Storm (Ognjena nevihta), sinu Rathu (Vijoličasti plamen) in sinu Nicku (Temni plameni). Knjige o otrocih teh otrok zaenkrat niso v planu za prevajanje.

    Od Maye Banks pa bo prevedena serija 3 knjig o strastnih bratih McCabe. Ona piše zelo všečno, zabavno, tekoče berljivo; in seveda tudi nadvse vznemirljivo. Junija 2014 nas čaka knjiga “V postelji z bojevnikom”: Bojevnik Ewan McCabe je trdno odločen, da bo z orožjem dobil, kar mu pripada – rešil bo svoj klan in dedno posest. A v njegovih rokah se proti njegovi volji znajde modrooka zapeljivka Mairin, nezakonska kraljeva hči, ki bi lahko pomenila odrešitev za Ewanov klan. Robati Višavec jo iz nevarnosti reši samo zato, da je prisiljena postati njegova žena. Toda privlačnost, ki jo Mairin čuti do svojega mogočnega, robatega novega moža, rodi hrepenenje po njegovem nežnem dotiku; pod njegovo čutno oblastnostjo se prebudi njeno telo. Mairinina duhovna moč, srčnost in strastnost so na pragu vojne velika preizkušnja za Ewana, ki nazadnje premaga svoje demone in se prepusti ljubezni – saj mu ta pomeni več kot maščevanje in posest.

    Luštno oboje, tako Braggovi kot bratje McCabe :).

  11. aja 11/10/2013 15:18

    Čudovita knjiga! Nedolžni ogenj mi je bila sicer bolj všeč. Komaj čakam še naslednji dve :). ….. da ne govorim o Mayi Banks ;)….

  12. Lady Starlight 12/10/2013 8:13

    Ooo urednica Maya pa vi ste super. :) Kako lepo poskrbite za našo radovednost. Moram omeniti, da že nestrpno čakakm na Mayo Banks, kar ste napisali o njenih knjigah me je zelo pritegnilo, bi jo že kar brala. :) Upam, da se bo tudi druga serija njenih škotskih bojevnikov prevedla, saj me po vašem opisu njen stil Višavcev precej spominja na tistega od Julie Garwood, in če je temu res tako, se nam obetajo prave poslastice. :D
    Glede naslovnic pa super, da bodo enkrat mišičasti, postavni Višavci na njih, izjemno lepe so pa tudi originalne naslovnice te serije. :)

  13. sabina 12/10/2013 12:39

    Knjiga je zelo dobra, iskriva, ognjevita, tako kot obljublja že naslov.
    Motil me je Brett in njegova prevzetnost (“kako me Storm sploh ne mara, če se vse ženske mečejo za mano”), da o njegovem ravnanju ne govorim. Večino knjige deluje tudi kot navaden pohotnež, čeprav se na koncu prikupi bralkam. Kljub vsemu pa se mi zdi, da sta s Storm (všeč mi je njena ognjevitost) odličen par, saj drug drugega vendarle potem ukrotita z zanko ljubezni. Teh ljubosumnih izpadov pa je bilo že kar malo preveč.
    Knjigi dajem oceno 4/5.

  14. lilija 18/10/2013 13:34

    15.10. je pri MK izšla tretja knjiga Brende Joyce v seriji: Vijoličasti plamen. :)

  15. aja 18/10/2013 16:24

    Že? Ne morem verjet. Hvala za info €lilija :)

Napiši komentar